Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 28. maaliskuuta 2009

Golden Triangle - Land of Opium

Alue on ollut rikasta opiumin ansiosta ja tästä tulee nimi Golden Triangle. Laos ja Burma ovat edelleen kovia tekijöitä kansainvälisessä huumekaupassa, mutta Thaimaan osuus on nykyään vähäinen. Tulimme Chiang Saeniin, joka on historiallinen satamakaupunki Mekongin rannalla. Pienen kävelylenkin jälkeen löysin bungalowin joen läheltä 200 bahtilla. Flunssa on vaivannut, joten ensimmäisenä päivänä otettiin rauhallisesti. Toisena päivänä ajeltiin tuktukilla 10km päässä olevaan Sop Ruakkiin, joka on varsinainen Golden Trianglen turistikylä, koska sieltä näkee Burmaan ja Laosiin. Käveltiin turistialue ympäri ja käytiin opium-museossa. Huomenna palataan Chiang Raihin ja etsitään huone, josta löytyy kaapelitöllö, sillä sunnuntaina se taas alkaa! Nykyajan gladiaattorit huudattavat satoja hevosvoimiaan Melbournen kuumuutta hehkuvalla asfalttiareenalla, Hamilton taistelee suorituskyvyttömällä Ladallaan keskikastissa, kun laihtunut ja nälkäinen Räikkönen nöyryyttää kaikkia muita ja ottaa voiton yllättävän Brawn GP:n nokan edestä.


Takavasemmalla Burma ja oikealla Laos. Laosin puolellekkin rakennetaan kovasti jotain, luultavasti samankaltaista turistirysää, kuin Thaimaan puolella on. Burman puolella on vain yksi hieno resortti.



House of Opium


Chiang Saen on ollut merkittävä satamakaupunki jo satojen vuosien ajan ja edelleen satama on täynnä kiinalaisia aluksia.


Bungalowista löytyy kaasulla toimiva lämmin suihku (ensimmäinen kerta kun näen tällaisen kapistuksen) ja TV. Mulle ei ole töllöstä juurikaan iloa, sillä kaikki on thaiksi, mutta uutisista näin kuinka Bangkokissa mieltään osoittavat tällä hetkellä punapaidat. Meno näytti olevan asteen väkivaltaisempaa, kuin keltapaitojen toimesta. Mellakkapoliisien ryhmittymää vastaan hyökättiin ja poliisit joutuivat perääntymään, samoin poliisiautoa yritettiin kaataa, toivottavasti tilanne joskus rauhoittuu ja kuninkaalle pitkää ikää, sillä pahempaa valtataistelua ei kaipaa kukaan. Lehdestä pongattiin uutinen, että Bangkokin lähellä nainen oli paloitellut lapsensa ja tehnyt tästä perinteistä thairuokaa. Täällä näyttää alkaneen sadekausi, sillä joka ilta on ukostanut, juuri nähtiin uutisista, että Chiang Raissa on ollut voimakas ukkosmyrsky, rakeet ja tuuli ovat hajottaneet vähintään 100 asuntoa, täälläkin satoi rakeita, mutta myrskyn keskus meni ohi (rakeista kuultiin kun haettiin ruokaa, sillä oltiin sisällä suojassa ja luultiin, että sataa vain vettä).


Bungalowin edestä otettu kuva vanhasta temppelistä.


Käytiin ostamassa illallinen iltamarkkinoilta. Kokonainen kana ja kala, iso pussi sticky-riisiä ja vihanneksia (130b).

(Kirjoittelin tämän eilen, nyt ollaan jo Chiang Raissa.)

1 kommentti:

mutteri kirjoitti...

No voi hyvän tähen. Ja minä kun toivoin, että maailman näkeminen olisi sen verran avartanut päätäs, että toi vrumm, vrumm -vaihde olis pudonnu sieltä pois ;)
Punapaidoista on Suomessa ollu joku maininta, eipä se näytä kiinnostavan, kun Bangkokin lennot sujuu. Vanhanen osas mennä kihloihin!
Siina turhaan rauhoitelee sua, lunta on tulossa ja öisin ihan kunnon pakkaset. Osta sukat!