Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Melaka Zoo

Tarkistin netistä mitä siellä puhutaan paikallisesta eläintarhasta, löysin pelkkää hyvää ja eläimillä pitäisi olla kohtuulliset häkit. Eläintarha on perustettu eläinten pelastusasemaksi ja toimii osaksi sellaisena edelleen. Eläintarhaa vastapäätä oleva krokotiilitarha sen sijaan kuulosti olevan lähinnä rahantekotarha, jossa krokotiileja rääkätään kaikenlaisissa esityksissä, joten sinne päätin olla menemättä. Lähdin matkaan iltapäivällä, pari bussin vaihtoa ja olin perillä. Lippu 9r.

Heti sisään päästyäni näin apinoita vapaana puissa, yksi tiputti ruskean pomminsa vain reilun metrin päähän minusta, myöhemmin näin, kun yksi repi solmittua roskapussia auki.

Black giant squirrel ottaa rennosti.

Mikähän tuo liskon vasemmalla puolella oleva otus on? Näissä häkeissä, mihin pääsi sisään, käytännössä eläinten sekaan, ei ollut kaikista kylttejä tai en ainakaan nähnyt. Toki eläimillä oli omat alueensa ja vierailijat saivat kävellä vain käytäviä pitkin.

Apinat juoksivat kaikkialla häkissä, eivätkä kovinkaan paljon pelänneet vieraitaan.

Sarvikuonoja! Ensimmäinen kerta, kun näen kunnolla tämän otuksen ja kyllä on vaikuttava ilmestys. (White Rhino)

"minisafari" Peuroilla (tai jotain sen näkösiä), seeproilla ja kirahveilla oli hyvin tilaa.

Minä ja kirahvit, tämän jälkeen alkoi tulla silleen tropiikin tyyliin kaatamalla vettä, jota kesti puolisen tuntia.

Tämän möykky on on Malayan Gaur. Ihan luonnottoman kokoinen.

Ankole Cattle

Clouded Leopard

Malayan Tiger, tykkää uimisesta.

Brahminy Kite. Näyttää kovasti niiltä, mitä näkyi Ko Changilla.

Oranki naaras ja sen pentu. Orankeja on tarkoitus päästä näkemään Sumatralla luonnossa.

Mongolia Wild Horse. Mongolianvillihevonen on maailman ainoa jäljellä oleva villihevoslaji ja erittäin uhanalainen.

Norsuilla ei mennyt hyvin, vaan ne oli kahlittu lyhyellä kettingillä lähes paikoilleen. Täällä on mahdollista ratsastaa näillä ja hevosilla. Myös jonkinlaisia multieläinnäytöksiä järjestetään päivemmällä. Norsuja lukuunottamatta, tarha pärjää ainakin minun silmääni yhtä hyvin, kuin esimerkiksi korkeasaari, joidenkin eläinten kohdalla tuli vähän surullinen olo kun näki ne pienessä häkissä.

Malaysian Procupine, eli piikkisika.

Anaconda, vähän pienempi, kuin siinä leffassa...

Leopard Cat

Flat-Headed Cat, murisemassa mulle.

Seisemän aikaan lähdin pois, eläintarha oli suljettu jo kuudelta, mutta ei sisällä olijoita ajettu pois. Oli tarkoitus alunperin jäädä odottamaan, että eläintarha avaa uudestaan yö-eläintarhana (vain pe ja la), mutta ei innostanut enää niin paljoa, joten menin bussipysäkille, viimeinen bussi menee kuulemma kahdeksalta. Odotin yli tunnin, eikä bussi tullut, joten päätin, että jos täältä kerran pitää taksilla ajaa joka tapauksessa pois, niin pitää se eläintarha käydä sitten pimeälläkin katsomassa (10r). Oli kuitenkin hillitön nälkä, joten ensin syömään.

Ainoa ruokapaikka, jonka löysin oli mäkkäri, joten ei auttanut muu kuin mennä sinne. Big Mac ateria largena 11,6r.

Öinen eläintarha oli ihan jännä paikka, tässä pantteri oksallaan. Valoja oli vain sen verran, että saatiin aikaan keinotekoinen kuun loiste. Joissain paikoissa kyllä vähän enemmänkin ja toisaalta suurin osa häkeistä oli pimeänä. Sorkkaeläimet olivat paljon enemmän varuillaan yöllä ja tuijottivat kovasti.

8 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Voi oravaa kun on kuuma! Makit on söpöisiä. Puuleopardi on kaunis otus. Ja orangit näyttää yhtä lepposilta ko pitääki. :) Leopardikisu pitää ottaa syliin ja paijata! Voi pientä! Malesiankisu ei oo ihan nii söpö...

Varo partaa, tulee rusketusrajat! Vesalla on ihan samanlainen, höhö.

Siina kirjoitti...

Nii ja se outo otus lienee http://en.wikipedia.org/wiki/Lesser_Mouse-deer

mutteri kirjoitti...

On kokoelma, monia noista en tiennyt olevan olemassakaan. Lesser Mouse-deer on aika hassu tikkujalkoineen. Malayan Gaur jyhkeä, varsinkin tuo möykky niskassa, kehonrakentaja tuosta tulee mieleen. Lattapääkissa näyttää vähän samalta kuin tyttären kissa, kun mä menen kylään! Orangeista taas muistuu mieleen herttaiset ajat, kun lapset olivat pieniä ja käytiin niiden kanssa puistossa:)

Siina kirjoitti...

Ei näytä!

mutteri kirjoitti...

Siis niinku ilmeeltään!

Tuukka kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/02/mellakkapoliisit_kayttaneet_kyynelkaasua_mielenosoittajia_vastaan_teheranissa_2362728.html

Olkaa rauhassa, en ole vielä ostanut lippuja, enkä ole menossa Iraniin, jos tilanne ei täysin rauhoitu.

Siina kirjoitti...

JESSS

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Helsingin Korkeasaaresta, jonka sunnuntaisessa pakkasessa ei elukoita ihailtu vaan kansainvälisiä jääveistoksia. Hienoja, ja näillä näkymin säilyvät pitkään...

Kyllä kuvia katsellessa hymyn veti naamaan Siina-siskon opemaisuus: mistä sää kaikille niille elukoille nimet ja suomennokset sait kaivettuakin :) t. Ritva