Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Länsi-Afrikkaan!

Aasiaa on tullut jo nähtyä, joten on aika tehdä reissu, jonka pääpaino on jossain muualla. Afrikka on kiehtonut jo pitkään, joten seuraavaksi sinne. Ensimmäisen kipinän reissaamiseen sain oman muistini mukaan juuri Afrikassa 10 vuotta sitten perhelomalla, kun katselin Hurghadaa sillä silmällä, että täällähän voisi olla vaikka pitempäänkin, jos vain vuokraisi halvan asunnon...

Mustien Afrikan valloitus alkaa sinivalkoisin siivin Oulusta 4.1. 06.00. Ensimmäinen määränpää on Kööpenhamina, jossa kotimainen vaihtoehto vaihtuu Egypt Airiin ja matka kohti Kairoa alkaa 14.45. Kairossa muutamia tunteja, jonka jälkeen Saharaa ylittämään 02.50. Aamun sarastaessa saavunkin sitten Accraan, eli Ghanaan, jossa lentely loppuu hetkeksi.

Pikamatkaaminen sen sijaan ei, sillä tarkoitukseni on osallistua vuosittaisille Voodoo festivaaleille Ouidahissa, Beninissä. Jatkankin heti aamulla rajalle, josta minun pitäisi tämän hetken tiedon mukaan saada viikon viisumi Togoon. Heti rajan takana on Togon pääkaupunki Lome, johon asetun pariksi päiväksi.

Maanantaiaamuna tarkoitukseni on laittaa hakemus sisään Visa des Payas de l'Entendea varten, sen pitäisi irrota Lomesta 15 500 CFA:n hintaan 24h käsittelyajalla. Tämä yhteisviisumi oikeuttaa yhteen maahantuloon Beniniin, Burkina Fasoon, Nigeriin, Norsunluurannikolle ja Togoon ja on voimassa 60 päivää. Tarkoitukseni on matkata Beninin jälkeen Burkina Fasoon ja sieltä takaisin Ghanaan, joten tämän jälkeen ei pitäisi joutua enempää viisumien kanssa värkkäämään.

Ghanan lähetystöön Kööpenhaminaan tuli lähetettyä paksu kirjekuori viisumia varten, sillä he halusivat viisumihakemuksen 4 kappaleena, 4 kuvaa, 12 kansainvälistä vastauskuponkia, 850DKK pankin kautta (tuli tutustuttua ulkomaanmaksuun), kopion lentolipuista ja tietenkin passin. Kopion keltakuumerokotuksesta laitoin vielä ekstrana. Koko lysti kustansi n.150€, elämäni tähän mennessä kallein viisumihakemus, toivottavasti kuukauden päästä saan passini takaisin kera 3kk multientry viisumin.

Varsinaisia must kohteita reissulla on muutamia. Voodoo festareiden jälkeen ensimmäinen taitaa olla Pendjarin kansallispuisto. Ehkäpä Länsi-Afrikan paras kansallispuisto. Länsi-Afrikan safarit eivät ole idän veroisia. Mutta varsinkin, kun siellä ei ole tullut käytyä, niin eiköhän tästäkin tule upea kokemus. Pohjois-Beninissä on varmasti muutakin nähtävää, jonka jälkeen ylitän Burkina Fason rajan. Burkina Fasossa kiinnostaisi Sahelin kulttuuri ja maisemat, mutta Malin sodan takia Pohjois-Burkina Fasossa on kymmeniä tuhansia pakolaisia, eikä sinne menemistä suositella. Varmaankin myös siksi, että pohjoista asuttavat samat heimot, jotka taistelevat itsenäisyydestä Malissa. Täälläkin päin Afrikkaa olisi ollut viisasta vedellä rajoja enemmän ajatuksen kanssa. Burkina Fasosta löytyy toki muutakin nähtävää, kuten: Ruins of Loropeni, Sindou Peaks ja Reserve de Nazinga. Burkina Fason jälkeen palaan Ghanaan, josta löytyvät ainakin Afrikan halvimmat safarit Molen kansallispuistossa ja etelän orjasatamat linnoituksineen, joista yksi on ruotsalaisten perustama.

Paluumatka alkaa 19.3. Accrasta, josta lennän Kairon kautta Sharm el Sheikkiin (bussilla Dahabiin). Egyptiin menemistä harkitsin kauan, mutta päätin, että turvallisuustaso on hyvä turistikohteissa, joissa on lähes koko kriisin ajan ollut täysin rauhallista. Egyptin sisällissotaan en vahvan yhtenäisen armeijan vuoksi usko ja "terroristeilla" on tavallista hankalampaa pommien kanssa, kun armeija on varpaillaan. Egyptin kansan vuoksi toki toivon, että he saavat rauhan, demokratian ja vapauden, sellaisena, kuin haluavat.

Siinaille menen lähinnä sukelluskohteiden takia, ovathan ne yksiä maailman parhaista ja nyt pinnan allakaan ei pitäisi olla yhtä ruuhkaista, kuin yleensä. SS Thistlegormin hylky kiinnostaa eritoten. Sinne ei kylläkään ole asiaa pelkällä Open Water lisensillä, mutta tarkoitukseni on käydä Advanced kurssi marraskuussa Maltan lomalla.

2.4. Lähden Siinailta 06.15. Vaihdot taas Kairossa, Köpiksessä ja Helsingissä. Takaisin Ouluun minun pitäisi palata 21.25. samana päivänä.

Egypt Airin lennoista piti maksaa 727,18€ ja Finnairin 249€.

Afrikassa on paljon kaikenlaisia pöpöjä, joten niiltä välttymiseen piti tutustua syvällisemmin, kuin aikaisemmin. Keltakuumerokotteen otin viime vuonna, joten se on jo. Boostrix-Polion (32,91 €) otan, lähinnä Beninin polio tapauksien takia (sama uusia kurkku, jäykkä ja hinku samalla, kun kerran samasta neulasta tulevat, 8,5 vuotta edellisestä kerrasta), myös Meningokokkirokotteen (66,25€) ajattelin ottaa. Kolera ja lavantauti ovat harkinnassa. Malariariski on niin korkea, että estolääkitykseksi ajattelin hommata Lariamia. Kaksi laattaa riittää koko reissulle (86,30€).

Vakuuttajaksi valitsin alustavasti Pohjolan, tämä saattaa kylläkin vielä vaihtua, jos sukellukset vakuuttava firma tarjoaa samalla muuhunkin vakuutuksen, asia on tutkinnan alla.

Päiväbudjetin päätin nostaa Aasian 20 eurosta 30 euroon korkeamman hintatason vuoksi. 88*30€ on 2640€, tämän lisäksi tarvin touhutonnin sukelluksia ja safareita varten, joten reissun kokonaisbudjetti nousee lentoineen, viisumeineen, vakuutuksineen, rokotuksineen ja lääkkeineen 5000 euroon, jossa on tarkoitus pysyä.

1€=656CFA

Ei kommentteja: