Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 23. tammikuuta 2021

Rannalle

Seuraavaksi rannalle. Olin valinnut Pajen kohteeksi. Sopivasti tekemistä, muttei yhtä resorttinen, kuin Nungwi. Majapaikkaa yritin ensin katsella netistä, mutta useimmat paikat olivat todella kalliita ja halvempia ei näkynyt bookingissa suin muissa. Eihän nyt ole mikään high season, joten sama lompsia rannalle ja katsella joku kiva maja.

Eteläinen bussiasema ei enää ollut siellä, missä LP kertoi, vaan piti ottaa taksi kaupungin itärajalla sijaitsevalle Mwanakwerekwen torille 2€. Bussiasemalla tai oikeastaan tienpätkällä, mistä bussit lähtevät, minulla kävi tuuri.

Bussissa oli enää kaksi paikkaa vapaana ja päästiin heti matkaan. Sisällä oli tukalan kuuma, kun bussi ei liikkunut. Paljoa ei pysähdelty, joten Pajeen päästiin 1,5 tunnissa ja kyyti maksoi vajaan euron. Suunnitelman mukaisesti kiersin Pajen keskustan eteläpuolelle ja kävelin sieltä kohti rantaa. Kun näin ensimmäisen majapaikan, kävin kysymässä huonetta. Mies vilkaisi varauskirjaa ja totesi, että nyt on täyttä, mutta parin päivän päästä löytyisi tilaa. Kysyin mitä huone maksaa? Niin tarkoitit huonetta? Dormissa olisi vapaata ylihuomenna, mutta huoneet on täynnä koko loppukuun.. Voi olla todella hankalaa löytää Pajesta omaa huonetta. 

Täällä on siis erittäin high season. Päätin skipata kaikki rantamökit ja kävelin Lucianan ravintolaan, jossa pitäisi olla huoneita airbnb:n mukaan. Ravintolassa oli puhelias nuori poika, joka sanoi, että he ovat olleet joulukuusta asti täynnä. Päätin tilata ruokaa.

Ihan ok kastike riisillä 6€ ja olut 2€. Hinnat olivat melkein tuplat, mitä olen tähän mennessä nähnyt. Syödessäni Lucianakin tuli paikalle ja kertoi, että joitain epävirallisia majoituspaikkoja voi löytyä, mutta aika vähissä ne tällä hetkellä ovat. Sitten hän muisti, että itseasiassa itävaltalainen mies on lähdössä huomenna ja voisin saada hänen huoneensa 15 dollarilla. Huoneessa ei ole omaa kylpyhuonetta. Tämä passasi mainiosti, dormiin en halua, mutta vessan voin jakaa. 

Olin jo ruokaa odotellessa katsellut homestayn Pajen eteläpuolelta ja kerroin meneväni sinne yhdeksi yöksi ja tulevani huomenna takaisin. 

Mopolla Jambianiin 2€ ja etsimään Maun paikkaa. Taloa ei meinannut löytyä mapsilla, joten soitin Maulle. Hän kertoi, että huone löytyy ja että olen lähellä taloa, kaikki tietävät missä hän asuu, joten kysy vain joltakin. Kaupasta sainkin opastuksen eräälle talolle, josta löytyi Maun vaimo. Kerroin, että olin soittanut Maulle ja hän lupasi huoneen. Ei muuta kuin sisälle. 


Kylpyhuone oli taas jaettu ja hintaa oli aamiaisen kera 18 dollaria. Sängyn runko oli valettu osaksi taloa.

Suihkussa käytyäni lähdin tutustumaan kylään tai paremminkin suuntasin rantaan. Ostin ensimmäisestä kaupasta 1,5 litran vesipullon 0,4€ ja join heti puolet. Pian minut piiritti lauma noin viisi vuotiaita lapsia. Yksi koitti nykäistä pulloa kädestäni ja saman tien siihen tarttui pieniä käsiä kaikkialta. Repäisin pullon ilmaan ja toruin lapsia. Sanoin, ettei saa ottaa kenenkään kädestä, vaan pitää pyytää kauniisti. Saman tien yksi tytöistä sanoi. Can I get water please. Tottakai, jos he kerran noin kovasti vettä tarvivat.

Jambianin ranta oli tyhjempi, kuin Pajen. Resortteja oli jo jonkin verran ja lisää rakennettiin. Paje on selkeästi laajenemassa tähän suuntaan.

Dhow, eli perinteinen arabialainen purjevene. Arabivaikutteiden takia yleinen täälläkin. 

Aamiainen oli samantyyppinen, kuin muuallakin, mutta paras tähän mennessä. Runsaasti hedelmiä, hyvä munakas ja leipää. Aamiaisen jälkeen heitin kamat taksiin ja ajelin takaisin Pajeen 4€. 

Ravintolalla tarjoilija pyysi minua istumaan ja tilasin inkiväärioluen. Pian Luciana tuli kertomaan, että Itävallassa jatkuu sulku, joten mies ei pääse lähtemään. Hän on pahoillaan, ei hän tietänyt, että Euroopassa on edelleen paha koronatilanne. Hänen poikansa alkaa kuitenkin soitella, ehkä minulle löytyy toinen paikka. 

Lähdin kävelylle rantaan. On ymmärrettävää, että täällä on näin paljon väkeä. Korkean tason suosittu rantakohde, jossa ei ole mitään rajoituksia, ei näitä valtavasti ole tällä hetkellä. Hyvä ystävä on tulossa Suomesta tänne viikon lomalle, ilman häntä olisin saattanut hypätä bussiin ja huristella väljemmille vesille. Tuo ranta hohtaa niin valkoisena, että aurinkolasit on pakko hommata pikaisesti. Hyvä kun silmiä pystyy pitämään auki.

Pajen sukelluskeskuksessa oli aika korkeat hinnat, eikä pinnan alla ole mitään erityistä, joten päätin jättää sukellukset väliin. Reissua suunnitellessa olin jo innostunut Pembasta, sillä siellä on vasarapäähaita. Kysyinkin asiasta Swahili diversilta, mutta he kertoivat, että nyt ei ole se sesonki. Tällä hetkellä keskitytään enemmän keskikokoisiin kaloihin ja pikkumönkiäisiin. He tarjosivat 6 sukelluksen pakettia välineineen 400 dollarilla, sekä majoitusta dormissa 20 dollarilla, mutta päätin skipata Pemban.

Lucianalla sain kuulla hyviä uutisia. Saisin Bwejuusta mökin 25 dollarilla aamiaisen kera. He myös tilaisivat minulle mopon. Muutaman kilometrin päässä sijaitseva Bwejuu sopisi jopa paremmin, Samikin oli tulossa nimenomaan sinne.



Perillä olin vielä tyytyväisempi. Mökki rannalla ja oma kylpyhuone. Eihän tämän parempaa olisi voinut toivoa. 

Pihapiiri

Huoneen viereen sai viriteltyä riippumaton, josta näki merelle. Huomasin myöhemmin, että tähän paistoi koko päivän aurinko, joten vaihdoin palmujen varjossa olevaan majapaikan riippumattoon. Tuossa oikealla puolella olevista huoneista ei ole kuin etuseinät jäljellä. Naapuri halusi rakentaa tien rannalle, joten rakennus piti purkaa.
 




Ei kommentteja: