Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 24. lokakuuta 2008

Skootteriretki

Tarkoitus oli vuokrata pieni skootteri 150 bahtilla, mutta koska niitä ei ollut, otin isomman 200 bahtilla. Tällä pääsi ainakin kaikki mäet ylös, Haad Rinin mäkiä en kyllä käynyt testaamassa, siellä mentiin pakettiautollakin ryömien ykkösellä ylös. Kypäriä olen nähnyt täällä oloaikana vain yhden, joten sellaista ei minullekkaan löytynyt. Ensin suuntasin Ko Malle, jossa makoilin rannalla tovin, hieno paikka. Sieltä Chaloklumiin, jossa näkyi kalastusveneitä ja hieno ranta, jossa oli paljon rapujen reikiä. Matka jatkui etelään ja vastaan tuli norsupaikka, jossa syötin yli 50-vuotiaalle norsulle muutaman banaanin. Sieltä Kiinalaiseen temppeliin, jonka edessä näin etusormen pituisen koppakuoriaisen selällään. Autoin sen pillin avulla oikeinpäin ja se lähti suurilla siivillään lentoon, toivottavasti kiinalaiset jumalat näkivät tämän ja auttavat mua loppumatkan ajan. Temppelissä olin pitempään, kuin oli tarkoitus, sillä vesisade pysäytti matkanteon. Täällä on muutenkin alkanut sataa enemmän, joka aamu on tullut rankasti vettä, hyvä etten ole enää bambumajassa. Seuraavana kohteena olleiden vesiputouksien virta oli kuitenkin pieni.Vesiputouksien ja 600 metrin kiipeämisen jälkeen pääsin näköalapaikalle, josta maisemat olivat todella upeat. Kävin vielä Ban Taissa katsomassa isoa Yang puuta, ennenkuin suuntasin Thongsalaan syömään. Thongsala on tämän saaren suurin kylä, jossa asuu paljon paikallisia. Meneillään oli jonkinlaiset markkinat ja kojuja oli paljon. Lapsille oli pomppulinna ja karuselli. Isolla esiintymislavalla oli thaimaalainen yhtye, joka soitti jotain tuttua kappaletta thaiksi. He kuitenkin lopettivat pian, sillä munkit alkoivat pitää rukoushetkeä. Minä ostin pienen pussillisen toukkia, jotka olivat rapeita ja hyviä. Niitä mutustaen aloin kierrellä kojuja. Hinnat olivat alhaisempia, kuin missään muualla tähän mennessä, olihan kyseessä enemmän paikallisten juhla ja turisteja näkyi vähän. Juhlat olisivat varmasti jatkuneet hyvinä, mutta koska olin skootterilla liikenteessä, lähdin kahdeksan aikoihin takaisin Haad Yaoon.









1. Chaloklum
2. Minä ja norsu
3. Näkymä kiinalaisesta temppelistä
4. Omituinen kasvi
5. Näköalapaikan maisema
6. Iso Yang puu
7. Thongsalan markkinat
8. Ko Ma
9. Haad Yao

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olinko eka? lol

Anonyymi kirjoitti...

Eiku oikiasti tuo nooosu oli ihana! Päätellen myös torakanpelastusmissiosta, ovat buddhalaiset vibat saaneet jalansijaa Tuukasta..?

Tuukka kirjoitti...

Heh. Tää oli komea otus, eihän sitä voinu siihen jättää, kun muurahaiset jo kiipeili sen päällä. Torakat ei muuten lennä (onneksi).

Sirpa kirjoitti...

Ookkonää laihtunu :(

Anonyymi kirjoitti...

NAMNAMNAM mitä maisemia! Mutta kypäräkypäräkypärä.

Tyyppi syö toukkia niinkö karkkia? Yyyyyh. Mutta sisko on erittäin ylpeä norsunsyötöstä ja öttiäisen pelastamisesta! Söpö! Jatka hyväntekeväisyyttä!

Anonyymi kirjoitti...

Upeita maisemia ja musta paljonki omituisia kasveja. Onko ne norsut noin pieniä, vai oletko sä kasvanu?

Anonyymi kirjoitti...

Terkkuja penthousen pojilta, ollaan seurattu tiiviisti sun reissua täältä kotosuomesta ja hajoiltu paskaan säähän.. Alkaa pikkuhiljaa poltteleen johonki reissuun lähtö. Tällä hetkellä näyttää että ei päästä Thaimaaseen, ku sisko ei saa lomaa, mut ilmottelen siitä ku tiien varmasti! Piä hauskaa

Anonyymi kirjoitti...

Vastaa jos ehdit: Millä kielellä sä operoit paikallisten kanssa; oliko ne toukat ihan toukan näkösiä vielä; vaivaako kuumuus. Google earth ei aina tunnista sun paikannimiä, mistä sä tiedät, missä sä olet? ;}

Tuukka kirjoitti...

Sirpa: Terveellistä ja hyvää thairuokaa säännöllisesti, ilman omaa jääkaappia, ei täällä ainakaan liho.
Mutteri: Afrikannorsut on isompia, enkä mää näitäkään pieniks sanois...
Turistisaari, joten englannilla pärjää. Ihan toukan näkösiä olivat ne oli vain paistettu. Kuumuuteen oon tottunu jo ihan hyvin, tai sitten täällä on sateiden myötä viileämpää. Ja viimeiseen heh heh.