Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 7. lokakuuta 2010

Colosseum ja Forum



Tervehdys sieltä missä taisteltiin, tultiin sankareiksi, kuoltiin, viihdyttiin, naurettiin ja tietenkin syötiin ja juotiin.



Mitähän tämän paikan rakennuttajat ajattelisivat, jos tietäisivät, että lähes 2000 vuoden päästä heidän kuoltuaan, paikka on raunioina, mutta silti yksi maailman kuuluisimmista rakennuksista, jonka edessä "Roomalaiset sotilaat" poseeraavat turistien kanssa? Ehkä olisivat hyvillään, mutta myhäilisivät, että tähän se tasavalta johti... Ei ole Rooma enää entisensä.


Sisäkuva, jossa näkyy hieman entisöityä areenaa ja penkkirivejä.


Keisari Nero. Harvinainen patsas, sillä tämän sadistisen sekopään kuoltua suurin osa hänen patsaistaan hävitettiin.


Seinämaalauksia keisari Augustuksen talosta


Forum


Forum toiseen suuntaan, taustalla myös Colosseum


Tuukka vihdoinkin foorumilla. Jo pienenä poikana lueskelin Rooman valtakunnasta ja keisareista, Nyt yksi unelma on toteutettu, kun vihdoinkin olen täällä, muinaisen Rooman tärkeimmällä paikalla, suuren valtakunnan keskuksessa.


Näitä pieniä juomapisteitä on paljon ympäri kaupunkia.


Kierrettyäni Foorumilla itsekseni, kävin vuokraamassa tämän (eng) äänioppaan. Pistettyäni nauhan päälle, rauhallisesti puhuva miesääni alkoi kertoa paikoista melko tylsästi ja puolet meni ohi, johtuen osaksi huonosta kielitaidostani. Mieleen kohosivat traumat koulun kuunteluista, mikä vei loputkin mielenkiinnosta ja huomasin parissa viimeisessä paikassa, etten jaksanut edes kuunnella vaan katselin vain ympärilleni. Tänne pitää tulla takaisin (koko roomaan) enemmän lukeneena ja hyvän opaskirjan kanssa, sillä historiaa on aivan mielettömästi ja kun ei osaa päässään yhdistellä vuosilukuja ja henkilöitä tapahtumiin kunnolla, niistä tulee yhtä silppua. Paikka on jo nyt toki aivan mieletön. Tuntuu, että tämä on paras kaupunki maailmassa missä tulen koskaan käymään (ainakin historialtaan).


Päivällistä etsin jonkin aikaa hostellini lähettyviltä ja lopulta päädyin sisilialaiseen paikkaan, josta sain tämän pastan ja jotain (sisällä oli ainakin kinkkua ja juustoa) annoksen 8 eurolla (itseasiassa 2 annosta). Todella hyvää, mutta kyllä sen maistoi, että ruoka valittiin tiskiltä ja lämmitettiin sen jälkeen mikrossa, varmasti aivan uskomatonta herkkua tuoreena.


Illalla kävin katsomassa Colosseumia ja muutenkin kaupunkia yöllä.

6 kommenttia:

Vesa kirjoitti...

Hienoja kuvia kyllä, tosin hieman häiritsi tuon viimeisen kuvan japsimerkit Colosseumin kyljessä, vaikka olisi kuinka valomainos niin aika törkeää :/

Tuukka kirjoitti...

Mitä siinä lukee?

mutteri kirjoitti...

Kuulostaa siltä, että Ikuinen Rooma valloitti sinut aidosti. Kadehdittavaa innostusta! Kun jollakin olis resursseja, niin olis kyllä mahtavaa, jos pantaisiin kivet kertomaan. Aatelkaas, painais nappia ja eri kielillä tulis tekstiä siitä, mitä sillä paikalla milloinkin on tapahtunut.
P.S. eiks kukaan tosiaan osaa japania, muakin kovin kiinnostais.

Tuukka kirjoitti...

Sieltä vaan tulis aikamoinen luento, joten sinänsä ymmärrettävää, että pitää vaan kertoa, että se ja se rakennutti, ne ja ne asusti, se ja se korjas ja muutti, jne...

Tuukka kirjoitti...

Kysyin japanilaisilta tuosta kirjoituksesta ja he kertoivat, että se on kiinaa ja tarkoittaa tervetuloa.

mutteri kirjoitti...

Olishan se pitäny arvata, että kiinaa. Kiina valloittaa maailmaa ihan eri malliin kuin Japani.