Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 20. tammikuuta 2011

Hue

Nerokas viritelma, joita nakee taalla paljon ja jotka ovat tarpeellisia, auringon nain viimeksi DMZ retkien ensimmaisena paivana. Suomessa moisesta tulisi varmaankin syyte torkeasta liikenteen vaarantamisesta (ikkuna ajovalon kohdalla sadeviitassa). China beachilla monet kehuivat vietnamilaisia kuskeja, silla he eivat olleet nahneet yhtaan onnettomuuksia, mina olin ihmeissaan silla niin pari vuotta sitten, kuin nytkin olen nahnyt niita melkein paivittain, taalla Huessa ikavimman. Menin katsomaan miksi vakijoukko oli keraantynyt tienvarteen ja poliisi ohjasi liikennetta. Keskella tieta makasi selallaan nuori tytto taysin liikkumatta, pyora vierellaan ja vanhempi mies skootterin paalla kasvot veressa, pian paikalle ajoi taksi ja tytto nostettiin kyytiin.


Tiger fighting arena. Taalla on kayty keisarilliseen aikaan norsujen ja tiikereiden valisia taisteluja, tai oikeastaan surmattu tiikereita, silla norsu voitti aina. Tama johtui siita, etta norsut edustivat keisaria ja tiikerit vastavoimia, joten norsuja laitettiin lisaa peliin tai tiikerit huumattiin, jotta voitto varmistui. Norsut tulivat kehaan keisarin aition alta ja tiikerit vastapuolelta, tuo ensimmaisen kuvan isompi aukko on isoja valkoisia tiikereita varten, opas kertoi. Minulla ei ollut omaaopasta, mutta samaan aikaan paikalla oli turistiryhma, jonka ansiosta paasin sisallekkin, normaalisti portti on suljettu ja he sulkivat sen lahtiessaan. Itse tulin paikalle cyclolla. Opas sanoi, etta edelleen Hanoista loytyy ravintola, joka tarjoilee tiikeria, toki miljoonien dongien hintaan, mutta silti, melko sairasta kun tietaa kuinka uhanalainen elain on kyseessa.

Paluumatkalla sain tasta ravintolasta hyvaa kalakeittoa ystavalliselta tytolta, joka ei ilmeisesti kaksoishinnoitellut, silla hintaa keitolle tuli vain 7kD.

Tama oli ensimmainen silta, josta paasi Citadelin puolelle, mutta koska tuo tie ei ollut kuin mopon levyinen, niin ei sita kehdannut tukkia. Levea autotie oli vasta rakenteilla.

Sillan vieressa kulki kuitenkin tama rakennelma, jonka tulkitsin kavelytieksi. Hyvin paasi, vaikka toisessa paassa sillanrakentajat vahan ihmettelivat minua.

Citadelin muuri.

Ilmeisesti vanha ja rapistunut temppeli, jota kaytetaan nykyaan kutupaikkana, silla alttarin takana oleva suojainen paikka oli taynna kaytettyja kortsuja ja niiden kuoria.

Seuraavana paivana nukuin pommiin ja ostin paikan Hanoin makuubussiin. Hotellin tytto sanoi ensin hinnaksi 250kD, mutta kun olin aamiaisen jalkeen ostamassa lippua, han kertoi hinnan olevankin 280kD uudenvuoden takia. Sanoin, etta tiedan paikan, joka aloittaa tuon hinnoittelun vasta perjantaina, jolloin tytto sanoi kysyvansa uudestaan, soitto oli yllattavan lyhyt (tuskin edes soitti) ja hinta oli sittenkin normaali 250kD. Taman jalkeen lahdin kohti Citadelia, jonka olin saastanyt viimeiselle paivalle, aikaa oli kylla harmittavan vahan, silla kello oli jo kaksi ja bussi lahtisi viidelta.

Aika lahjakkasti pieleen kirjoitettu nimi... Jouduin maksamaan 3,5 paivaa, silla kirjauduin ulos vasta yhdelta.

Tankkeja, tuo etummainen oli nimetty taistelukentan kuninkaaksi, en kylla kutsuisi silla nimella telaketjuille asennettua puollustuskyvytonta tykkia. Tykkimiehet voi vapaasti olla erimielta.

Keisarin kielletyn kaupungin portti.



Kuvia kielletysta kaupungista. Sade haittasi ihailua, mutta ihan komia kartano on keisarilla ollut.

Taman hairiintyneesti paikallaan heiluvan norsun voi vuokrata ratsastusretkelle keisarillisissa hepeneissa, 150kD/15min.

Havainnollinen katujuliste valistaa milloin lapsi pitaa vieda laakariin.

makuubussissa paasin takimmaisille paikoille, jossa saa jalat suoriksi, todellista luksusta. Molemmilla puolilla oli venalainen pariskunta, sinansa harvinaista, silla harvoin tapaan venalaisia reppureissaajia.

Ostin Hanoi-Bangkok lentolipun ensi keskiviikoksi 77 eurolla, silla haluan viettaa muutaman paivan Thaimaan saarilla, ennen Indonesiaan lentamista, todennakoisesti Surin saarella, joka on kuulemma Thaimaan paras snorklailussaari, paikka on kylla lahella Phukettia, joten hinnat ovat sen mukaiset, mutta telttamajoitukseen minullakin pitaisi olla varaa. Jos olisi ollut enemman aikaa olisin mennyt bussilla Pohjois-Laosin lapi, mutta koska ei ole aikaa pysahdella, paatin lentaa, silla se ei tule kuin hitusen kalliimmaksi, kuin bussiliput ja Laosin viisumi.

Pian nahdaan Ho-seta!

1 kommentti:

mutteri kirjoitti...

Koskaan aikaisemmin en ole millään lailla yhdistänyt keisaria ja Vietnamia, näin sitä oppii uutta.