Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 4. joulukuuta 2014

Qorikancha

Qorikancha eli aurinkotemppeli oli inkojen tärkein ja rikkain temppeli. Qorikancha tarkoittaa kultaista sisäpihaa ja temppelin seinät ja muuri olikin koristeltu kullalla, yhteensä seitsemällä sadalla 2kg painavalla kultalevyllä. Temppelissä oli myös paljon kultaisia koristeita ja patsaita. Espanjalaisten valloitettua inkojen valtakunnan, he sulattivat kaiken kullan ja rakensivat temppelin päälle kirkon.

Plazoleta Santo Domingo ja Qorikanncan rauniot. Raunioihin pääsi tutustumaan 10 solilla, kirkkoon tai museoon olisi pitänyt hankkia typerä yhteislippu, josta myöhemmin.

Tässä pienoismalli temppelistä sellaisena, kuin se oli. Yksinkertaisempi, kuin olin ajatellut, mutta inkat panostivatkin yksinkertaisuuteen ja lujuuteen.

Temppeleiden seinät on säästetty ja ovat säästyneet.

Sisällä ei ole enää mitään.

Kirkon sisäpiha. Näytteillä oli paljon suuria kristillisiä tauluja, joita ei saanut kuvata. Mielenkiintoisin oli inkan ja espanjalaisten ensikohtaaminen, sekä norsunluusta tehty Jeesus ristillä.

Yläkerrasta löytyi nykytaiteilija Janina Soenensin loppunut näyttely, ainoastaan isot ja kiinteät taideteokset olivat enää jäljellä.

Inkatemppeli yläkerrasta kuvattuna.

Pihamaata ja inkamuuria.

Niin ja melkein unohtui mainita, Minna on ostanut uudet hienot kengät (30s).

Inkojen astrologiasta kerrottiin se, että inkat eivät etsineet tähtikuvioita, vaan heidän astrologiset merkkinsä ovat tummia alueita linnunradassa.

Kerrotaanpa sitten jatkosuunnitelmista. Oltaisiin haluttu käydä katsomassa tuo Moray, mutta nykyään sen pääsymaksu on yhdistetty noihin ylärivin paikkoihin (sacred walley). Yhteislippu olisi kustantanut 70s. Nuo sacred walleyn kohteet eivät kuitenkaan enää jaksa kiinnosta, kun ollaan jo nähty niin paljon inkaraunioita. Joten pelkkä Morayn ja Salinerasen (10s) päiväreissu olisi kustantanut yhteensä 105s, mikä on liikaa.

Samanpatankin opas oli sitä mieltä, että yhteislippu on typerä idea. Kun he aloittivat, paikat olivat ilmaisia, sitten kaikki maksoivat 10s ja nyt on otettu käyttöön yhteislippu. Tämä yhteislippu on voimassa kaksi päivää, kalliimpi ja kattavampi maksaa 130s ja on voimassa 10 päivää, lisäksi on kirkkolippu, joka maksaa muistaakseni 70s. Kun kysyin jääkö raha tänne, hän naurahti ja kertoi, että moniin kohteisiin vievät tiet ovat kamalassa kunnossa.

Seuraavaksi Machu Picchusta. Inkatrail on poissuljettu, sillä se olisi pitänyt varata kuukausia sitten. Lisäksi tämän reitin suosio on käsittääkseni erittäin hyvän markkinoinnin tulos. Ollaanhan mekin tallattu jo monia inkapolkuja ja Machu Picchullekkin menee useita inkapolkuja tämän The inkapolun lisäksi. Junalla täältä pääsisi suoraan Aguas Calientesiin, jonne ei mene tietä, mutta tämä lysti on osattu hinnoitella varmaankin maailman kalleimmaksi junamatkaksi. Melko lyhyt matka kustantaa n.150 dollaria menopaluu.

Meinattiinkin ensin ottaa 4 päivää kestävä inkapolku jungle trekki 200 dollarilla, mutta päädyttiin lopulta 3 päivän auto/kävelyreissuun, joka kustantaa 120$/hlö, sisältäen lipun Machu Picchulle ja sille vuorelle, josta SE Machu Picchu kuva on otettu, yöpymiset, kyydit niin pitkälle kuin autolla pääsee ja oppaan. Mutta tästä lisää sitten seuraavassa päivityksessä, reissu alkaa huomenaamuna. Ei otettu reissua sattuneesta syystä Samanpatan oppaalta, vaan tingattiin se samaan hintaan New Land Travelilta.

Uusi majapaikkamme ei löytynyt netistä, emmekä muistaneet osoitetta, joten käytiin näyttämässä missä asumme matkatoimiston pitäjälle. Matkalla kysyttiin miksi ihmiset aina pysähtyvät tälle kujalle ottamaan kuvia. Mies näytti tämän 12 kulmaisen kiven ja kertoi, että tämä on Cuscon kuuluisin kivi.

Viime päivityksessä vitsailin mielenosoituksesta, joten nyt nähtiin oikea sellainen. Naiset osoittivat mieltään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

No on muuten hienot kengät!

Mielenkiintonen tuo astrologia-asia.

Voi Machu Picchu. Oijoi.