Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 7. lokakuuta 2014

Iguazu Falls (Argentiina)

Sunnuntaina oli Argentiinan putousten vuoro. Nyt busseja meni 20 minuutin välein ja matka oli vähän lyhempi. Hinta pysyi samana, 80p menopaluu. Argentiinan puolen sisääntuloportti ei näyttänyt ihan yhtä hienolta, kuin Brasilian vastaava. Lippu kansallispuistoon kustansi 215p/hlö.

Täällä on tulvinut kesällä ja vesi on edelleen korkealla, joten kaksi parasta paikkaa on suljettu. Diablossa on tulva vienyt kävelysillat ja saarella on vain liikaa vettä, ei turvallista turistille. Kuultiin huhuja, että Diablo korjattaisiin ja avattaisiin ehkä ensi vuoden alussa. Alempi (8) ja ylempi (7) polku oli kuitenkin edelleen auki, joten ei juurikaan harmittanut. Kartassa näkyy myös Brasilian puoli.

Täällä ei ollut busseja puiston sisällä, vaan "vihreä" polku, jota pitkin pääsi putouksille.

Argentiinalainen harakka, oli kamerassa väärä ohjelma, joten tarkennus meni ihan harakoille.

Valittiin ensin alempi polku, tässä ensimmäinen pieni vesiputous, joka nähtiin.

Siellä näkyvät jo ne vähän isommat.

Perhonen hengaili matkaseuranamme pitkään.


Täällä ei saanut mennä ihan putouksen alle, vaan pääsy oli rajattu noilla ohuilla nauhoilla, joita ei juuri kuvassa näy.

Kaunista.

Vaikka vene ei saarelle kulkenut, käveltiin silti alas ihailemaan maisemia, tänne eivät taineet tulla juuri muut kuin ne jotka ottivat parin sadan veneajelun.

Tämä ajelu käväisi lähellä putousta, teki pari lenkkiä ja palasi takaisin. Me ei haluttu mennä kastumaan, hintakin oli vähän liian tyyris.

Alhaalta oli kuitenkin todella nätit maisemat, joten evästettiin täässä rauhallisessa paikassa.

Tää ois varmasti ollut upea jossain muualla, mutta nyt alko olla jo vähän putousähkyä.

Epäsiistejä syöjiä? Täällä oli valtavasti noita eläimiä. Kukaan ei näyttänyt onneksi syöttävän niitä ja roskiksetkin olivat lukittu eläimiltä, joten saattavat elää muullakin, kuin roskaruoan jämillä.

Seuraavaksi mentiin ylemmälle polulle, jossa porukkaa oli enemmän.

Maisemat olivat täältäkin kohdillaan.

Se tasanne brasilian puolella, josta nähtiin ensi kerran nämä putoukset. Taustalla brasilian puolen ainoa hotelli, josta näkee putouksille. Kallis, mutta on noista ikkunoista kivat maisematkin.


Ylemmän polun päässä. Täältä lähdettiin takaisin ja lopulta bussin kyytiin. Mun mielestä Brasilian puoli oli parempi, kun täällä oli nuo pari paikkaa kiinni. Minna tykkäsi silti enemmän Argentiinasta. Kannatti kuitenkin molempien mielestä nähdä molemmat puolet.

Argentiina on nyt käsitelty, seuraavaksi Paraguayhin.

PS. Argentiinassa mulla meni 11 päivässä 268€, eli 24,4€ päivässä. päiväbudjetissa siis pysyin. (Tangoshow ei sisälly tähän)

5 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Menkääpä nyt äkkiä johonki epäesteettisempään paikkaa, ni ei tarvi ihastella ittiään vihriäksi.

Sun ois kyllä pitäny mennä tiikeriksi kuvassa.

mutteri kirjoitti...

Ei ole tullut putousähkyä kattelemisesta tai upeista paikoista Siina, yritä löytää joku mielenhallintakurssi!

Henna kirjoitti...

Aivan mahtavan näköstä! Selkeesti tuo tiikerin pääkolo oli se missä mun ois pitänyt olla... Voi kun oisin päässyt mukaan!! :D

Tartsa-emo kirjoitti...

Onpa mahtava paikka, tuonne siis jossakin elämän vaiheessa: unelmia täytyy olla.Olen onnellinen teidän onnestanne!Vaikka täällä myös kateudesta vihreinä ollaankin, niin helpottaapi se tieto, että upeiden kuvien katselukin auttaa eläytymään paikan ainutlaatuisuuteen. Taidanpa eläytyä lisää ja tulostaa kuvan sekä leikata Tuukan/Minnan pään kohdalle oman naaman kuvan- vähän samaan tapaan kuin tuossa tiikerinkesyttäjä kuvassa. Siis leikkaa-liimaa hommiin tai kuvankäsittelyä harrastamaan.

Tuukka kirjoitti...

Siina ei ollu kuvaajaa, muuten toki tiikeriksi mennyt olisin, huomaat kai hienon paintshoppauksen :D

Mukavaa, että hyvältä on näyttänyt, toivottavasti pian vihertäviä kuvia Pantanalista...