Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Southeast Asia over and out

Pistetäänpä vielä lähtöpäivitys, kattelin karttaa ja Iranhan on oikeastaan puolessa välissä täältä Suomeen, joten tätähän voi pitää kotimatkan alkuna. Viimeinen päivä K-Aasiassa siis tältä erää. Koitin tyhjennellä rinkkaa ylimääräisestä, jotta voin ostaa jotain Iranistakin, mutta on tuota roinaa vieläkin paljon. Riippumatto oli tarkoitus jättää pois, kun en sitä enää tarvi, mutta sen jättäminen alkoi tuntua jotenkin väärältä, joten pakkasin mukaan...

Olen koittanut tutkia lisää rahantarvetta Iranissa ja todennut, että 20€ päiväbudjetti voi pistää tiukille, joten 30€ on nyt uusi yläraja, ettei tule stressattua liikaa rahasta, tätä ei ole tarkoitus ylittää, vaikka varaa toki on kaiken varalta. Päävaluutaksi valitsin kotoisen €uron, dollari on ollut ennen Iranissa ykkönen, mutta sen heikentymisen, heilumisen ja Yhdysvaltain uhkaavan käytöksen vuoksi dollarin käyttöä on vähennetty, myös viranomaisohjeistuksin. Euroja on 905, tarkoitus oli vaihtaa vielä vähän enemmän, mutta pieneltä pankilta loppui valuutta kesken. Myös dollareita vaihdoin, mutta huomattavasti vähemmän. Viisumissa on ensimmäistä kertaa kuva, johtui ilmeisesti tästä, että vaativat valkoisen taustan.

Ritva kysyi aiemmin, että eihän paidassani lue mitään loukkaavaa (Egyptistä ostetun paidan kirjoitus on arabiaa), ottaen huomioon seuraavan matkakohteeni. Tästä tuli mieleen kertoa Iranista. En tiedä kuinka paljon iranilaiset ymmärtävät arabiaa, mutta Iranin virallinen kieli on persia, eikä suinkaan arabia, eivätkä iranilaiset ole arabeja vaan suurimmaksi osaksi persialaisia, en tiedä kuinka suuri loukkaus heille on jos heitä kutsutaan arabeiksi, mutta ainakin Persianlahden kutsumisesta Arabianlahdeksi Iranissa varoitellaan, Iranilaiset tuntevat mahtavan historiansa ja ovat siitä ylpeitä.

Aina on hyvä lukea matkustustiedote, ennen maahan menemistä. Suomen ulkoministeriön tiedotteet ovat usein puutteellisia, nytkin ovat päivittäneet viimeksi helmikuussa vaikka sen jälkeen on ollut isot mielenosoitukset, joten käytän useimmiten brittien, koska heillä on enemmän resursseja ja intoa, niin tälläkin kertaa, vaikka Britannian ja Iranin suhteet eivät olekkaan hyvät, vanhan siirtomaapolitiikan ja nykyisen Yhdysvaltain paras ystävä statuksen vuoksi.

Yritin pitää maanantaina syödään sikaa päivän, sillä sitä en saa ihan heti uudestaan. Aamiaiseksi Pork rice, lounaaksi kiinalaisesta paikasta vahingossa sweet and sour chicken ja kuvan päivällinen mushroom pork on thaimaalaisesta paikasta, oikeasti tuo on kanalla, mutta vaihdoin sen, juoma on malesialainen white coffee.

En ole varma sensuurista Iranissa, mutta mahdollisesti yhteys bloggeriin on estetty, vaikka iranilaiset ovatkin kovia bloggaajia. Älkää siis huolestuko jos mitään ei kuulu vähään aikaan.

PS. Taas juossu koko aamun ympäri chinatownia, muttei täältä löydy faxia, jolla voi lähettää ulkomaille. Tarvin faxin vakuutuksen lisäkuukautta varten, sillä terveysselvityksen lähetysvaihtoehdot ovat posti ja fax, typerä systeemi, oishan tuon voinu tietenkin hoitaa aikaisemminkin, nyt paperi on kuitenkin lähetetty etanapostilla ja kuva siitä sähköpostilla. Lähettävät luultavasti laskun taas viisaasti kotiosoitteeseen, joten äiti hoidatko sen heti kun se tulee, maksan sit takasin, kiitos. Vakuutukseni on loppumassa 2.5.

6 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Luotetaan, että olet järkevä ja riittävän varovainen. Maksan toki, jos vaan vakuutuksen edunsaaja on oikea:)

Tuukka kirjoitti...

Rankkaa tuttua huumoria, taidat olla tai sitten se oli Siina, en muista :)

Nyt lentokentällä, just kohta nousemassa koneeseen.

mutteri kirjoitti...

Miten niin huumoria, miten niin rankkaa!! Oikein hyvää ja turvallista matkaa.

Siina kirjoitti...

MMÄÄÄ oon lälläslää. En kyllä maksa silti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on loukkaavaa kutsua persialaista arabiksi. Varmistin kämppikseltä. Sano että paras tapa saada hitunen kunnioitusta on tietää ero Arabin ja Persialaisen väliltä.

-Jussi

mutteri kirjoitti...

Eipä täsä erikoista sanottavaa.