Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 25. marraskuuta 2013

AOWD

Heti ensimmäisenä kokonaisena päivänä Maltalla aloitin laitesukelluksen jatkokurssin, eli Advanced Open Water Diver kurssin. Hintaa tällä lystillä oli 275€ Aquaticalla, sisältäen kurssin, kuljetukset, 5+1 sukellusta ja oppikirjan. Sukelluksien aiheiksi valitsin: peak performance buoyancyn, deepin, wreckin, underwater navigationin ja AWARE - fish identificationin. Alunperin AWARE:n tilalle oli tarkoitus ottaa yösukellus, mutta siitä olisi pitänyt maksaa monta kymppiä ylimääräistä, joten jätin väliin, sukellusopettaja suositteli Nitrox-kurssia, mutta se olisi ollut 95€ ylimääräistä, joten päädyin kalantunnistukseen...

Nitrox-kurssi on ihan hyvä käydä, mutta teen se sitten, kun oikeasti tarvin rikastettua happea. Muuten nää PADI:n kurssit open waterin jälkeen ovat aika pitkälti rahastusta, tämä oli kuitenkin virallisesti pakko käydä, jotta pääsen SS Thistlegormille ja muutenkin syvemmälle. Sukelluskokemusta pitäisi mielestäni arvostaa enemmän, kuin näitä kurssien käymisiä. Onhan se hauskaa, että mustakin tulee virallisesti edistyksellinen sukeltaja 16 sukelluksen kokemuksella, mutta näillä mennään.

Menossa ensimmäiselle sukellukselle lauttarannassa. Gozo näkyy taustalla. Kamerani (Canon Power Shot A 520) sain ottaa mukaan, mutta opettaja käski pitää sen pois opetuksen aikana.

Fisuja. Mitään K-Aasian veroista ei täältä kannata tulla hakemaan, mutta kun tämän tiedosti, sukellukset olivat oikein mukavia.

Madonnapatsas pienessä luolassa.

Ensimmäisen päivän kanssani sukelsi israelilainen pariskunta.

Englantilainen sukellusopettaja houkuttelee kaloja. Opettaja oli aloittanut täällä vasta tänä vuonna, sitä ennen kaveri oli ollut armeijan palveluksessa 29 vuotta, komennuspaikkoina kaikki Euroopan ja lähialueiden kriisipesäkkeet ja sodat. Rento mies, mutta tiukka opettaja, jos jokin meni väärin.

Meritähti

Lisää fisuja.

Ensimmäisen päivän sukellukset olivat melko lyhyitä (33min ja 34min), sillä pariskunnan nainen käytti todella paljon ilmaa. Pitkän tauon takia käytin kyllä itsekkin sitä enemmän, kuin koskaan. Opetusaiheina olivat peak performance buoyancy ja navigation. Käytännössä hieman kompassin kertaamista ja neutraalin nosteen harjoittelemista, suurimmaksi osaksi tavallisia sukelluksia.

Toisen sukelluksen lopussa ihmettelin mikä ihme minua nostaa pintaan, kun liivi oli täysin tyhjä. Lopulta huomasin, että huppuni oli täyttynyt ilmalla, huppu pois ja sain pidettyä tason. Ensimmäistä kertaa tuli sukellettua 7mm täyspuvulla ja hupulla, vesi oli n. +23, joten vähemmälläkin olisi pärjännyt, mutta kyllä täällä jotkut käyttävät jopa kuivapukuja.

Iltapäivällä cheddaroliivimaltansalamileipien ja viinin voimalla läksyjen tekoa.

Ei kommentteja: