Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 29. syyskuuta 2009

Trat

Täällä satoi lähes jatkuvasti sunnuntaihin asti, joten on ollut aikaa suunnitella reissulle jatkoa ja sunnuntaina oli tietenkin vain yksi tavoite, nähdä formulat. Tässä oli hieman haastetta. Todettuani, ettei mun vierastalossa näy urheilukanavat, oli aika lähteä etsimään sopivaa baaria/ravintolaa. Vierastalon emäntä neuvoi, että vähänmatkan päässä olisi hänen ystävänsä paikka, jossa katsotaan jalkapalloa usein. Päädyin kyselemään häneltä jalkapallobaaria, sillä formula/motor racing aiheutti vain ymmärtämättömän tuijotuksen. Ravintolan pitäjä suostui vaihtamaan formuloille, sillä ravintolassa ei ollut muita asiakkaita, sovimme kuitenkin, että kun paikkaan tulee futisfaneja kanava vaihtuu. Kanava ei koskaan vaihtunut ja sain katsoa koko kisan, tätä edesauttoi pari muutakin länkkäriä jotka tulivat tapittamaan ykkösiä. Juuri kun olin maksanut laskun ja olin lähdössä, kuulin kuinka toisessa pöydässä joku puhuu Suomesta. Liityinkin parille tähän thai/tsekki/suomalaisseurueeseen. Vielä kotimatkalla eräästä toisesta vierastalosta thaimiehet huitoivat minut liittymään seuraan, joinkin heidän kanssaan lasilliset jotain paikallista riisiviinaa, mutta sitten oli jo aika lähteä nukkumaan.

Sateiden takia aloin empimään saarelle lähtöä, sillä aika tylsää siellä on vesisateessa olla. Eilen päätinkin ostaa menopaluun Burmaan (18.10-14.11 AirAsia 100€). Torstaina lähden Chon Buriin, jossa näin tulomatkalla mainoksia Härkäkilpailuista, kuulostaa just semmoselta tapahtumalta, johon on päästävä. Sieltä jatkan sunnuntaina Bangkokiin, hommaan Burman viisumin ja jatkan todennäköisesti keskiviikkona Ko Taolle tai Ko Phanganille, sillä siellä sadekausi ei ole vielä alkanut ja kelien pitäis olla huomattavasti paremmat. Lisäksi tekee mieli snorklaamaan. On täälläkin tosin ollut paremmat kelit tällä viikolla.

Burmaan lennän, koska sinne on lähes mahdotonta päästä maata pitkin, vaikka maarajaa Thaimaan kanssa on pitkälti toista tuhatta kilometriä. Rajakaupunkeihin toki pääsee mutta siitä syvemmälle jatkaminen on mahdotonta, sillä sotilasjuntta on sulkenut turisteilta suurimman osan maasta. Silti 4 viikkoa tuntuu aivan liian lyhyeltä ajalta jo niissä kohteissa joita olen suunnitellut. Burma voi olla hengenvaarallinen paikka paikallisille, jos heillä on poliittisia mielipiteitä ja halu ilmaista niitä, mutta turisteille paikka on turvallinen. Todennäköisesti koin jo reissun kuumottavimman tilanteen Tampereen rautatieasemalla, kun paikalla oli neljä autollista erään vähemmistöryhmän edustajia, hirveä huuto keskenään ja paria äijää pideltiin kiinni. Burma vaatii toki suunnittelua, sillä maassa ei ole automaatteja, kulkemista on rajoitettu ja on hyvä tietää miten rahaa valuu mahdollisimman vähän sotilasjuntalle. Kännykkä ei toimi Burmassa (paikallinen sim maksaa älyttömästi ja ulkolaiset simit eivät toimi) ja internetiä on rajoitettu suurelta osin, monet nettikahvilat kuitenkin kiertävät tämän sensuurin.

Hommasin Thailiittymän jonka numero on +66806418102


Kalatiski


Possunnassuja


Täytettyjä thaisämpylöitä (7b)


Possu mereneläväis sapuska, (60b)


Jälkiruokakoju (5-10b)


Tulista jauhelihariisi-sapuskaa (25b) Yleensä kaikki sapuskat maksavat 25-30b

4 kommenttia:

Siina ja Vesa kirjoitti...

Me oltiin tekevinämme semmonen havainto, että vaikka saaren pohjoisosassa ja Tratissa sato mennessä ja tullessa, ilmeisesti vuoret stoppas sen sateen. Etelässä nimittäin sato tosi vähän.

SV kirjoitti...

Niin ja joka ikinen ilta kuultiin ja nähtiin ukkonen pohjosesta, vaikkei meille asti tullut sadetta kuin pari kertaa, sillonki korkeintaan parin tunnin päiväsade.

mutteri kirjoitti...

Muista nyt sitten vaihtaa toi Burma Myanmariin, kun pääset sinne asti.
Varmasti mileenkiintoinen maa ja hyvä, että meinaat tehdä kotiläksyt kunnolla ennen sinne menoa.
Jos siellä sataa vettä, niin täällä rakeita ja Lappiin tuli eilen jo ensilumi! Eihän niitä härkiä rääkätä, eihän. Jos, niin sitten et mene!

Tuukka kirjoitti...

Juu, ilmat on aina vähän tuurista kiinni ja onhan niitä paikallisia eroja. Huomenna meen tekemään skootteriretken saarelle.

En ajatellut mennä Myanmarin lähetystöön pyytämään Burman viisumia :)

Mainoksista päätellen päätapahtumana on härillä ajettava kilpailu.

Teillähän alkaa olla mukavat talvikelit :)