Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Shangrila


Shangrila oli vuoteen 2001 saakka Zhongdian. 2001 Kiinan hallinto päätti "löytää" Lost Horizon kirjan tarunhohtoisen Shangrilan, siirtääkseen massaturismia myös tänne läheisestä Lijiangista. Shangrila on tibetiläisen alueen rajakaupunkina edelleen paljon miellyttävämpi, kuin Lijiang, vaikka turistimäärät ovatkin lisääntyneet. James Hilton (LH kirjoittaja) ei muuten koskaan käynyt Kiinassa ja jos Shangrila on jotain muuta, kuin pelkkää fiktiota, niin täällä se ei ainakaan sijainnut.


Asustamme tuossa Minnan takana olevassa Shangri-La Barley Liquor Innissa. Kiva rukouspyöräjuttu tulee vastaan heti kun ovesta astuu ulos.


Uutta kaupunginosaa.


Kiva olla paikassa jossa normaaleissa kerroistaloissakin on jotain omaa ja erikoista.


Sairaala.


Miehiä pelihommissa.



Torilla piti tietenkin käydä, melko nopeasti ja taitavasti tuo nainen ankan pilkkoi.


Jakkia. Täällä oli myös mustia kuivanlihan näköisiä möykkyjä, mutta en uskaltanut kokeilla, kun en ollut varma, pitäiskö se vielä jotenkin valmistaa. Käytiin sen sijaan syömässä jättikeitto dumplingseja. Dumplingsit olivat herkullisia, muu osa keitosta ei ollut niin hyvää.


Kiinalaista limonaadia


Tämä tyhjiöpakattu jakinliha oli löytö, seuraavana päivänä piti hakea kolme kertaa isompi pussi.


Tuosta oikealta tuli maistettua myös tuoreempaa jakkia, ei ollut yhtä hyvää, kuin tyhjiöpakattu.


Minnan vuoristostaili. 39 yuanin sisäkengät olivat ainoat, jotka olivat lämpimät ja sopivat jalkaan, toivottavasti ei tule sateita. Takki 99, lakki 35y ja tumput 50y.


Iso museo, jossa oli liian suolainen sisäänpääsymaksu (180y). KFC on tulossa kaupunkiin...


Museon lähellä oli mäki, jonka päällä oli tämä temppeli.


Temppelin takaa aukesi upea maisema, jota istahdettiin toviksi ihailemaan. Kolme jakkiakin tuli näyttäytymään.



Näitä pikkukoiria on näkynyt todella paljon.


Temppelin jälkeen käytiin suomalaisen kiinalaisen näköisessä kiinalaisessa, josta sain ensimmäisen tällaisen suomalaisen kiinalaisen tapaisen kiinalaisen aterian. Kiinan paras sapuska tähän mennessä, possua ja kasviksia, joiden alla on riisiä (25y). Tilaaminen tapahtui osoittamalla tiskin takana olevaa kuvaa.


Melkoisen hieno viinaleili.


Suomalaisuutta bongattu.


Iltapäivällä mentiin käymään vanhassa kaupungissa olevalla temppeliaukiolla. Tämä pariskunta, joilla oli oikein valomieskin mukana halusi ottaa meidän kanssa kuvan. Tämä sopi mainiosti, niin tyylikkäästi olivat hekin pukeutuneet.


Aukiolla sai vuokrata näitä perinteisiä pukuja, Minna ei innostunut, joten tässä kuva vieraista naisista.


Temppelin vieressä oli tämä ruokouspyörä, jota mekin mentiin pyörittämään. Kahden kierroksen jälkeen pyörä pysähtyi, joten käveltiin viimeinen kierros pyörän ympäri, nyt pitäisi onni seurata.


Temppelin edessä oli tuollaisia rukousoksiksi tulkitsemiani juttuja, hienoja ainakin olivat.


Mäen päältä näkyi toinen temppeli/museo, joka oli kuitenkin jo kiinni.


Loppukevennys.

1€=7,5y

- - 

Päivitti Siina, koska Tuukka ei pääse Kiinassa blogiin. Kommentit on edelleen hyvin tervetulleita, Tuukka saa ne sähköpostitse ja vastailee Siinan kautta. 

10 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Onkos ne Minnan jalat isot vai pienet sikäläiseen normikokoon - sievät tossukathan nuo. Sinunkin staili on ihan siisti, sormimaiset aasinkorvat taitaa olla myssyn vakiovaruste, eikä sen vieressä seisovan miehen. Maisemat on niin karunkauniita, että hyvin ymmärtää värikkäiden lippujen, oksien ja juhlavaatteiden värin.

Siina kirjoitti...

Se on hyvä että Kiinassa on kiinanpalatsikoiria! Muuten ois maailmankirjat sekasin.

Kai nuo kiinan limonaatit on vaan samoja ko täälläkin, mutta kiinan kielellä? Vai maistuuko eriltä?

En tiiä voiko olla mittään tyylikkäämpää ko tuo sun pipo. Hienosti edustat maatasi.

Siina kirjoitti...

Äiti: http://images5.fanpop.com/image/photos/32000000/angry-bird-angry-birds-are-amazing-32024326-1024-768.jpg

mutteri kirjoitti...

Kiitos Siina. Taas kerran olo, että museoon joutais tästä jatkuvien innovaatioiden maailmasta - ja toi myssykin taitaa olla jo kirpparikamaa. Se pelaava ukkokööri kyllä vaikuttaa lupaavalta museon vaihtoehdolta, ihan klassikkonappulapelit.

Minna kirjoitti...

Aivan liian suuri jalka on Aasiaan, koot loppuvat 39:ään. Kun kysyn oman kokoni kenkää yleensä saan naurahduksen ja pään puistelun..

mutteri kirjoitti...

Minna, mun silmiin sulla on ollu pieni ja siro jalka!!

Anonyymi kirjoitti...

Pikkukoira on tiibetinspanieli.

Ko. rodusta kertovalta nettisivulta lainaus: ...vanha rotu, Tiibetissä oletetaan olleen saman tyyppisiä koiria jo vuodelta 200 eKr. Tiibetinspanielit olivat tärkeä osa luostareiden uskonnollisessa elämässä. Tarinan mukaan niiden tehtävä oli rukousmyllyn pyörittäminen. Niitä käytettiin myös vahtikoirina. Ne pitivät silmällä ympäristöään ja välittivät haukunnallaan munkeille
tiedon kaikesta epäilyttävästä.

Hieno vuoristostaili on molemmilla!
- Ritva

Tuukka kirjoitti...

Ei maistettu limuja, mutta veikkaan, että ihan sitä samaa jo värienkien perusteella. Mekin luultiin tuota palatsikoiraks, kiitokset Ritvalle. Mitenhän noi myllyjä pyörittelee, vahtikoiriks varmasti hyviä pikku haukkujia :)

Siina kirjoitti...

Sessu ku sessu, söpöjä molemmat. :) Ja varsin samanoloisia, Vesakin luuli kiinankoiraksi!

Siina kirjoitti...

Nyt kun rupesin googletteleen sessuja että miten ne eroaa toisistaan, niin kummankin kuvia tulee sekasin googlen kuvahaussa, ei ihme että menee sekasin. :) Onhan tuo tiibetinsessu vähän vähempi pörröinen kyllä. Kummatkin muka vahtikoiria, hurjan pelottavia palloja. <3