Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Chengdu-Xian

Chengdun rautatieasema oli kuin lentokenttä. Parin jonotuksen jälkeen päästiin junaan ja löydettiin paikkamme. Tarkoitus oli matkata hard sleepperissä nämä junamatkat, mutta ne liput oli myyty jo aikaa sitten loppuun. Hard seatit ovat toki puolet halvempia, joten budjetille teki hyvää, jos halutaan hyviä puolia hakea.


Aluksi rinkkani ei mahtunut kuin potkimalla penkin alle, mutta junan lähdettyä tämä laukkuhyllyn pakkaaja teki niin hyvää työtä, että sain rinkkani helposti ylös. Matka meni ihan ok, vaikkakin varsinkin Minnalla oli hankala nukkua, penkit oli järjestelty niin, että istuttiin vastakkain, joten selkänojaa ei saanut yhtään taaksepäin.

Xianissa oltiin aikataulun mukaisesti joskus yhden aikoihin. Minna oli napannut Kunmingin hostellista Xianin kartan, joten suunnistettiin sen mainostamaan hostelliin.


Ja otettiin huone, sen verran väsyneitä oltiin. Huone oli pieni ja kallis (140y), joten päätettiin seuraavana aamuna hyvien unien jälkeen etsiä uusi yöpaikka.

Seuraavana aamuna käytiinkin läpi monta hostellia (kalliita 160 y->) ja vähintään yhtä monesta kiinalaisesta halvan näköisestä hotellista meidät käännytettiin pois (eivät saa ottaa ulkomaalaisia).


Lopulta löydettiin kuitenkin tämä Lu Dao Hotel.


Josta saatiin mukavan iso huone 128 yuanilla. Täällä oli myös vedenkeitin ja televisio, josta näkyy CCTV News (englannin kielinen). Telkusta selvisi, etteivät järistykset olleetkaan Chengdun pohjoispuolella, vaan juuri reitillämme Kangding-Chengdu. Olimme siis onnekkaita, ettei ensimmäinen järistys tapahtunut hieman ennen tai juuri silloin, kun menimme sieltä ohi, vaan vasta muutamaa päivää myöhemmin.

CCTV Newsiltä on ollut myös mielenkiintoista katsoa maailman tapahtumia kiinalaisesta näkökulmasta, kun on tottunut vain läntiseen näkökulmaan. (Ei mitään propagandaa (pieni siivu toki, kuten myös lännessä) vaan hyvin asiallista uutisointia).

- -

Päivitti Siina, koska Tuukka ei pääse Kiinassa blogiin. Kommentit on edelleen hyvin tervetulleita, Tuukka saa ne sähköpostitse ja vastailee Siinan kautta.

2 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Lasiovinen vessa, en ehkä ihan heti omaksuis omaan sisustukseen...

mutteri kirjoitti...

Majottuminen näyttää selvästi kalliimmalta, jos ne haluaa sinne vakavaraisempia turisteja kuin reppureissaajat. Niin maanjäristys, se oli varmaan yks syy huolestumiseen, kun täällä näki, että teidän reitti meni siitä läpi.