Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Litang


Koira kaluamassa jakin sarvia.


Lumipyrystä huolimatta lähdettiin tutustumaan Chöde Gomba luostariin, joka on rakennettu kolmannelle Dalai Lamalle. (kuva selkeämmältä päivältä, jolloin käytiin täällä myös)Luostari oli ehkäpä komein minkä olen koskaan nähnyt, enemmän vaikutti kyllä temppeliltä. Paremmasta kamerasta loppui ikävästi paristot, joten enempää kuvia ei ole, kannattaa tulla itse tsiigaamaan :)


Lumipyryn takia ei lähdetty kipuamaan luostarin takana oleville kukkuloille.


Koiria ei lumi haitannut.


Kiinalaiset kanniskelevat usein teekippoa mukanaan, joten päätin ostaa myös itselleni oman. Aluksi laitoin makuaineeksi kukannuppuja, sitten teetä ja sitruunaa, mutta sen jälkeen vakiintuneeksi tavaksi on muodostunut pari kuivattua sitruunanviipaletta, oikein hyvää juomaa kylmässä.


Ikkuna ikkunassa.Katunänäkymää ja hauskoja hattuja.


Koira valinnut hyvin levähdyspaikan...


Näitä rukousmyllyjä on näkynyt paljon, yleensä mummoilla, mutta ovat niitä pyöritelleet myös keski-ikäiset.Yhtenä päivänä lähdettiin tutustumaan tähän taivashautajaispaikkaan, kun oltiin ensin varmistettu, ettei tänä päivänä ole hautajaisia. Täällä ihmiset haudataan edelleen siten, että heidän ruumiinsa tuodaan tälle paikalle janämä korppikotkat syövät ruumiin pois omaisten ja muun saattoväen katsellessa. Tällaisiin hautajaisiin voivat myös turistit saada kutsun, mutta meille ei sellaista kunniaa käynyt. Lisää tieto tästä tavasta täältä.


Täällä näkyi paljon myös korppeja, ehkä hekin saavat osuutensa.


En tiedä ovatko nämä kiinalaisten hautoja vai niiden tiibetiläisten, joita ei voitu haudata perinteisin menoin Kiinan kiellettyä taivashautajaiset 60-luvulla, taivashautajaiset sallittiin jälleen 80-luvulla.


Onkohan tämä avaruusolioiden tekemä pyramidi, kuten Egyptinkin, vai mikä? Tällä suunnalla on myös holy mountain paikallisten karttojen mukaan, en ole varma onko se tämä, mutta hyvinkin voisi olla, sen verran hyvin tämä vuori erottuu muista.


Kanoja torilla. Nämä ovat tämän hetken suurin puheenaihe Kiinassa, mekin pysytään tästä lähtien poissa toreilta, joissa on kanoja, kanaa ajattelin kuitenkin syödä edelleen.


Syömisestä puheen ollen... Kun kerran listalta löytyi raakaa jakinlihaa, niin pitihän sitä testata (40y).


Totesin jälleen, että kypsennetty liha maistuu paremmalta, joten puolet syötyäni pyysin kokkia paistamaan loput lihat, oli todella todella hyvää tämän jälkeen.


Minä ja jakkiMitäs mulkkaat, kommentoi!

- - 

Päivitti Siina, koska Tuukka ei pääse Kiinassa blogiin. Kommentit on edelleen hyvin tervetulleita, Tuukka saa ne sähköpostitse ja vastailee Siinan kautta. 

2 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Aivan vaikuttava ja sinänsä kaunis tapa nuo taivashautajaiset, mutta emmää sitä katella haluais. Kohennetaankohan nuita värikkäitä liinoja välillä...

Ja taas jotain kivoja sessukoita! Söpsyjä lumessakierijöitä.

Sun täytyy mullistaa niiden elämä kertomalla tuuletusräppänästä, ei vaikuta kovin tiiviiltä ratkasulta tuo ikkunaikkuna.

Mullapa on hienompi rukousmylly ko tuolla mummolla!

mutteri kirjoitti...

Patterit taskuun! Olis nuita patsaskuvia kattonu jonkun liääskin - kai sitä matkaa pitää sitten harkita.
Ikkunaikkuna, mikähän niiden tarkotus on, onko ne jotain lämmitettyjä, että näkee ulos, jos lämmitys on niin niukkaa, että lasit huurtuu, vai mitä ihmeen johtoja nuo on.