Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Dali


Bussi jätti minut vanhan kaupungin portille, uusi Dali on 15 km etelään. Jonkin matkaa kävelyä ja lopulta majapaikkaa kaupanneen naisen opastamana Tibetan Lodgeen. Sanoin tälle naiselle koko matkan ei, mutta olin menossa samaan suuntaan, joten nainen seurasi minua ja huitoi jatkamaan, kun pysähdyin katselemaan muille kujille majapaikkaa. Lopulta olimme niin lähellä tätä lodgea, että päätin käydä vilkaisemassa. Tyttö pyyti ensin huoneesta 60, mutta kun olin lähdössä hän tiputti hinnan 40 yuaniin. Huoneessa on oma pesuhuone ja muutenkin viihtyisä paikka, joten päätin jäädä, televisiokin löytyy, mutta eipä nuita kiinalaisia kanavia tuu katottua, kun ei tajua mitään.











Dali on yksi suurimmista turistikohteista Yunnanissa, mutta väljempi ja rennompi, kuin Lijiangin vanha kaupunki. Lämpimämpikin täällä on, illalla on vain vähän vilpoinen t-paidalla ja päivällä kai jotain 25 astetta, vähän kuin hyvä kesäpäivä Suomessa. Tätä on sanottu hippien paratiisiksi Kiinassa. Vielä vuosi sitten kannabista polteltiin hyvin avoimesti ja sitä myytiin baareissa, poliisi kuitenkin päätti lopettaa tämän ja ratsioiden jälkeen polttelu on mennyt enemmän piiloon (laillista se ei ole koskaan ollut). Nyt täällä onkin mummoja kansallispuvut päällä, jotka tyrkyttävät jatkuvasti kannabista. Laskin 5 eri myyjää ensimmäisten parin tunnin aikana ja aina kun astun ulos joku näistä tulee samantien kysymään: "you want smoke?". Olenkin alkanut tervehtiä näitä sanomalla no, jo ennen kuin he ehtivät avata suunsa. Kerran melkein pelästyin yhtä, kun pysähdyin katselemaan toiseen suuntaan ja tämä mummo tuli huomaamattani melkein kylkeen kiinni ja kysyi alhaalta hiljaisella äänellä "You want smoke?", tuli ihan joku leffa mieleen. Pidän paljon enemmän tyylistä jonka näin eräällä gh:lla Tiger leaping gorgella. Heillä oli "happy" annoksia ja kaikkeen olisi saanut kannabista pienellä lisämaksulla. Ruokalistalla kuitenkin luki myös, että jos tätä erikoismaustetta haluaa sitä pitää pyytää, he eivät sitä tarjoa. Tyrkyttäminen (varsinkin päihteiden) on ärsyttävää.


Seksi työssä?


Melkein parasta täällä... Paljon valikoimaa herkullisia liharuokia ja kasviksia. Iso annokseni on yleensä maksanut 6Y, pari kauhallista liharuokia, muutama kasviksia ja kulhollinen riisiä. Todella hyvää. Tänään tuli otettua kotipaketti, sillä eilinen ilta meni pitkäksi Bad Monkey nimisessä länkkäribaarissa hyvän porukan kanssa (Tiibet, Kiina, Englanti, Tanska, Australia ja Texas oli edustettuna) ja hieman heikossa olossa on mukava vain maata sängyssä, katsella leffaa ja syödä.


Pari kertaa kävelin tästä ohi, ennen kuin huomasin, että tämä rokkia soittava lottokoneenkin omaava markkinointikoju mainostaa tupakkaa, kuin jotain terveystuotetta. Kiinassa poltetaan kaikkialla, myös bussissa jonka ikkunat ovat kiinni.








Muutama kuva vanhasta kaupungista. Viimeisen kuvan paikka oli todella kaunis ja siellä tuli istuskeltua pitkä tovi.

Pieni ongelmakin on ollut. Korvaan ja kurkkuun alkoi sattua kovasti torstaina ja kun yritin hankkia antibioottia apteekeista, kukaan ei ymmärtänyt lääkeaineen nimeä. Olisi pitänyt olla kiinaksi ja ehkä jopa lääkemerkin nimi. Tytöt eivät vaikuttaneet samoin koulutetuilta, kuten yleensä K-Aasian apteekeissa, joissa on lähes aina asiantuntevia apteekkareita. Tämä kaikkien lähialueen apteekkien läpikäyminen ja lääkkeettä jääminen yhdistettynä kipuun aiheutti ärsyyntyneen olon ja kun eräs kengänkorjaaja halusi jälleen kerran liimata sandaalini hieman lerpattavan pohjan, päätin suostua, vaikka olin kuullut varoituksen näistä (keksivät lisämaksuja ja neuvottelu on hankalaa sillä heillä on kenkäsi), sillä edessä oli win-win tilanne, joko saan kenkäni korjattua tai pääsen pieneen vitutusta purkavaan taisteluun huijarin kanssa. Mies olisi halunnut suurinpiirtein koota kenkäni uudestaan (okei alkavat olla aika karmeassa kunnossa), mutta sanoin, että liimaus riittää. Mies ei ollut huijari ja sovittu 2Y riitti, mielikin piristyi tästä. Kipukin on onneksi jo helpottanut, joten tulehdus taitaa mennä ohi itsestään.

(Päivitti Siina, Tuukalla ongelmia käyttää Kiinassa kiellettyä Blogger-sivustoa. Kommentit tervetulleita, Tuukka vastailee kun pystyy. Sähköposti kulkee myös.)

4 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Miten Kiinassa muuten ajottuu kirsikan kukinta? Vai onko sieläpäin edes erityisemmin niitä?

S kirjoitti...

Nii, tuli siis tuosta vikasta kuvasta mieleen, näyttää vähä kirsikalta.

mutteri kirjoitti...

Minäkin ihailin nuita kukkivia puita ja pensaita. Orvokkeja ainakin istutuksissa. Näyttää puhtaalta ja siistiltä, runsaasta tupakoinnista huolimatta. Toi vaikuttaa lämpötilojen puolesta paikalta, jossa kestäis ollakin. Onko siellä sääskiä tai ryömiviä öttiäisiä?

Tuukka kirjoitti...

Paha menna kirsikoista sanomaan, veikkaisin etta kesalla :)

En oo saaskia nahny, eika muutenkaan kovin paljoa ottiaisia, ainakaan tropiikkiin verrattuna.