Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Tiger Leaping Gorge

Aamulla pakkasin puolet vaatteista sun muusta mukaan ja loput jätin vierastalolle. Pienessä bussissa oli 6 muuta länkkäriä ja loput paikallisia. Parin tunnin matkan jälkeen olimme Qiao Toussa ja aloimme etsiä reittiä. Paikallinen mies hevosen kanssa opasti meidät oikeaan suuntaan ja kertoi, että vaikka taulu kertoo reitin olevan suljettu 1.4. saakka, voimme hyvin mennä, meidän ei vain tarvitse maksaa 50Y pääsymaksua.


Ensimmaisia nakymia kanjonista. Joki virtaa 1600 m korkeudessa ja oikealla nakyvien vuorien korkein kohta on 5596 metrissa, eli 800m korkeampi, kuin Euroopan korkein vuori Mt. Blanc (jos Elbruksen lasketaan olevan Euroopassa, niin se on 50m korkeampi). Reitin korkein kohta oli 2670 metrissa.


Alkumatka mentiin letkassa, mutta melko nopeasti välit pitenivät niin, ettei 4-henkistä perhettä tai jollain muulla kyydillä tullutta pariskuntaa enää näkynyt. Paikallinen hevosmies seurasi perhettä ja varmaankin toivoi, että nämä tarvitsevat hänen palveluitaan. Minä kuljin hitaasti ja pysähtelin katselemaan maisemia paljon enemmän kuin muut, joten jäin viimeiseksi. Välillä otin kiinni kanadalaisen naisen ja englantilaisen miehen, jotka olivat reissanneet Hanoista lähtien yhdessä. Välillä kuljinkin heidän kanssaan, kunnes jäin taas istumaan jollekkin kivelle ja ihailemaan maisemia. Reitillä törmäsimme myös n. 10 henkiseen ruotsalaisporukkaan, jotka olivat ryhmämatkalla, mutta muuten reitillä ei näkynyt juuri muita. Nyt tuntuikin olevan ideaalinen aika, sillä enää ei ollut liian kylmä, mutta väkeä oli vähän.












Siina sanoi Kanlaon jälkeen, että nyt voit tulla kotiin, sillä kohokohta on jo koettu, mutta näitä maisemia katsellessa en ole siitä yhtään niin varma.


Englantilainen Robin ensimmäisessä yöpaikassamme. Ruotsalainen seurue antoi hänelle lempinimen flip-flop man, sillä hän kulki koko reitin noissa sandaaleissa. Minä kun luulin, että mun retkisandaalit aiheuttavat ihmetystä. Yövyimme täällä 10-hengen dormissa kolmestaan, 20Y per naama.


Halfway GH:n näköalavessa.


Toisena päivänä hienot maisemat jatkuivat ja välillä piti olla varovainen, esimerkiksi tämän vesiputouksen kohdalla. Alkumatka juteltiin Robinin kanssa paljon formuloista, kunnes hän meni menojaan ja jatkoin Tereesen kanssa matkaa.


Matkalla näimme pienen temppelin, kuvassa sen talli tai vastaava.


Kuten remmeistä ja tukasta näkee, paikka oli melko tuulinen.


Parin tunnin kävelyn jälkeen pysähdyimme Tina´s GH:lle syömään. Terees jäi GH:lle, kun minä ja Robin suuntasimme rotkon pohjalle. Nämä hieman heiluvat ja pitkät portaat aiheuttivat jännitystä.


Legenda kertoo, että tiikeri hyppäsi tältä kielekkeeltä toiselle puolelle ja tästä koko kanjoni on saanut nimensä.


Tulimme vahingossa pitempää reittiä alas ja jätimme fiksusti takit matkanvarrelle, jotka minä palasin hakemaan ylhäältä (Robinin jalkaan alkoi sattua ja turha sinne alas molempien oli palata), kun huomasimme olevamme melkein takaisin GH:lla yrittäessämme päästä kielekkeelle. Tämän kuvan otin tällä toisella reissulla alas.





Jatkoimme Tina´s GH:lta vielä vajaan tunnin Sean´s GH:lle, jossa ei ollut dormia, mutta neuvottelimme kaksi kahden hengen huonetta 75 Yuanin hintaan. Robin kinkkasi kipeän jalkansa kanssa suoraan toiseen huoneista. Minä ja Terees otimme eeppisen paras kolmesta KPS taistelun privaattihuoneesta (8 tasapeliä), jonka minä hävisin. Seanssilla tapasimme israelilaisen pariskunnan ja englantilaisen tytön, joiden kanssa päätimme ottaa minibussin takaisin Qiao Touhun (27y/naama) kuultuamme, että reitin päästä eli Dajusta ei mene busseja Shangrilaan, vaan meidän pitää palata lähtöpisteeseen alempaa tietä pitkin. Illalla päädyin israelilaisten ja englantilaisten kanssa väittelyyn Irakin sodan/"terrorismin vastaisen sodan" oikeutuksesta, minä vastaan muut, jotka olivat huomattavasti enemmän sitä mieltä, että sota on oikeutettu.


Seuraavana päivänä lähdimme matkaan yhdeltä, mutta pian jouduimme pysähtymään tämän maanvyörymän takia. Siivosimme tietä käsivoimin, mutta näitä kolmea järkälettä ei pelkästään yhdellä rautatangolla ja käsillä saa järkevässä ajassa syrjään.



Tämän ymmärsivät hetken ährättyään myös muut ja kiinalaiset tilasivat paikalle maansiirtokoneen, joka avasi tien vartissa. Hieman myöhemmin törmäsimme paljon suurempaan vyörymään, joka oli kuskilla tiedossa ja vaihdoimme minibussia, jolla pääsimme Qiao Touhun.

(Kuvia valkatessa meni tovi, sillä kuvat eivät tee oikeutusta paikalle. Joka toisen kohdalla tuli etsittyä parempaa, sillä: "Se näytti niin upealta, ei se tässä kuvassa näytä läheskään yhtä hienolta, pakko täältä on löytyä parempi...")

(Päivitti Siina, Tuukalla ongelmia käyttää Kiinassa kiellettyä Blogger-sivustoa. Kommentit tervetulleita, Tuukka vastailee kun pystyy. Sähköposti kulkee myös.)

8 kommenttia:

Vesa kirjoitti...

Uskomattoman hienoja maisemia kyllä, Pohjois-Norja jää hetkessä kakkoseksi noihin verrattuna. Tuo joen väri on varmaan vielä hienonpi auringonpaisteessa.

Oliko tuolla minkälaisia tulvavalleja noissa pikkukylissä koen rannalla? Kun tuossa yhdessä kuvassa näyttäisi että on melko lähelle vettä pykätty.

Vesiputous kuvasta pitää vielä kysyä että oliko vuohi jotain villilajeja vai kesyjä?

mutteri kirjoitti...

Hulppeat on näkymät! Toisaalta hyväkin, että kaikkea ei voi kokea virtuaalimaailmassa ja kuvien kautta vaan oikealla, käsinkosketeltavalla maailmalla on oma ainutlaatuinen arvonsa!!! Mä hengittelen syvään ja yritän kuvitella.
On se hyvä, ettei maa vyöryny, kun olitte kohdalla ja sinä kyllä seisot kuvissa ihan liian lähellä reunaa. Lookisi on upea! Ihme että sen liplop-miehen jalka kipeyty vasta toisena päivänä. Ne raput on ihan karmeet, miten niitä voi mennä! Näkykö muita eläimiä kuin se vuohi (ja hevonen)?

Siina kirjoitti...

Njooo ehkä tuonne kannatti vielä mennä. Vaikka kylähullulta näytitki.

Miten heppa pärjäs tuossa maastossa?

Tuukka kirjoitti...

En ainakaan huomannut mitaan sen kummempia tulvavalleja, eihan me toki ihan tuolla alhaalla kuljettukkaan. Eikohan ne vuohet joku omistanut, mutta vapaana kulkivat.

Raput oli karmeat... hitaasti kuten tikapuita pitkin, tikapuuthan ne olikin ja pitkat...

Ei tainnu nakya muita elukoita.

Kylahullulta? Missa kuvassa? Toivottavasti et arvostele mun hienoa takkia, jota raijaan vielakin mukana ja Kuala Lumpurissa tulen nayttamaan hullulta, kun menen se paalla check-iniin 40 asteen helteessa... (Se on niin painava, ettei sita voi rinkkaan laittaa, painorajotusten kans tulee muutenkin olemaan tiukkaa)

Tuukka kirjoitti...

Ja hyvinhan heppa parjaa.

Siina kirjoitti...

No onnea vaan sulle ja takilles...

mutteri kirjoitti...

jippii, takki tulee Suomeen...

mutteri kirjoitti...

Niin, silmissä hieno visio Tuukasta ja Siinasta Rotuaarilla, Tuukalla armeijatakki ja Siinalla se 70-luvun Zivago-tyylinen, ja niihin sopivat asusteet!