Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Lighthouse, Canyon ja Golden Blocks

Sukelluspäivitys siis, maanpäällisestä elämästä myöhemmin. Ensimmäisenä aamuna katsottiin varusteet kuntoon, täällä käytetään 5mm täyspitkää pukua. Tämän jälkeen varusteet pullojen kanssa autoon ja ensimmäiselle kohteelle eli Lighthouselle.

Rannasta lähtevä sukellus, kuten kaikki täällä. Erittäin hiljaisen ajan luksuksena olin kahdestaan instructorin kanssa. Veteen tottui nopeasti, mutta ei tuntunut hyvältä, kun se hitaasti virtasi puvun sisään. Ensimmäinen sukellus uudessa paikassa on aina totuttelua, siinä mielessä kaikki meni todella hyvin, ei ongelmia. BCD:ssä huomasin puutteen, olkapäätyhjennys puuttui, vaihdoinkin sen seuraavalle sukelluksella. Korallit olivat nättejä ja kaloja oli paljon, pari hienoa merietanaa nähtiin (chromodoris quadricolor). Ahmed pahoitteli, että väriloisto ja näkyvyys eivät ole parhaimmillaa juuri nyt, sillä viime viikolla satoi rankasti ja mutaa valui mereen. Hyväksi koralleille ja kuukauden päästä kaikki on taas normaalisti, sateet ovat täällä harvinaisia.

sukelluksen jälkeen (30metriä max. syvyys/41 minuuttia kesto) pakattiin varusteet takaisin autoon ja palattiin resortille. Varusteiden pesu ja parin tunnin päästä uudestaan sukeltamaan.

Tällä kertaa mentiin vähän kauemmas, Canyonille. Mukana oli Kairolainen lääkäri ja hänen vaimonsa, joka ei kuitenkaan sukeltanut. Viime sukellus meni hyvin, joten tällä kertaa otin kameran mukaan. Annetaan siis kuvien puhua.

Rannalla

Menossa veteen.

Ahmedilla oli jotain ongelmia liivin kanssa, joten otti sen hetkeksi pois, sääti jotain ja laittoi takaisin.

Laskeudutaan kanjoniin.

Jossa oli hienot näkymät ja paljon fisuja.

Noustuamme pois jatkoimme korallejen ja kalojen ihailua.

Krokotiilikala.

Sukellus oli loistava (30m/43min), taas varusteet autoon, pesu ja päivä oli sukelluksien osalta valmis.

Seuraavana päivänä lähdimme toisen instructorin kanssa taas lighthouselle, nyt tekemään oikeanpuoleinen reitti. Oppaani oli tällä kertaa Mohamed, erittäin osaava kaveri hänkin. Oli työskennellyt pitkään Sharmissa ja kertoi, että kannattaa sukeltaa sielläkin, parempi mahdollisuus nähdä isoja kaloja, sillä se on avomeren puolella, Dahabihan on salmessa, vastarannalla näkyy Saudi-Arabia.

Tällä kertaa ei ollut niin paljon koralleja, mutta varsinkin Lionfishejä näkyi paljon. Isoimpia mitä olen koskaan nähnyt.

Pallokala.

Pitkä merimakkara.

Moreena.

Löydätkö kalan?

Sukellus oli oikein kiva (33m/51min).

Pienen tauon jälkeen lähdettiin etelään, mukana oli taas kairolaiset.

Varusteiden kasaamista. Pomo, kairolainen ja Mohamed.

Stonefish.

Moreena, jonka huomasin sattumalta, kun uin vierestä.

Pipefisuja.

Sukellus oli taas ihan hyvä vaikka näkyvyys oli tähän mennessä heikoin n. 10 metriä (31m/51min). Sukelluksen jälkeen Mohamed piti pienen tauon ja lähti sitten tekemään kairolaisen vaimolle introsukelluksen, venailuaikaa näissä maisemissa oli siis reilu tunti, ei haitannut.

Koruja kaupanneet pikkutytöt, joille kairolaiset tarjosivat juomat.

Välillä ohi kulki kameleita. Tässä siis neljä ensimmäistä sukellusta, vielä ainakin 9 jäljellä.

6 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Enpä oo tienny, että merimakkarat voi olla tuommosia kärmeitä. Hyi kivikala, peljoittavaa...

mutteri kirjoitti...

No, kyllä on. Koralleja ja fisuja. Ihan upeaa!

Tartsa-emo kirjoitti...

Mahtavaa merielämää! Aivojen näköinen oli koralli? Ja melkein näkymätön kala on siis oikeasti läpinäkyvä?

Tuukka kirjoitti...

En tiedä onko tuo "virallinen" merimakkara, eri lajia kuiten, kuin ne mitä yleensä näkee.

Aivojen näköisiä on aika paljon, thaimaassa muistan nähneeni valtavia. Kala ei ole läpinäkyvä, sillä vain on loistava suojaväritys.

Tuukka kirjoitti...

Sen verran pitää korjata nyt muistin aikan, että toi Golden sukellus oli Golden blocks to Morey garden.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on mielenkiintoisia, upeita kuvia merenelävistä. Jatkoa taas odottaa Leena-täti