Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Golden, Moray, Ricks, Canyon ja yösukellus.

Unohtu mainita edellisessä päivityksessä, että oli hyvin lähellä, etten sukeltanut delffiinien kanssa. Toinen pingviiniryhmä lähti jälkeemme Canyonille ja he olivat nähneet kaksi delffiiniä safetystopilla. Olin siis reilun vartin etuajassa...

Kolmannen päivän ensimmäinen sukellus oli Golden blocksilla. Taas autolla paikalle ja Ahmedin kanssa kahdestaan sukeltamaan. Päivän toinen sukellus oli viereisellä Moray gardenilla. Moreenoita siellä ei ole enempää, kuin muuallakaan. Satuttu vain nimeämään näin. Laitetaan kuvat samaan pötköön, kun en ottanut pinnalta jakokuvaa, niin en muista missä vaiheessa vaihtuu sukellus.

Ahmed otti minusta kuvan viuhkakorallin takaa, asetukset olivat jääneet autolle, joten kuvasta ei tullut kovin hyvä, tämän jälkeen hoksasin tämän ja vaihdoin vedenalaiset asetukset päälle. Viuhkan jälkeen sukellettiin pieneen kanjoniin ja sieltä jatkettiin taas pitkin koralliriuttaa.

Tällainen on se edellisessä sukelluspäivityksessä mainittu "merietana".

Manalan ilmastointiputki?

Merimakkara liikenteessä.

Päivä oli ihan kiva, uutta ei näkynyt, mutta sukellukset olivat rentoja. Toisen sukelluksen päätteeksi pelleilin safetystopilla. Ensimmäinen voltti eteenpäin meni hyvin, mutta taaksepäin yrittäessä sain pienen krampin pohkeeseen. 30m/46min ja 20m/53min.

Neljännen päivän aamuna lähdettiin taas Canyonille Ahmedin kanssa. Samaan paikkaan tuli myös divemasteriksi juuri valmistunut mies ja open wateria suorittava mies. Lähdimme kuitenkin Ahmedin kanssa kahdestaan, toinen ryhmä ei voi mennä yhtä syvälle, OW limitti on 18 metriä ja ehkä heillä oli harjoituksia, hyvä näin.

Sukellus tehtiin tällä kertaa toiseen suuntaan, eli ei menty kanjoniin, korallit olivat taas upeita, Canyon on suosikkini täällä.

Yleensä nämä isot simpukat(?) sulkeutuvat kun niitä lähestyy, tämä pysyi kuitenkin auki niin kauan, että sain hienon kuvan.

Iso stonefish.

Sukelluksen lopussa nähtiin neljä isoa kalmaria pinnan lähellä, tämä oli paras kuva, jonka sain. Sukellus oli loistava. (31m/47min).

Toiselle sukellukselle lähdettiin reilun tunnin tauon jälkeen. Ricks reefiltä Canyonille, kairolaisen piti liittyä seuraamme, mutta hän perui. Puolessa välissä sukellusta alkoi yskittää, ei kovin miellyttävää, mutta nieleskelemällä sain sen loppumaan.

Puolenvälin jälkeen näimme muut. Divemasteriksi valmistunut oli tuonut vaimonsa kädestä pitäen introsukellukselle, nythän hänellä oli oikeudet tähän.

Kanjonilla näimme, kuinka yksi ryhmä meni alas ja kuplat nousivat hienosti. Me ei menty, minulla ei ole omaa sukelluskelloa, mutta luulen, ettei meidän turvarajojen puitteissa kannattanutkaan.

Lopussa törmäsimme näihin idiootteihin, jotka sukelsivat suljetun kierron laitteistolla. Jahtasivat mustekalaa ja sen mentyä piiloon yrittivät tökkiä sitä esiin. Mereneläviä ei saa missään nimessä häiritä näin. Ikävällä tavalla näin ensimmäisen mustekalani. Pinnan alla en mennyt avautumaan, pinnalla olisin asiasta käynyt sanomassa, mutta lähdimme ennen kuin nämä tulivat ylös.

Sukellus oli taas hyvä. Olin maininnut Ahmedille, etten ollut koskaan tehnyt tunnin sukellusta ja se rajapyykki olisi kiva ylittää. Varaa tähän oli, sillä yleensä minulla oli ollut ilmaa jäljellä 60-70 lopussa. Turvaraja on 50 ja aloitetaan kahdellasadalla. Ylös päästyämme Ahmed ilmoitti, että sait tuntisi (20m/60min).

Tämä oli kolmen sukelluksen päivä, sillä olin pyytänyt yösukellusta, 10 sukelluksen paketin lisäksi. Tämä luvattiin tehdä minulle omasta rannasta 20 eurolla, vaikka yleensä minimi on kaksi sukeltajaa ja hintakin vähän enemmän. Kuudelta Ahmed sanoi, että vesi on nyt niin matalalla, että tästä on hankala päästä mereen, autoa voitaisiin käyttää, jos maksan 30Ep ylimääräistä, tämä sopi ja lähdettiin lighthouselle, joka on muutenkin yleisin yösukelluspaikka täällä. Kameran päätin ottaa mukaan, vaikka kädessä oli lamppukin ja yleensä yösukelluksilla käytetään kuvausvaloja.

Heti alussa nähtiin kilppari nukkumassa, salaman otin pois päältä, ainakaan sillä ei saisi hyviä kuvia.

Krokotiilikala.

Iso punainen merietana. Kameran hylkäsin roikkumaan mukana. Hankalaa oli ja kuvista tuli surkeita. Parempi oli vain katsella ja nautiskella. Merielämä oli hyvin erilaista, kuin päivällä. Kaloja, joita olin nähnyt päivällä liikkeellä, löytyi nyt nukkumasta korallien väleistä. Päivällä piileskelleet lionfishit olivat taas liikkeellä, näitä pitikin vähän varoa, muistaakseni aika myrkyllisiä, eivätkä paljon väistyneet. Jotkut kasvit olivat tulleet esiin ja käpristyivät kokoon, kun niitä osoitti lampulla, pari merimakkaran tapaistakin näkyi, jotka menivät äkkiä piiloon, kun niihin osui valo. Muutenkin oli erittäin jännää pimeässä. Vähän oli kylmä, mutta tämän en antanut häiritä. Toisenkin yösukelluksen voisin tehdä, jos sitä tulee joku kyselemään ja jään tänne toiseksi viikoksi (15m/37min).

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Nyt tuo iso stonefish oli eka, jota en pysty hahmottamaan. Simpukkasilmä on kyllä hyytelömassoineen aika kiehtova.

Tuukka kirjoitti...

Aivan keskeltä aavitus eteläkaakkoon, löytyy suu ja silmät.