Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 24. tammikuuta 2023

Sabang

 

Muutaman päivän jälkeen kävin skootterilla (7€/pv) kartoittamassa muuta saarta ja hankkimassa simkortin. Inka ei lähtenyt mukaan, vaikka majapaikan pitäjät asiaa ihmettelivätkin. Noin pieni ei kuulemma tarvi edes kypärää.. 
Tuolla vähän matkan päässä on aktiivinen vedenalainen tulivuori. Paikassa tuoksui hieman mätä kananmuna.
Saaren pääkaupungissa Sabangissa piti tietenkin mennä ensimmäisenä kauppahalliin. 
Ostin tämän, durian- ja kahvipullapallukoita ja kookosmömmöpötköä. Palattuani majapaikkaan tarkistin vielä voiko kuvan pötköä syödä ilman kypsentämistä, kuten myyjältä olin ymmärtänyt. Ei kuulemma voinut, mutta he leikkasivat tuon paloiksi ja paistoivat öljyssä. Vähän soijasuikalemainen, ois mennyt lihasta kunnon maustehässäköillä. Pallukat syötiin Inkan kanssa hyvällä ruokahalulla aamiaiseksi ja kookospötkökin oli hyvää.

Telkomselin toimistolta sain noin kymmenessä minuutissa turistisimin (n.10€), joka sisälsi 5gb dataa. Passi piti olla mukana ja puhelimen imeikoodi. NFL playoffit ovat käynnissä, joten otin saman tien 10gb lisädataa muutamalla eurolla. Sitä voi ostella lisää mistä tahansa pikkukojusta. 

Oltiin kuultu saksalaisilta turisteilta, että Iboihin automaatti antaa vain 1,5M kerrallaan, joten tarkoitus oli myös nostaa jokunen miljoona isolta kylältä. Pankissa kuitenkin kerrottiin, että Iboihissa on ainoa automaatti, joka toimii ulkomaalaisella Visalla... Se antoikin 2,5M kun kävin illalla kokeilemassa. 

Myöhemmin kuulin, että saaren automaatit on vaihdettu Islamilaisen pankin automaatteihin, kuten muuallakin Acehissa ja aluksi yksikään ei antanut ulkomaisilla korteilla rahaa. Yrittäjät valittivat asiasta niin paljon, että viranomaiset, pankki tai kuka lie hyväksyi Iboihiin yhden automaatin, joka toimii myös ulkolaisilla korteilla. 

En tykkää maksaa luottokortilla matkoilla, toki joskus teen poikkeuksia, mutta suomalaisittain en ihan joka paikassa vilauttele. Kortin kopiointi ja sulkeminen aiheuttaa aivan liikaa ongelmia. 

Uskonnollisuus näkyy Acehissa turistille myös alkoholikiellolla. Olutta saa laittomasti joidenkin hotellien kautta 3€/tölkki, jos välttämättä tarvii. Juhlia osataan silti. Joskus esimerkiksi karaoke pauhaa yömyöhään. Ymmärrän, että tätä on hankala uskoa suomalaisesta näkökulmasta, aikuiset ihmiset juhlimassa yömyöhään ilman päihteitä. Epäuskottavaa, mutta vakuutan, että se on mahdollista. 

Matkamuistomyymälän paitaosastolla kysyin, löytyykö minulle riittävän isoa paitaa. Ei löydy oli hyvin nopea vastaus.
Lounaspaikasta olisi löytynyt kalanpäätä, mutta valitsin lautaselle kalmaria ja katkarapuja. Kuuma ja ruuhkainen kaupunki ei ollut kovin rento, mutta ruoka oli parempaa, kuin turistirannalla.
Kaupungin komea moskeija.
Krueng Rayan näköalapaikka. Kiersin lopulta melkein koko saaren, osaksi vahingossa löydettyäni itseni saaren kaakkoiskulmasta. Jostain risteyksestä tuli käännyttyä vasemmalle, vaikka piti mennä oikealle..
Gua Sarang. Kaunis paikka, josta löytyy somekuvia varten kiikkuja.

Ei kommentteja: