Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Angkor Archaeological Park

2. Aamuna kello soi viidelta, mutta tunti lisaa unta tuntui silla hetkella paremmalta vaihtoehdolta, kuin auringonnousu Angkor Watilla. Kahdeksan jalkeen paasin Angkor Thomiin, jota kiertelin puoleen paivaan asti. Taman jalkeen kavin Ta Keolla, Ta Promilla, Banteay Kdeilla ja muutamalla pienemmalla temppelilla. Alunperin oli tarkoitus menna uudestaan Pre Rupille katsomaan auringonlaskua, mutta 15km pimeassa ei tuntunut enaa hyvalta idealta. Matkalla takaisin kaupunkiin pysahdyin viela Angkor Watilla ja olin tyytyvainen paatokseeni, silla lantinen taivas oli taas pilvinen. Pyoran vuokraaminen oli todella hyva idea, silla hitaasti temppelilta toiselle polkiessa ja samalla luontoa katsellessa, ehtii lepuutta silmia, toisin kuin temppelilta toiselle suhahdellessa. Takalaiset pikkulapset, jotka myyvat postikortteja, koruja ja kirjoja ovat patevia kertomaan maiden paakaupunkeja. Useampaan kertaan nama pienet riivaajat kysyivat mista olen ja kun kerroin, etta Suomesta, lapsi sanoi Helsinki. Yksi pikkupoika erehtyi kylla pahasti ja sanoi Tukholma.

3. Aamuna revin itseni ylos parin torkutuksen jalkeen ja poljin hiki kramassa Angkor Watille. Auringonnousu oli jalleen hieno, ei tosin sita luokkaa mita nakee kuvissa, mutta tuskin sellaisia olosuhteita on montaa kertaa vuodessa. Paiva meni lahinna Angkor Watilla ja Angkor Thomin ymparistossa. Jalat olivat iltapaivalla vahvasti sita mielta, etta auringonlasku on yliarvostettu, eivatka ne ainakaan halua kiiveta yhdellekkaan maelle, joten lahdin viiden jalkeen takaisin Siem Reappiin.


Angkor Thomin etelainen sisaankaynti.


Bayon


Bayon


Ta Keo. (Kuvasta loytyy ihmisia)


Miten musta tuntuu, etta maa teen kaiken muunkin Kambodzassa omalla/vakuutusyhtion riskilla.


Ta Prom. Tama temppeli on jatetty tarkoituksella siihen tilaa missa se "loydettiin". Myos osa Tomb Raiderista kuvattiin taalla.


Ta Prom


Srah Srang


3. paiva alkaa.


Angkor Thomin etelainen sisaankaynti.


Nama apinat saavat ainakin riittavasti ruokaa. Iltapaivalla nain, kuinka yksi nainen yritti pettyneena tyrkyttaa parille apinalle banaaneja, mutta nama olivat ilmeisesti syoneet paivan kiintion tayteen, silla ne eivat huomioineet lainkaan naista.


Bayon


Mun uusi matkakumppani. Tama oli upein taulu minka olin nahnyt, joten kysyin puolitosissani hintaa. Yritin tinkia alun 28$ hintaa mahdollisimman alas, mutta 17$ alemmas myyja ei suostunut menemaan. Yhta ison ja samanaihesen taulun myyja olis voinut myyda halvemmalla, mutta tata ei. Selvisikin, etta tama oli opettajan maalaama, kun suurin osa myytavista tauluista on oppilailta. Lahdin kojulta katsomaan yhta temppelia, samalla miettien haluanko todella roudata yli metrin mittaista putkiloa pari kuukautta (taulu on 1m X 1,5m). Saa nahda saanko tuon ehjana/tallessa perille, mutta ostettua tuli.


Kolmen paivan retki paattyy sinne mista se alkoikin.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienosta sunnuntain nojatuolimatkasta! Se aluehan on ihan valtava. Käsittämätöntä, miten hienoa työn jälki on. Oletkos ratsastanu norsulla? Mukavaa, kun realisoit mainitsemalla jalkasi, käy paljon vähemmän kateeksi!

Anonyymi kirjoitti...

P.S. muut merkit luulen ymmärtäväni, mutta toi t-paita? Ja onkos sen sun päässä palestiinalaishuivi?

Anonyymi kirjoitti...

Hippi!

Onnea matkaan taulun kans. Nykyäänhän tauluihinkin tehään tahallaan kulumajälkiä, niin ei pienen osuman saaminen haittaa!

Tuo yks puu näytti jo melkein ällöltä kaikkine juurineen, mutta on se vaikuttava.

Anonyymi kirjoitti...

Melkein sanattomaksi jäin, niin vaikuttavia olivat kuvat Angkorista. Tuskin kolmekaan päivää riittää koluamaan kaikkea, mutta voi olla että jalat on viisaammat kuin pää :D

Ja muille kommenttaattoreille tiedoksi: päähine on khmeerien perinteinen krama-huivi; onko muuten puuvillaa vai silkkiä? -Ritva

Anonyymi kirjoitti...

PS. Vinkki päähineeseen oli Tuukan tekstissä (poljin hiki kramassa) ja googlettamalla tarkistin, että olin tajunnut jujun ;D -Ritva

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi, mulla on kaksi aika välkkyä sukulaista; mä luulin sitä kirjotusvirheeksi <:(
Ja Tuukalle vielä, yritä kovasti sen metrin kepin kanssa, taulussa on upeet värit.

Anonyymi kirjoitti...

En ole ratsastanut norsulla. Siina t-paidassa lukee Laoksi Lao P.D.R. Krama on puuvillaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikun mä tarkotin sitä kieltotaulu/opastusmerkkiä.
Laosin paidan oon nähny jo ennenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan...Se tarkoittaa, etta hihattomassa ei saa tulla temppeliin. Tata kieltoa kylla rikotaan todella paljon. Mika ei ole kovin kunniottavaa paikallisia kohtaan.