Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 24. tammikuuta 2009

Kampot

Taalla majoituin ensimmaista kertaa LP:n suosittelemaan paikkaan (River view guesthouse 5$). Yleensa ne on taynna ja kalliimpia, kuin viereiset majapaikat. Kirjasta loytyy kuitenkin suunta mista kannattaa lahtea etsimaan, varsinkin isommissa paikoissa. Ensimmaisen yon jalkeen olin kylla valmis haipymaan, silla joen toisella puolella oleva ravintola soitti musiikkia puolille oin, aamuyosta sapsahdin hereille meteliin, joka kuulosti silta, kuin joku yrittais oven lapi sisaan, mutta se kuuluikin valikatosta, jossa oli jonkinlainen kilpajuoksu menossa. Lisaksi aamulla vedenpaine oli todella surkea. Vuokrattuani skootterin en jaksanut kuitenkaan lahtea pakkaamaan vaan suuntasin markkinoiden kautta Keppiin. markkinoilla "paasin" juttusille poliisien kanssa, kun nain tienvarressa herkullisen patonkikojun ja kaannyin tien paasta ympari. Ikava kylla se oli yksisuuntainen ja poliisi pysaytti mut. Tingin 5$ sakon 3$:iin ja jatkoin matkaa hieman tarkkaavaisemmin. Kep on entinen rantakohde joka hylattiin sotien takia ja joka yrittaa nyt tehda paluuta. Kepissa oli tarkoitus syoda rapuja Kampotin pippurilla maustettuna, mutta hinta tyrmasi mut ulos ravintoloista (30 000r). Tietenkin ravut ovat kalliita, mutta kun katsoin tuttujen ruokien hintoja, niin nekin olivat 3-4 kertaa korkeammat, kuin muualla. Tyydyinkin ajelemaan rantatieta ja lueskelemaan kirjaa riippumatossa. Syomassa kavin kauempana rannasta, josta sai ruokaa normaaliin 3000 rielin hintaan. Kampot on taas oikein mukava pikkukaupunki, jossa voisi viihtya hieman kauemminkin. Ikava Thaimaalaista ruokaakin kohtaan vahenee, kun kay ostamassa taytetyn patongin (2000r) ja menee syomaan sen juomakojulle, josta saa herkullisia hedelmapirteloita 2000r hintaan.

On mielenkiintoista nahda mihin suuntaan Kambodzan turismibisnes menee. Venalaiset ovat mm. ostaneet Sihanoukvillen edustalta kokonaisia saaria, jonne ilmeisesti nousee loistohotelleja. Yksi on jo pystyssa ja kallein huone maksaa kuulemma 3000$. Taalla asuva suomalainen ihmettelikin mita se oikein sisaltaa, silla halutessaan taalta saa paljon pienemmallakin rahalla kaiken mita voi keksia, tuskin kukaan maksaa pelkasta huoneesta 3000$. Eraalla uudella yrittajalla oli kaynyt huonosti, kun han oli ostanut paikallisilta viranomaisilta tontin eraalta saarelta. Venalaiset olivat kuitenkin ostaneet myohemmin koko saaren Phnom penhista isolla rahalla ja Sihanoukvillesta hankittu sopimus oli muuttunut vessapaperiksi. Japanilaiset ovat ostaneet Killing fieldsin, josta paikalliset eivat ole hirvean tyytyvaisia, silla sehan toimi Punakhmeerien uhrien teloituspaikkana ja sen joukkohautoihin on haudattu tuhansia ihmisia. Kaikki tuntuu siis olevan myynnissa ja korruptoitunut valtaeliitti taitaa kaaria kaikki rahat. Siem Reapissa taulun myynyt tytto kysyikin kumpaa aanestan Suomessa, hallitusta vai oppositiota? Kun sanoin, etta hallitusta, tytto kysyi/totesi samantien, antaako hallitus minulle rahaa. Selitin, etta Suomessa on erilainen systeemi ja neljan vuoden valein valta vaihtuu. Tytto kuunteli hieman ihmetellen ja totesi, etta Suomessa on hyva systeemi.


Kepin ranta. Taustalla nakyy Rabbit island, jolle oli joskus tarkoitus menna, mutta nyt se vaihtui Bamboo islandiin.



Paikallinen bensa-asema

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä tekstistä sekä kuvista päätellen, että vanha ja uusi, äveriäisyys ja tavallisuus elää rinnatusten. Tuntuuko siltä, että siellä myydään kenelle tahansa, jolla on rahaa vai valikoiko ne kansallisuuksia. Näkyykö siellä kurjuutta? Taitaa tulla kiire, jos haluaa muuta kuin kansainvälisiä ketjujuttuja.

Sirpa kirjoitti...

Tämän päivän Hesarissa oli juttu, jossa kerrottiin että Espoon seurakuntien viime vuoden konfirmaatiokolehdeilla on rakennettu peruskoulu Kambodzaan, Dokporin kylään. HYVÄ SUOMIII!! Voi miten tuo riippumatto houkuttelee. Kanakuljetus on huima, kuulen metelin. Bensa-asemalla olisi kiva tankata meidän 60 litran vetoinen tankki - kämmenet rakoilla korkkien avaamisesta. Upeaa reissunjatkoa! Meillä on tullut lunta parikymmentä senttiä. Hiihtämään! Lällälää, siellä ei pystykkään.

Anonyymi kirjoitti...

Onnellista Härän vuotta!

Tuukka kirjoitti...

Kansainvalisia ketjuja ei juurikaan nay. Eivat taida uskaltaa tulla, silla onhan se iso riski investoida tanne. Ei taalla ulkomaalainen saa omistaa mitaan, mutta naita lakeja kierretaan joka maassa.