Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Pol Pot ja Ta Mok

Aamulla lahdin etsimaan kyytia Pol Potin ja Ta Mokin jalanjaljille. Tarkoituksena oli loytaa englanninkielentaitoinen mototaksi, jotta kuski voisi toimia myos oppaana. Hetken kyseltyani loysin aijan, joka ymmarsi mihin haluan ja tarjosi kyytia 15$ hintaan. Tingin hinnan 10$:iin ja lahdimme matkaan, hinta olisi varmasti tippunut viela pari dollaria, mutta ajattelin saavani matkasta enemman irti, kun kuski on tyytyvainen hintaan. Ensin suuntasimme Ta Mokin talolle, jota ei ole tuhottu ja jouduin maksamaan paivan ainoan paasymaksun (2$). Kuski kertoi hieman talosta ja mina kiertelin paikan lapi. Talolta on maisema jarvelle, jonka Ta Mok on itse kaivattanut. Samaanaikaan talolla oli myos Thaimaalainen turistiryhma. Taman jalkeen suuntasimme vuorelle, jonka paalla kavimme Thaimaan rajalla, Pol Potin talolla ja Pol Potin haudalla. Valilla muutenkin huonokuntoinen hiekkatie oli sanamukaisesti tulessa, kun paikalliset polttivat sen paalla heinaa. Paluumatkalla koira juoksi tielle ja vaikka kuski jarrutti ja koitti vaistaa, koira osui suoraan mun jalkaan, pahempaa ei ilmeisesti kaynyt ja koira kaveli omin avuin pois tielta.


Nakyma jarvelle


Tahan kyytiin joutuminen taisi tietaa lahes varmaa kuolemaa.


Ta Mokin talo


Talla pontolla se piru istuskeli ja mietti kuka kuolee seuraavaksi.


Naissa hakeissa ihmiset odottivat teloitusta. Kuski itseasiassa sanoi, etta me pistimme ihmiset naihin hakkeihin (huonoa englantia vai ?). Kuski oli mua vanhempi, mutta ei tullut sopivaa paikkaa kysya hanen menneisyydestaan. Sehan on varmaa, etta Anlong Vengissa asuu entisia punakhmersotilaita ja varmasti myos upseereita. Oikeuttahan on luettu todella vahan naille rikollisille.


Thaimaalainen lottovoittaja kertoo Pol Potin ilmestyneen hanen uneensa ja kertoneen oikeat numerot. Tasta kiitollisena han on pystyttanyt henkitalon
haudan viereen.


Pol Potin hauta


Polku haudalle.


Siina pistaa suomentaen?


Pol Potin talo, tai siis se mita siita on jaljella. Kuski sanoi, etta kambodzalaiset vihaavat Pol Pottia, joten paikka on tuhottu. (Suhteellisen ymmarrettavaa...)


Maisema Pol Potin talolta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvia todella julmasta lähihistoriasta. Olet varmasti oikeassa niistä sotilaista. Eikä ne välttämättä ole edes niin vanhoja
- Ta Mok pidätettiin 1999 ja jos sillä oli teinisotilaita, niin eiks ne saattais olla nyt sun ikäsiä. Joitain sotilaita sillä varmaan ainakin oli, eikö niillä ollut Pol Pot mukanaan. Varsinainen kansan teurastus kai tapahtu nyt mun ikästen toimesta 30v sitten. Oli mukava nähdä ensin ne kuvat, jotka kertoo ihmisten toipumisesta!

Anonyymi kirjoitti...

Historian (historiallisin ehkä tarkoitetaan) salamurhaaja.

Anonyymi kirjoitti...

Mutteri: Eikohan niilla jokunen sotilas oo ollut, jos ne on pitaneet Pohjois-Kambodzaa hallinnassaan, vuoteen 1998 saakka.
Siina: Ok, eli tuossa viitataan siihen, etta Ta Mok salamurhasi Pol Potin.