Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 8. tammikuuta 2009

Siem Reap

Lahes kolme kuukautta ilman minkaanlaisia vatsavaivoja. Sopivasti jouluksi erittain akainen vatsapopo, tasta toivuttuani vatsa ehti toimia taysin normaalisti muutaman paivan, kun iskee legendaarinen turistiripuli, joten olen makoillut pari paivaa sangyssa ja katsellut elokuvia, paivien kohokohtina jannittavat ruonhakureissut. Todella arsyttava paikka sairastaa, en tunne ketaan ja muinainen Angkor odottaa ainoastaan muutaman kilometrin paassa. Taalla olen huomannut, etta musta on tullut liian sinisilmainen rehellisissa paikoissa Thaimaassa ja Laosissa. Taalla kaikesta yritetaan repia ylihintaa, mika ei sinansa hairitse, sehan on vain hyvaa kaupantekoa. Sensijaan huijaaminen arsyttaa, mitaan isompaa ei ole tapahtunut, mutta ruokapaikassa on annettu liian vahan rahaa takaisin ja kun huomautin asiasta, niin myyjan ilmeesta naki, ettei se ollut vahinko. Lisaksi kun ostin 15$ sim-kortin, mukava tytto selitti, etta siina on puheaikaa niin ja niin paljon, mutta mentyani huoneeseeni, en pystynyt soittamaan mihinkaan. Palasin liikkeeseen valittamaan asiasta ja uusi myyja selitti, etta kortti on tyhja ja minun pitaa ostaa 5$ latauslipuke, jotta voin soittaa. Annoin hieman palautetta toiminnasta, mutta eipa siina muuta voinut, kuin ostaa lipuke ja muuttua pari astetta kyynisemmaksi. Taalla pitaa myos varoa, ettei saa vanhoja dollarin seteleita, silla nama eivat kelpaa laheskaan kaikille, yhden vanhan 20$ setelin olen omistanut, mutta sain sen takaisin kiertoon, muutaman yrityksen jalkeen. Anlong Vengissa tata huijaus ongelmaa ei ollut, joten eikohan tama ole paikallinen ongelma. Olenhan ensimmaista kertaa koko reissulla kunnon massaturistirysassa. Turistiripuli alkaa olla nyt voitettu tauti, joten tanaan on tarkoitus hommata kuski huomiseksi ja paasta vihdoinkin Angkoriin. Kuskin hommaaminen ei ainakaan ole vaikea homma, silla niita taalla on todella paljon ja joka askeleella joku on tarjoamassa kyytia. Iltaisin riittaa lisaksi joka toiselle askeleelle naita "Do you want lady, boom boom? Very beautiful. Handshop, Blowshop, what ever you want? Smoke? Marihuana? Cocaine?"-riivaajadiilerikuskeja.

PS. Tulin just syomasta ja ostin matkalta kilon mandariineja (1$). Punnitessa myyja laittoi pussin lisaksi vaa'alle yhden irtonaisen mandariinin ja totesi vaa'an nayttavan yhta kiloa ja ojensi pussin mulle, kysyin voiko han punnita uudelleen, puntari naytti vajaata kiloa ja sain yhden mandariinin lisaa...

Nyt yrittamaan nukkumista, motokuski tulee hakemaan mua 5 aamulla ja pitka paiva alkaa, kun aurinko nousee Angkor Watin takaa.


Taalta loytyis vaikka kuinka paljon todella upeita matkamuistoja, mutta ehka se on hyva, etta reissua on niin paljon jaljella, ettei voi ostaa mitaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulle kaikki heti nyt! Ihana kauppa!

Anonyymi kirjoitti...

Voi pientä matkaajaa... Muista hoitaa itses kuntoon! Onneksi olet jo tottunut matkaaja, etkä alottanut reissua sieltä, liika kyynisyys ei ole kivaa. Kohteen arvo toivottavasti kestää lieveilmiötkin. Auringonlaskukuva, tahtoo!!