Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 6. tammikuuta 2011

Hoa´s Place, China Beach

Matka tanne alkoi lievalla eksymisella jonka jalkeen en loytanyt bussiasemaa, mutta paatien kylla ja pitkallisen tinkimisen jalkeen hyppasin minibussiin 80kD (aluksi pyydettiin 200kD), jolla paasin Danangiin. Koitin katsella Hoan kylttia mutta menimmekin eri reittia, kuin viimeksi Hoi Anista, joten jouduin menemaan linja-autoasemalle asti ja ottamaan mopotaksin (50kD 15km) Hoan paikkaan ja sain sattumalta saman huoneen, kuin viime kerralla (100kD). Hoata en ikava kylla nahnyt koko aikana.


Minibussi otettiin jopa paikallisen mittapuun mukaan aivan liian tayteen, osa joutui seisomaan, kun takakontissakaan ei ollut enaa tilaa, pari paikallista saikin tarpeekseen ja hyppasi pois odottamaan seuraavaa kyyti? Otin kuvan ratsiassa, kun poliisi tuli vilkaisemaan sisaan ja kaski rahastajan ja kuskin poliisiautolle, rangaistuksesta en tieda, jatkoimme kuitenkin samalla lastilla 10min myohemmin.

Hoan paikassa on edelleen perinteinen yhteispaivallinen (70kD), jonka jalkeen lahes kaikki jaivat juomaan olutta ja rommia pikkutunneille. Oikein hyva meno ja jo tassavaiheessa tiesin, etta China Beach tulee jalleen olemaan hauska, mutta rankka kokemus.


Uudenvuoden aattopaivana tuon masiinan kyytiinsaanti tarjosi ohjelmaa, kun olin aamiaisella. Ensin meinasivat katkoa sahkolinjan ja sitten painoivat tuolla "kauhalla" reija asfalttiin, kun punnersivat telaketjujen etupaata ylemmas.


Aamiaisen jalkeen lahdimme kanadalaisen Jeffin kanssa katsomaan Marble vuoria, jotka ovat hyvin lahella vierastaloa. Matka tanne oli taynna patsaspajoja. Mietin, etta vaikkapa sfinksi omalla naamalla, vois olla komia, mutta lahettaminen taitaa tulla liian kalliiksi. Niin komean (muovisen) paakallon bongasin, etta se piti ostaa mukaan 80kD:lla.



Luolia oli paljon ja niissa temppeleita ja patsaita.



Maisematkin olivat upeat ja kivuttavaa riitti, silla taisimme nousta kaikki rappuset ylos mitka loysimme.



Temppeleita oli myos luolien ulkopuolella, paikka oli yllattavan iso.

Uudenvuoden aattona moni puhui, etta voisi olla hyva idea lahtea Hoi Aniin juhlimaan, silla taksi ei maksaisi juuri mitaan isolla porukalla. Muutama lahtikin paivalla pois, mutta kaikki jotka osallistuivat paivalliselle, olivat myos yhdeksalta rannalla, kun nuotio sytytettiin vierastalon puolesta. Olin tyytyvainen pieniin rantabailuihin, kuten kaikki muutkin. Italialainen Ricardo kertoi menevansa uimaan heti keskiyon jalkeen, muutin taman suunnitelman paremmaksi ja ehdotin, etta menemme uimaan 5 minuuttia ennen ja tulemme takaisin kun vuosi on vaihtunut. Tama hieno idea sai kannatusta muidenkin piirissa ja hieman ennen keskiyota yli puolen kymmenta aijaa juoksi alasti mereen (kaikki tulivat myos pois).

Seuraavana paivana muutama lahti ja muutamia tuli lisaa, illalla sama kuvio toistui: Pari olutta, paivallinen, enemma olutta ja myos myrkky?(rommia) haettiin viereisesta kaupasta (25kD/0,7l).


Kanadalaiset olivat oppineet paikallisilta juomapelin, jossa kaikille jaetaan 4 korttia, jonka jalkeen kortit alkavat kiertaa muotapaivaa yksi kerrallaan, kaikki samaan aikaan ja nopeaan tahtiin. Voittaja on se, jolla on ensimmaisena 4 samaa ja han lyo katensa poydalle, jonka jalkeen jokainen paiskaa oman katensa voittajan kaden paalle, viimeinen juo ja saa leiman naamaansa poltetulla viinipullon korkilla. Kahdeltatoista lahdimme rannalle jatkamaan iltaa, etta vierastalon henkilokunta saa nukkua. He tosin menivat aina nukkumaan jo yhdeksalta ja mun homma oli lukita ovi ja sammuttaa valot, silla olin ainoa, jolla oli huone ravintolan puolella.


Mun paivat menivat yleensa rannalla ja uimassa, virtauksen kanssa sai olla varovainen, jos joku meinasi menna liian kauas rantavahti komensi hanet heti takaisin pillinsa kanssa. Nuotiopaikka edessa, rantalentista pelattiin vain kerran, ottelu, jonka mina ja liettualainen havisimme italialaisille. Kerran rannalta palatessa tapasin vanhan jenkin, joka on asunut taalla jo 20 vuotta. Ensimmaista kertaa han oli tullut tanne 1963, jolloin paikka naytti kuulemma hyvin toisenlaiselta...


Mun oli tarkoitus lahtea kolmantena paivana, kuten monen muunkin, mutta paatin kuitenkin aamulla, etta ranta kuulostaa paremmalta, kuin bussi. Ruotsalainen, joka oli lisakseni ainoa joka jai (3. vas.), koitti houkutella surffaamaan, mutta paatin passata. Katsellessani, kun uusi ranskalainen yritti (oik. silmalasit) olin tyytyvainen paatokseeni, silla han oli kokeillut aikaisemmin, muttei silti paassyt kunnolla edes laudan paalle kovasta yrityksesta huolimatta. (4.oik.) Aussi lupasi opettaa halukkaita seuraavana paivana ja han myos kertoi, etta kunnollisia aaltoja varten pitaa kavella reilusti Danangiin pain. Minun oli kuitenkin pakko lahtea kohti Laosia, silla leimani paattyi 4. paiva? Lasku 5 paivan uudenvuoden juhlimiselle oli 1,6 miljoonaa (65€), sisaltaen huoneen, syomiset, juomiset ja kaiken muunkin, paitsi rommin ja pari sipsipussia.

6 kommenttia:

Siina ja Vesa kirjoitti...

Hauska Stalker-apinapatsas. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!
Tosiaan, mitä se apina siellä pusikossa teki? :)
Värkkääppä sivulle hyvä kartta josta sut vois aina paikantaa, ei tarvis googlettaa erikseen.

-S-

mutteri kirjoitti...

Voinkos minä unelmoida rentona kelluskelevani aalloilla/tyrskyillä vai viekö virta ellei uidessa ole aktiivinen koko ajan? Pääkallo China Beachilta? Onhan se sikäli, että jos se aidon mukaisesti on ontto, niin voihan sinne pakata vaikka hedelmiä retkievääks!

Tuukka kirjoitti...

Sitä apinaa ihmettelin itekki...

Hyvää uutta vuotta! Kahtellaan jos tommosen kartan tai reitin saa kätevästi bloggeriin. Vinkkejä/linkkejä otetaan vastaan.

Et voi unelmoida rentona kelluskelemisesta, kuten ei kukaan muukaan tähän aikaan, keväällä/kesällä eri juttu, nyt nuo tyrskyt pyyhkii yli ja kyllä se virtakin vie, mutta paremminkin kun seisoo, sillä pintavirtaus kulkee rantaan ja pohjavirtaus merelle tai rannan suuntaisesti, riippuen paikasta. Uida toki pystyy tai paremminkin leikkiä aaltojen kanssa.

Pääkallo on ontto ja avattava, näyttää tuhkakupilta.

Sirpa kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Tuukka-seikkailijalle! Vuosi sitten olimme Vietnamissa samoissa maisemissa :) Haltioiduin maasta. Sinusta on tullut laiskempi bloggari... lisää kirjoituksia meille lumen saartamille ja pimeydessä vaeltaville.

Tuukka kirjoitti...

Hyvää uuttavuotta Sirpa!

Kun vertaa joulukuiden päivityksien määrää, niin kieltämättä se on laskeva 12, 10, 9 ;)

Eiköhän niitä päivityksiä ala tulla tiheämpään viimeistään, kun pääsen Indoihin ja uuteen maahan, ei näistä vanhoista tutuista paikoista tuu oikein kirjoitusintoa, enemmän normielelyä :)