Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Phibun Mangsahan

Savannakhetissa otin rajan ylittävän bussin Mukdahaniin. Thaimaan puolella passiini lyötiin 15 päivän leima, sillä viisumia en ollut hommannut. Vaikka Euroopasta lennettäessä pitää olla viisumi tai jatkolento kuukauden sisään, maarajalla näitä ei koskaan vaadita, ei sillä, että thaiviranomaiset niitä lentokentälläkään vaatisivat, mutta lentoyhtiöt eivät halua ottaa takaisin lennättämisen riskiä ja pelaavat sääntöjen mukaan. Mukdahanissa hyppäsin Uboniin menevään bussiin ja Ubonissa vaihdoin Phibuniin menevään bussiin. Ubon - Phibun, 45km ja 2 tuntia... bussiasemalta tehtiin lenkki pitkin Ubonia ja sitten venailtiin vajaa tunti torilla, kuulemma normaali meininki.

Tupakan rouheita, 200b/kilo. Tujua tavaraa, oon joskus maistanut paikallisilta äijiltä, joten ei tarvinnut testimielessä ostaa.

Todella hyviä lättyjä 4kpl/10b.

Poliisit jämynä.

Joyn (1.oik) kanssa markkinoilla , jotka pidetään kerran viikossa. Paljon kaikkea halpaa ostettavaa, mukaan tarttui pieni veitsi tupella (10b), hyvät kynsileikkurit (10b) ja lukon helat (10b), sillä vanhat unohtuivat bungalowiin Ko Phanganilla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun niitä käytin, sillä bungalowin lukon sai irti ruuvimeisselillä ja Full Moonien aikaan tapahtuu paljon murtautumisia bungaloweihin. T-paitojakin katselin, mutta ei toivoakaan, että sopivaa kokoa löytyy turistialueiden ulkopuolelta.

Rinkka hajosi rajalla (yksi kantoremmi repesi irti) ja kameran suojapussistakin oli lenkki mennyt poikki jo aiemmin, joten kävin korjaamassa nämä miehellä, jolla on pieni korjauspiste torin lähellä, samalla miehellä kävin korjaamassa viimeksi farkkuni, jotka repesivät haaroista. Rinkan ja suojapussin korjaus kustansi 50b ja ommel näyttää vahvalta, toivottavasti kestää.

Temppelin (sama, josta on kuva aiemmin) kala-allas, hieman syrjempänä oli lampi, jossa oli näitäkin isompia vonkaleita (noita viiksekkäitä). Käytiin ostamassa kalanruokaa eläinkaupasta (vajaa kilo 10b) ja saatiin kaloihin eloa, lammella ison ahvenen kokoiset kalat eivät olleet lainkaan arkoja ja niitä pystyi varovasti koskemaan, kun heitti ruokaa lähelle.

Temppelin vieressä olevassa tilassa oli näitä patsaita johtomunkeista. Etummainen on tällä hetkellä munkkien pääjehu Thaimaassa ja sen vieressä on kuuluisa jo kuollut munkki.

Oltiin jo aiemmin menossa saunaan, mutta molemmissa hieromapaikoissa tämä palvelu oli lopetettu, vähäisen kävijäkunnan vuoksi. Sairaalan hieromapaikasta sauna kuitenkin edelleen löytyi (100b/reilu puoli tuntia). Muistutti paljon turkkilaista saunaa, ei kovin kuuma, mutta yrttihöyry oli hyvin voimakkaan hajuista. Erittäin virkistävää ja avasi tukkoisen nenän, hieromapaikassa myös mitattiin verenpaine, ennen ja jälkeen saunan, molemmilla kerroilla normaali.

Tämän aamun muurahaisenmunamunakas.

Nyt istuskelen bussissa, joka menee Mukdahaniin (netti kännykän kautta toimii kohtuullisesti) ja jatkan samaa reittiä, kuin tulinkin Dong Haihin, sillä erolla, että huomenaamuna otan suoran bussin Savannakhetista Dong Haihin (90k).


1€=40b

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Mistäs tämä jenkki-look on hankittu? Muurahaismunamunakas näyttää rehellisesti sanoen siltä, että raatokärpäset olis ehtineet käydä asialla muuten niin mehukkaassa ruuassa.

Tuukka kirjoitti...

Otin vaan kuvan hattu päässä Moon joen rannalla, en ostanu :)

Kieltämättä tuo näyttää siltä, siks otin kuvan. Pienemmät muurahaisenmunat ovat näkymättömämpiä ja tuovat makua, nuo isot ovat vaan täynnä aika mautonta nestettä, eivätkä tuo makua itse munakkaaseen juurikaan, mutta piti testata.