Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Dragon boat tour

Kun tuli haukuttua Dong haissa järjestettyjä retkiä, niin luonnollisesti osallistuin sellaiselle heti Huehen päästyäni. Retki maksoi 4$, sisältäen pienen lounaan. Retki alkoi vähän jälkeen kahdeksan, kun bussi tuli hakemaan hotellilta, joka on muuten Google hotel. Poimittuaan kaikki kyytiin, bussi pysähtyi lähellä jokea olevalle matkatoimistolle, jossa hetki odottelua ja opas ohjasi meidät hienoon veneeseen ja lähdimme matkaan.

Ensimmäinen pysähdys oli pieni garden house (10kD), ei mikää häävi puutarha, varsinkaan näin talvella, kun ei näy kukan kukkaa. Kuva sisältä, naisten pöytä edessä, miehillä oli isompi. Sen takana rahapeleille ja teen juonnille pyhitetty taso.



Toinen stoppi oli Thien Mu Pagoda ja sen temppeli, ihan komia paikka ja jokimaisema.

Temppelin viereisessä talossa oli Thich Quang Ducin auto, jolla hän ajoi Saigoniin kesällä 1963 ja sytytti itsensä palamaan protestiksi hallitusta vastaan, vanha munkki paloi kuoliaaksi, liikauttamatta lihastakaan, melkoista tahdon lujuutta.

Seuraavalla temppelillä näin nämä vanhat vessat, jotka vaativat jo melkoista tarkkuutta.


Keisareiden haudat olivat syy miksi tälle retkelle lähdin ja tämä Minh Mangin oli ensimmäinen, iso ja komea alue, monine rakennuksineen, itse hautamäen portti oli suljettu ja se avataan vain kerran vuodessa, keisarin kuolinpäivänä. Jos oikein tajusin, niin äijällä oli 2000 vaimoa ja 150 lasta. Täällä aikaa oli lähes tunti, joka riitti hyvin.

Hauta-alueen etuportti, jonka kautta on kuljettu vain kerran, eikä porttia ole koskaan sen jälkeen avattu.

Täällä vaihdoimme bussiin.


Toisena oli vuorossa Khai Dinhin hauta, joka oli pienempi, mutta paljon komeampi, aikaa oli ikävä kyllä vain reilut puoli tuntia, riitti näkemiseen, mutta olisin viihtynyt kauemminkin. Tämä keisari oli homo, joten vaimoja oli vain 12.

Keisarin nöyrimmät palvelijat.


Viimeistä edeltävä pysähdys oli suitsuketikkujen tekijöiden kylässä, ihan nättiä. Jännästi kaikki tikuntekijät lopettivat tikkujen valmistuksen, kun nousimme bussiin ja jatkoimme matkaa...

Viimeinen pysähdys oli Tu Ducin hauta, johon olisi pitänyt taas maksaa 55kD, kuten muihinkin hautoihin ja tämä oli kuulemma hyvin samanlainen, kuin Minh Mangin ja meille annettiin vain 40min aikaa, joten päätin jäädä juomaan kahvit, enkä mennyt sisälle.

Jos joskus tänne palaan, niin otan pyörän alle ja tutustun sillä muihinkin pienempiin hautohin ja uudestaan Khai Dinhiin. Olin jo ennen tänne tuloa ajatellut tehdä retken juuri pyörällä, mutta flunssa painaa sen verran, että päätin osallistua tälle valmisretkelle, mikä oli sekin hyvä ja ehdottomasti 80kD arvoinen. Hotellilla olin takaisin neljän jälkeen ja lähdin käymään torilla, jossa söin kevätkääryleitä ja jotain muita pallukoita. Oli tarkoitus ostaa lähtiessä muutama täytetty patonki huoneeseen mässättäväksi, mutta poikettuani supermarkettiin ostamaan nenäliinoja, bongasin juuri uunista tulleita höyryäviä patonkeja ja päätinkin tyytyä pariin itsevalmistettuun... (n.40kD)

Ei kommentteja: