Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Riobamba (2750m)

 En ottanut taksia vaan kävelin bussiasemalle. Hyvää treeniä.


Matka kesti monta tuntia, mutta se ei näissä maisemissa haitannut.
Näitä busseissa luontaistuotteita tai vastaavia myyviä kauppiaita näkee ympäri maailmaa. Kun näin etiketissä keuhkojen kuvan, mietin, että covid on varmaan lisännyt myyntiä.
Riobambassa etsin sopivaa majoitusta tovin ja päädyin lopulta 18 dollarin El Libertador hotelliin. Super Bowl viikonloppu oli hyvin lähellä, joten sitä ajatellen hyvä netti ja kohtuullisen kokoinen telkkari olivat vaatimuslistalla.

Ikkunasta näki rautatieasemalle ja säpsähdin kuullessani kuuluisan "El pueblo unido jamas sera vencido" huudon. Kadulla asteli pieni mielenosoitus.

Jos olette Madventuresia katsoneet, niin todennäköisesti tuolta rautatieasemalta pettyneet pojat nousivat muita turisteja täynnä olleen junan katolle ensimmäisen tuotantokauden Ecuador jaksossa. Nykyään katolla ei enää saa matkustaa, mutta luksusjunat tekevät säännöllisiä turistikierroksia samoissa maisemissa. Ei kylläkään tänä vuonna, koronan vuoksi. Ecuadorissa ei ole yleistä junaliikennettä, mutta turisteja varten joitain rataosuuksia on kunnostettu.


Täällä turvallisuuteen suhtaudutaan vakavasti, maski on naamassa jokaisella ja desinfiointiainetta käytetään todella paljon. Esimerkiksi kaikki setelit desinfioidaan maksaessa. Cuencan aamiaisella näin, kun yksi mies suihkutteli koko aamiaisensa desinfiointiaineella. Eräs tuttu ehdotti, että ehkä sillä oli kova krapula?

Parin yön jälkeen mietin majoitusta uusiksi. Super Bowl ilta kaipaa vähintään jääkaappia ja mielellään keittiötä. Airbnb:stä löysinkin upean paikan 20€/yö + siivous yms kulut 20€. Kämppäesittelyssä kysyin kuinka kaasu-uuni toimii. Mies ei tiennyt. Sanoi, että tuossahan on mikro, no se ei nyt ole ihan sama asia... Soitti sitten äidilleen, jolta saatiin ohjeet. Ei saatu syttymään, mutta myöhemmin sain uuninkin toimimaan.

Koskaan ennen Super Bowl ja olympialaiset eivät ole tapahtuneet samana päivänä. Täällä oli hyvä katsella uskomaton Suomi-Ruotsi ottelukin.


Erittäin hyvin varusteltu keittiö vaati tietenkin raaka-aineita. Lauantaina painelinkin kauppahalliin. Kahvia kysellessä minut istutettiin pöytään ja tuotiin kuumaa vettä. Tuossa pullossa on kahvi ja vieressä sokeri. Perus jauhenescafeeta parempaa, lähellä kapselikahvia. Kuiva-aine osastolta löysin paikallisen paahtimon oikeata kahvia, joten taas pääsen keittelemään mutterikahveja.
Tältä naiselta ostin pari paunaa laamaa (7$). Illalla tein käristyksen. Maku ei ollut poromainen, ei hirvimäinen, ei possumainen, eikä edes lehmämäinen. Ihan omanlaisensa. Ei voita hirvi- tai porokäristystä, mutta oli todella hyvää. Paikalliset potut oli tosi hyviä. Kuten myös tietenkin hedelmät ja marjat.
Sian pään jätin seinälle, mutta raakamakkaraa kyllä kiitos. Oli tosi hauska pyöriä kauppahallissa, kun oikeasti pystyi tekemään ostoksiakin. Sen verran lähti lapasesta, että olin asunnolla yhden ylimääräisen yön, että sain syötyä kaiken... 
Jo torilla tuli sen verran nälkä, että söin marsuannoksen. Työlästä lihaa, mutta tosi hyvää. 3 dollaria.

5 kommenttia:

Siina kirjoitti...

"Yhtenäistä kansaa ei voi voittaa?"

Kyllä äidit on äitejä joka maassa.

Tuukka kirjoitti...

Niinhän se on molempiin kommentteihin :)

Siina kirjoitti...

Kyä on kannattanu päntätä ranskaa!

Tuukka kirjoitti...

Kielten opiskelu kannattaa aina. Pakkoruotsista en kyllä ole varma, mutta poikkeuksethan vahvistavat säännöt.

Siina kirjoitti...

Norjassa viihtyvälle siitäkin ollu hyötyä! Mutta valinnanvapaus ois kiva.