Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 10. helmikuuta 2022

Cuenca 2500m (Cuerpos Humanos Reales)

 Jo ensimmäisenä yönä hengitys tuntui raskaalta ja päätä vähän särki. Piti ihan googlettaa ja todeta, että korkeus alkaa vaikuttaa jo näinkin matalalla. Mutta tämä on oikein hyvä paikka ottaa iisisti ja totutella vuoristoon.

Aamiainen ei ollut kummoinen, mutta paljoa en odottanutkaan, kun ottaa huomioon huoneen hinnan. Kupillinen kahvia, banaani, leipä ja paistettu muna. Näkymä kattoterassilta, jossa aamiainen tarjoiltiin oli sensijaan upea. 

Jätetään kutenkin vanha kaupunki myöhemmäksi. Lähes ensitöikseni lähdin ratikalla uuden kaupungin puolelle. Oli sunnuntai, mutta siellä pitäisi olla Claron toimisto auki. Ratikka on vain joitain vuosia vanha. Matka maksaa 0,3$, jos on ratikkakortti. Minulla sellaista ei ollut, joten yksittäinen matka kustansi kokonaisen dollarin. 

Claron toimistolta sain sim kortin ja datapaketin. Yhteensä 13 gigaa ja taatusti riittävästi puhetta (15$). 099 467 4569.

Ostarilta jatkoin kohti uutta keskustaa. Oli tosiaan sunnuntai ja hyvin hiljaista. 

Klubi myytävänä. Olisiko toinen nimi ollut kutsuvampi? Toki koronarajoitukset ovat iskeneet täälläkin lujaa ravintoloihin. Nyt ilmeisesti kaikki on auki, mutta Ecuador on suhtautunut koronaan hyvin vakavasti. Edelleen esimerkiksi linja-autoasemilla ja isojen kauppojen ovilla kysellään rokotustodistusta ja maskipakko aikuisille on voimassa myös ulkona ja sitä noudatetaan melko tiukasti. 

Kävellessäni näin mainoksen Cuerpos Humanos Reales mainoksen. Tänään olisi viimeinen päivä, kun näyttely on kaupungissa. Otin heti suunnaksi Mall del Rion. Olen nähnyt Body Worldsin Amsterdamissa ja se oli erittäin mielenkiintoinen.

Ostaisitko maalin liikennevaloissa?

Ostarille päästyäni olin jo aika nälkäinen. Tarkoitukseni oli syödä matkalla, mutta hyvää ravintolaa ei tullut vastaan, lähes kaikki oli kiinni. Myös alkoholin myynti on kiellettyä pyhäpäivänä. Ostarin ecuadorilaisessa ravintolassa luki tipico, guatita annoksen vieressä, joten tilasin sen. Oikein hyvää, mutta syödessä lihan koostumus alkoi herättää mietteitä. Ei ihan läskiä, muttei kyllä lihaakaan. Google kertoi, että syön lehmän vatsalaukkua (5$ kookosmehun kera). 

NYT VAROITUKSEN SANA. TÄMÄN PÄIVITYKSEN JATKO SISÄLTÄÄ MATERIAALIA, JOKA VOI JÄRKYTTÄÄ HERKIMPIÄ. 

Näyttelyn lipun (5$) ostettuani lähdin etsimään jonon päätä. Se kiersi melkein koko ostarin toisen kerroksen ja hetken jo mietin, että lahjoitan lipun pois, mutta toisaalta olin uudessa maassa ja ihmisien katselu on ihan kivaa. Väkeä oli paljon liikenteessä ja jonokin liikkui ihan kohtuullisen nopeasti. 

Lihakset irti. Näyttelyssä oli esillä viisi kokonaista ruumista ja 100 kehon osaa. Pelkkä taidenäyttely tämä ei ollut, vaan tietoa oli tarjolla paljon ja lääketieteen opiskelija veti kierroksen noin 30 ihmiselle kerrallaan. Ikävä kyllä vain espanjaksi. Onneksi infotauluissa oli englantia. 

Tiesittekö, että ihminen kuluttaa keskimäärin elämänsä aika 50 tonnia ruokaa ja kuluttaa nestettä 50 000 litraa? Tai sen, että kaikki ihmisen solut uusiutuvat noin joka kymmenes vuosi? Onko siis tämän blogin aloittajaa enää edes olemassa?


Verisuoniston esittely

Puoli päätä ja suolistoa
Esillä oli myös vauva ja sikiöitä. Oikeassa reunassa 3kk vanha.

Viimeisessä huoneessa oli esillä suurin osa kokonaisista vartaloista.
Tämä meni jo vahvasti taiteen puolelle.

Ei kommentteja: