Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 18. toukokuuta 2015

Caye Caulkerille

Tobacco Cayellä oloaikana tuntui enemmän ja enemmän, että vietetään loppureissu täällä. Tavattiin kuitenkin itävaltalainen pariskunta, jotka kertoivat, että Caye Caulkerilla voisi takuuvarmasti nähdä merihevosia. Merihevoset ovat jo pitkään olleet Minnan unelmissa, joten kahdeksan Tobacco Caye yön jälkeen otettiin vene mantereelle. Suomella oli puolierämatsi Tsekkiä vastaan, joten jäätiin yhdeksi yöksi Dangrigaan, jotta nähdään matsi.

Huone otettiin Central hotellista (50B$), jossa oli wifin lisäksi kaapeli-tv. Telkusta näkyi saapuessamme Kanadan ja V-Venäjän matsi, mutta Suomen pelin aikana tärkeämpää oli näyttää autojen huutokauppaa. Piti siis tyytyä taas striimiin, joka ei ollut juurikaan parempi, kuin saarella, loppu missattiin täysin ja pettymys oli suuri. Oltiin jo valmiiksi kyselty nettiyhteyksistä Caye Caulkerilla ja oltiin kuultu, että saarelta löytyy jopa sporttibaari. Nyt pitää keksiä loppureissulle muuta tekemistä, kuin jääkiekon katsominen...

Syömässä käytiin kiinalaisessa. Taitaa kokilla olla liian kauan viimeisimmästä Kiinanreissusta, jos tämä on kiinalainen sweet and sour fish (15B$). Hyvää toki oli.

Aamulla hypättiin Belize Cityn bussiin (12B$/hlö). Satuttiin express bussiin, jossa piti olla jopa wifi, mutta se ei kuitenkaan toiminut.

Harvinaisen hieno tölli nähtiin matkanvarrella.

Brittiläistä intialaista Belizessä. Satamassa iski pieni kulttuurishokki, ihmiset huusivat ja kauppasivat kaikkea. Tuli olo, että tahtoo pois, mutta näin käy usein, kun on ollut hiljaisemmassa paikassa ja saapuu turistialueelle. Hetken päästä osaa kuitenkin laittaa oikean vaihteen silmään ja nauttia lomasta.

Caye Caulkerille päästiin vajaassa tunnissa (20B$/hlö) vastaavalla veneellä, kuin kuvassa on. Käveltyämme hetken, todettiin, että paikka on turistirysä, mutta miellyttävä sellainen. Kukaan ei revi hihasta baariin/ravintolaan/matkamuistomyymälän.

Kulkuneuvoksi täällä olisi golfkärrytakseja, mutta saari on pieni, joten käveltiin Sandy Lanelle, jota vanhempi kanadalainen nainen suositteli meille Tobacco Caylla.

Paikka oli oikein kiva, joten jäätiin tuonne oranssin talon vasempaan alakulmaan. Rose oli suositellut viereisen talon yläkerrassa olevaa huonetta, mutta se oli kanadalaisen jälkeen remontissa. Huoneessamme on oma vessa ja hintaa vain 35B$, joten hinta/laatusuhde on beliziläisittäin oikein hyvä.

Lisää lomailusta myöhemmin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää nimmaripäivää Tuukalle!!
Pitäkäähän kivaa siellä!

T. Tomppa Riihimäeltä, Suamesta :)

Tuukka kirjoitti...

Kiitokset! Suomessa ollaan jo mutta arjen rakentaminen on ollut sen verran kiireistä, ettei oo ehtiny päätellä tätä kautta, tehdään se piakkoin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos erittäin hyvästä blogista. Olen suunnitellut pitkää reissua nyt useamman kuukauden ja kahlannut läpi valtavan määrän matkablogeja. Kaikilla tietenkin makunsa, mutta kirjoitustyylisi on mielestäni poikkeuksellisen aito, inspiroiva ja toimiva. Ehdottomasti paras matkablogi (tai matkapäiväkirja) mitä on tullut vastaan. Kiitos!

-N-

Siina kirjoitti...

Kotiintulopäivitystä odotellessa...

Tuukka kirjoitti...

Kiitokset melkoisista kehuista, mukava kuulla, että olet viihtynyt blogin parissa. Hyvää reissua, minne ikinä matkaatkin, itse aloitin ensimmäisen reissun suunnittelun juuri samalla tavalla, luin kaikki mahdolliset blogit läpi mitä löysin ja siitä sain ajatuksen myös omasta blogista.

Hyvin pian Siina...