Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 4. marraskuuta 2014

Cal Orck'o

Retkeltä palattua haluttiin nähdä lisää dinojen jälkiä, joten otettiin mikro (paikallinen minibussi 1,5b) kohti maailman suurinta dinonjälkipaikkaa. Mikro jumittui kuitenkin niin ikävästi ruuhkaan, että päätettiin kävellä loppumatka, vaikka navigaattori kertoi etäisyydeksi 6km.

Semisti kadutti, kun kivuttiin todella jyrkkiä katuja ylös, matkalla tuli jopa viileämpi. Maisemat olivat kuitenkin hienot, huomattavasti paremmat, kuin siltä the näköalapaikalta, jossa käytiin aiemmin kahvittelemassa. Päätielle päästyämme otettiin viimeisille parille kilometrille toinen mikro ja hyvä näin, sillä muuten oltaisiin hyvin todennäköisesti menty ohi.

Tämä merkittävä paleontologinen paikka sijaitsi nimittäin sementtitehtaan yhteydessä. Pääsymaksu oli 30b/hlö ja kuvaamisesta piti maksaa vitonen ekstraa. Oli juuri alkamassa kierros lähelle jälkiä, joten kiirehdittiin laittamaan kypärät päähän.

Tämä jälkiä täynnä oleva seinämä oli silloin miljoonia vuosia sitten vaakatasossa. Tästä on romahtanut jo pieni osa, nyt kun se on kasvillisuuden yms suojaamatta ja vesi auringon kanssa haprastuttaa liuskekiviseinämää. Kysyinkin oppaalta miksei seinämää ole suojattu mitenkään. Opas kertoi, että ylös on tehty kattoa, jotta vesi ei pääsisi halkeamiin ja osa jäljistä on muovitettu. Se, että sementtitehdas omistaa paikan ei edistä suojelua, varsinkaan, kun kaupungin ympäristöstä löytyy monesta paikkaa jälkiä, ei toki näin paljoa yhdestä paikkaa.

Montaa erilaista jälkeä löytyy.

Tässä suurimmat. Monet jäljistä olivat sen verran ylhäällä, että niitä oli paras tiirailla näköalatasanteen kiikareilla.

Jopa T-Rex voi olla suloinen pienenä. Puistossa oli paljon infoa dinoista ja patsaita.

Häntää aseena heilauttelevan dinon hännänpää, tai esihistoriallinen kakka. Espanjankielisistä selosteista ei saatu selville varmuudella kumpi oli kyseessä.

Kuten mutteri aiemmin kommentoi, dinot viihtyivät laaksoissa. Täällä ei tosiaan ollut Andeja dinojen aikaan, vaan niiden tilalla meri. Salar de Uyuni on muisto tältä ajalta.

Minnan lempidino. Lopuksi käytiin vielä auditoriossa katsomassa BBC: dinodokkarin viimeinen osa, jossa dinoille käy kalpaten.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Nyt sitte pitää lanseerata uusi sanonta:
söpö ku dino pienenä! Melkosia on jalanjäljet, pikku-Tuukka mahtuis kippurassa yhteen jalanjälkeen makaamaan. Vaikka tietää, niin sitä kuiteskin tuppaa unohtamaan, kuinka paljon maanpallon pinnanmuodostus on muuttunut planeetan olemassaolon aikana ja kuinka lyhyt tää nykyaika siinä on.

Siina kirjoitti...

Häntä tai kakka, onko sillä nii väliä. Meilläpä on dinonkakkaa!

Tuukka kirjoitti...

Onko siina maku tallella?

Siina kirjoitti...

Ei ole :(