Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 22. marraskuuta 2014

Laguna Verde

Aamulla herättiin neljältä ja aamiaisen jälkeen noustiin pienessä pakkasessa 5000 metriin katsomaan geysireitä.


Paikka oli upea, pulppuavaa mutaa ja paljon höyryä. Willy oli kuulemma jo kaipaillut minua, kun muut olivat jo odottamassa autossa, mutta espanjalaiset olivat sanoneet, että antaa olla, jos tykkää, joten sain ihailla paikkaa n. puoli tuntia.

Seuraavaksi pysähdyttin vessatauolle kuumille lähteille vain pikaisesti, sillä Willy sanoi, että palaamme tänne myöhemmin, kun täällä on vähemmän väkeä.

Laguna Verde, joka ei ollut vihreä, koska ei ollut tuullut tarpeeksi, punaiselta laguunilta olisi meidän puolesta riittänyt tuulta tännekkin. Vihreä väri syntyy jostain kemiallisesta reaktiosta kun vesi sekoittuu tuulen voimasta, näin ymmärsin. Tuo valkoinen ei ole jäätä, vaan jotain mineraalia joka liittyy hitsaukseen, mineraalisanastomme ei ollut tarpeeksi vahva ymmärtämään enempää. Tuo tulivuori on Chilen puolella.

Lumisia huippuja toisessa suunnassa.

Meidän porukka. Takana Xavi, Toni, Santi, Minä ja Minna. Edessä Kike ja Willy.

Matkalla takaisin päin.

Kuumilla lähteillä, nyt väkeä ei tosiaan ollut niin paljoa. Minä, Toni ja Kike pulahdettin uimaan (6b). Vesi oli todella kuumaa, joten reilussa puolessa tunnissa jäsenet sulivat mukavasti.

Paluumatkalla Uyuniin nähtiin tämä pahasti kolaroitu saman firman auto (näin tarrat) tien reunassa, kuskillamme ei ollut tietoa kolarista, joten sen oli täytynyt tapahtua päivän tai kahden sisällä. Koitin kysyä asiasta matkatoimiston pitäjältä perillä Uyunissa, mutta hän valehteli korvat heiluen, ettei hänellä ole asiasta tietoa, ehkä kuski on ollut omilla asioilla, ainakaan kyseessä ei ole ollut heidän retkensä.

Paluumatkalla nähtiin monta emua.

Lounaalle pysähdyttiin todella kauniiseen paikkaan, jossa oli paljon laamoja.


Laumassa oli myös paljon pieniä.

Niin erikoisia lintuja, ettei Willykään tiennyt mitä nämä ovat.

Mallku Villa Mar, jossa taloja oli rakennettu kalliota vasten.


Sanokoot vaan luonnon muovaamiksi, mutta muinaisia patsaita nämä ovat.

San Cristobalin kylä. Tämä kylä on siitä erikoinen, että se on hautausmaata myöten siirretty kaivoksen tieltä.

Neljän aikoihin oltiin takaisin Uyunissa. Reissu oli kaikin puolin hyvä ja suosittelin heti autosta noustuani Willyä kahdelle tytölle, jotka selvästi kävivät matkatoimistoja läpi.

Kolmen päivän aikana tuli istuttua 850km jeepissä.

6 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Upeita maisemia, ihania lilluttelupaikkoja ja ilmastokin sopis mulle kun nenä naamaan.Vähä kade olo, pakko myöntää. Ja yllättävän paljon hienoja eläimiä siellä korkealla. Flamingoja en kyllä kuunaan olis osannu tonne yhdistää. Laamat. Onksne siellä vähä ku porot meillä, onks niillä korvamerkitkin?Omituisialintuja, mun silmiin niinkö kotkan ja hanhen risteytys:) Mutta ei voi mitään, tuo sun huivi nyt ei vaan sovi sinne. Stetsonikauppaan ja heti.Tai joku muukin lierisemmonen kelpaa. Maisemaan sopis inkamyssy mutta ei musta sun päähäs;)

Tuukka kirjoitti...

Jotain korvakoristeita useilla oli, merkitystä en tiedä. Ostin myssyn :) hyvää stetsonia en ole löytänyt.

Tartsa-emo kirjoitti...

Nyt lomalla ehtii vähän kommentoimaan:aivan upeita maisemia taas ja nuo laamat on niin ihania. En tiennytkään että ovat sieltä kotoisin. Niitä käytetään Suomessa terapia eläiminä,ja haaveilin itsekin yhden ottamista kun tutustuin "pehmoleluihin" etelä Suomessa.

Siina kirjoitti...

On kyllä siisti paikka.

Onko tuo karvainen puolialaston ihminen veljeni? Poseeraus täsmäis.

VOI EI VAUVALAAMOJA! LIIAN SÖPÖÄ!

Siina kirjoitti...

Challenge accepted and compeletd: http://fi.wikipedia.org/wiki/Andienhansu

Tuukka kirjoitti...

Varmasti terapeuttusia, Siina ilostuu jo kuvasta ;)

Juuri se on veljesi, hienosti tunnistettu ja kiitokset lintutunnistuksesta taas, erittain bueno.