Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Jagna

Ei olla niin hiekkarantaeläjiä, joten meille koralliranta sopi erittäin hyvin. Lyhyt matka snorklaamaan.

Meillä oli iso terassi, mutta portaikko kiinnosti tietenkin eniten. Siellä saattoi tehdä myös kissahavaintoja. Kävinkin kysymässä saataisiinko jonkinlainen taaperoeste. Koiraportti toimi erinomaisesti.

Aamiainen nautittiin aina nukkuvien koirien terassilla.

Amerikkalaistyyppisten pannukakkujen (2€) kanssa toimi erinomaisesti calamay. Paikallinen herkku, joka valmistetaan kookosmaidosta, sokerista ja riisistä. Kuvassa näkyvä kookospähkinällinen kustansi euron Jagnan keskustorilla.

Tämän löysin yhdestä pikkupuodista. Aika tujua tavaraa, mutta ihan hyvää pieninä annoksina, 100% kaakaota.

Tämä suomalainen varamuona on matkannut. Kävi Irlannissa, palasi Suomeen, lensi Kiinan kautta Filippiineille, jossa kelpasi huonosti... Vauvalla oli täällä ensimmäinen mahatauti, joten koitettiin syöttää vähän kaikkea, mikä kelpasi.

7in1, oli pakko ottaa testiin. Kahviteemaito, mielenkiintoinen ja yllättävän hyvä, parempaa kuin perus 3in1, mikä ei toki ole vielä kovin paljoa.

Doreen´s oli vakkarilounaspaikkamme, majapaikastamme ensimmäinen paikallinen ravintola kylille päin. Pitäjät ihastuivat vauvaan. Pääsi moneen syliin.

Kuva eri paikasta, mutta tällaisia oli Doreensillakin. Kannattaa kokeilla astiaa, kuinka lämmin se on. Kovin kauan seisonut ruoka ei ole niin hyvää.

Tämä oli hyvä ateria, tuo kookosdurianjuttu oli todella hyvää. Vauva tykkää eniten riisistä, muita juttuja menee vaihtelevasti.

Marketin vieressä on grillikeskus, tosi hyviä tikkuja. Nuissa lehtimytyissä on riisiä, joka maistui vauvalle erittäin hyvin.

Söin vain yhden 4€ varraskanan, oli erittäin hyvä.

Kaupungin puistossa oli vielä paljon jouluvaloja.

Yhtenä iltana kun lähdimme majapaikastamme kaupungille päin sattui ikävä välikohtaus. Yhtäkkiä 50m meidän edessämme miehiä ryntäsi käsi ojossa toiselle puolelle tietä ja alkoi jonkinlainen välikohtaus. Olin kuulevani gun sanan ja Minna sanoi nähneensä aseen. Käännyttiin ympäri ja päätettiin, että vauvalle on evästä huoneessa ja meillekkin ihan riittävästi. Aamulla majapaikkamme omistaja kysyi ensimmäisenä onko meillä kaikki hyvin, hän oli kuullut, että näimme huumepoliisien pidätyksen. Se oli siis sellainen, diilereillä on Filippiineillä edelleen kovat ajat presidentin huumejahdin ansiosta.

Löysin tapauksesta jutun paikallislehden nettisivuilta. Bohol Chronicle


Marketin keskusaukio oli monitoimiareena. Yhtenä iltana luultiin, että siellä on bileet, mutta se olikin aerobictunti. Täältä ostettiin pari kertaa isot kasat hedelmiä. Mangoja oli paljon ja ne olivat erittäin hyviä.

Marketin takana olevalla kalatorilla oli monenlaista merenelävää myynnissä.

Swimpysta hajosi melkein heti vetoketju, mutta uusi saatiin paikoilleen kahdella eurolla räätälin luona. Muutoin erittäin hyvä uima- ja muutenkinpuku.

Vauvaa vähän jännitti ensimmäinen kolmipyöräkyyti, mutta pian se oli kuin vanha tekijä. Tykkäsi kun maisema vaihtui ja ilmavirta viilensi.

Täältä kävin kyselemässä tonkkaa, mutteivat vuokranneet niitä. Kaupasta saimme täyden 10l juomavesitonkan (2€), jonka sitten täytimme 10 pesolla (0,2€). Muovia yritetään vähentää ihailtavasti, pillejä ei juurikaan näe ja tiettyinä päivinä kaupoista ei saa muovipusseja. Mekin yritämme tehdä osamme.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti jatkaa Camiguinille, mutta huomasin, että siellä on vielä sadekausi, kuten täälläkin. Tämä on lähes ainoa kolkka, jossa on vielä sadekausi Filippiineillä... olin ajatellut että koko Filippiinit on kuivan kauden kourissa.

Päätettiinkin muuttaa vauvan takia suunnitelmia, sadekaudella on enemmän dengueta. Länsi-Visayas näytti kuivalta, joten ostin 12.1. sunnuntaille Airasian lennon Cebu-Caticlan (100€ koko poppoolta matkatavaroineen). Taas lensi alkuperäinen suunnitelma romukoppaan, kuten niin usein aiemminkin, onneksi rakastan suunnittelemista.

Illalla oli koirien ruoka-aika.

Paseo Del Marissa vietettiin erittäin mukava viikko.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Monipuolisen näköinenja värikäs ruokatarjonta! Pitääkö taaperon syömisestä maksaa erikseen vai saako se närppiä rauhassa vanhempien annoksia?

Tuukka kirjoitti...

Siis jos annos maksaa euron, niin annos maksaa euron. Sen voi jakaa vaikka koko perheen kesken. Usein näin tehdäänkin, sillä vauvalla on useammin nälkä, kuin meillä, muttei syö koskaan koko annosta.

Siina kirjoitti...

Tuo uutisen setäläisen paidan teksti on aika koominen varsinki tässä asiayhteydessä.

Eikö mutteri muka saanu pientä sydäriä asevälikohtauksesta? Kuiteski soitti suoraan ko luki tämän.

Tuukka kirjoitti...

Samaa nauroin itsekkin. Ja toki laittoi viestiä :)