Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 3. tammikuuta 2020

Uusi alku

Hei taas!

Blogin kirjoittelu on ollut jo tovin tauolla. Tuota edellistä reissua ei tullut kirjoitettua loppuun ja sen jälkeen reissut ovat olleet huonoja kirjoitteluun, melko pikaisia. Reilun viikon reissu Washingtoniin, pari matkaa Espanjaan, muutama viikko Tajikistanissa ja Uzbekistanissa ja kuukauden roadtrip vauvan kanssa jenkkilän itäosissa vajaa vuosi sitten.

Minnalle ja minulle syntyi tosiaan vauva reilu vuosi sitten. Moni sanoi, että nyt teiltä loppuu reissaaminen. Meidän mielestä se oli melko outo ajatus. Vauva tulee meidän elämään ja siihen on kuulunut jo pitkään reissaaminen. Onneksi hän on kaikin puolin terve, rento, sopeutuvainen ja erittäin iloinen. Käytetään hänestä toistaiseksi nimeä vauva täällä.

Sain uuden innostuksen kirjoitteluun, kun ennen Chengduun lentämistä vilkaisin, miten siellä olin viimeksi viihtynyt. Mukava, kun näistä reissuista jää jotain kirjoitettua muistiin. Voi olla, että päivitykset eivät ole aivan yhtä tarkkoja, kuin viimeisimmät, ehkä enemmän paluu juurille, tai sitten ei. Saa nähdä. Aluksi hylkäsin koko uuden kirjoitteluajatuksen sillä perusteella, ettei ole aikaa, kirjoittelu alkaa tuntua liikaa työltä. Nyt tuntuu, että aikaa sittenkin on, eihän meidän ole tarkoitus kieli vyön alla juosta paikasta toiseen. Vauva ei sinänsä estä juuri mitään, mutta kaikki on vähän hitaampaa.

Uusi reissu kestää 100 päivää ja se sisältää Chengdun, Filippiinit, Taiwanin, Japanin ja Shanghain. Nuo Kiinan kaupungit on mainittu noin tarkasti, sillä vierailemme molemmissa 6 päivää ilmaisen transit viisumin avulla. Lennot kustansivat kaikkiaan kolmelta reilut 2000€, vauvan osuus on reilun satasen. Minä ja Minna ei tarvittu lisärokotuksia, mutta vauva sai niitä senkin edestä. Perus 1-vuotisjuttujen lisäksi, influenssa, japanin aivokuume ja hepatiitit. Matkavakuutus saatiin Fenniasta vajaalla 200 eurolla.

Pakkaamisesta jokunen sana, sitä puntaroitiin hetki. Ensinnäkin minun piti ostaa uusi rinkka, nykyinen on 90 litrainen ja silti täynnä. Kaikkiaan matkatavaraa oli lähtiessä noin 50 kiloa. Omat räpylät, maskin ja vedenalaiskameran otin matkaan, lisäksi Minnan kevyt riippumatto. Vauvalla on vaatteiden lisäksi Koodi matkasänky ja potta. Sitten tietenkin perusjutut ja kirjoja jokunen. Lämpimiä vaatteita otettiin vähän ja luovutaan niistä Chengdun jälkeen. Matkarattaiden piti jäädä kotiin, mutta otettiin ne kuitenkin lopulta mukaan. Ovat jo useampaa lasta palvelleet, joten voimme luopua niistä, jos siltä tuntuu. Ainakin Chengdussa niiden pitäisi olla kätevät. Lisäksi meillä on manduca vauvan kantovälineenä. Pilttejä, sosepusseja ja puuropusseja on helpon alun takaamiseksi noin viikon tarpeiksi. Muumivaippoja otettiin noin 70, Filippiineiltä etsitään paikallinen merkki, joka pitää kovassakin menossa. Kestoillaan kotona, mutta reissussa ei.


Ei kommentteja: