Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 18. maaliskuuta 2010

Cagayan - Dumaquete

Lauantaiaamuna heräsin aikaisin, sillä olin soittanut aikaisemmin turisti-infoon ja he kertoivat, että viikon ainoa laiva Dumaan lähtee 12 päivällä. Otinkin taksin keskustasta satamaan jo 10 aikoihin (5km 70p). Satamassa ei ollut juuri ketään ja lippuluukulla syy selvisi... laiva lähtee vasta 11.59pm. Voin vaikka vannoa, että turisti-info kertoi, että laiva on perillä 7pm, eikä 7am. Ostin 1000 pesolla lipun ja istuin miettimään minne lähteä. Olin nähnyt matkalla ison ostoskeskuksen, joten päätin lähteä sinne katselemaan ainakin mp3-soitinta, vanha on saanut kosteutta sen verran, että se toimii enää muistitikkuna. Sopivaa soitinta ei löytynyt ja kyllästyinkin kiertelemään parin tunnin jälkeen. Jeepneyä keskustaan ei löytynyt, joten päätin hypätä sellaiseen joka oli menossa jollekkin markkinoille. Tämä osoittautui hyväksi ideaksi sillä markkinapaikka oli iso ja täynnä elämää, toisin kuin kliininen ja moderni ostoskeskus. Täällä tuli vietettyä pari tuntia lähinnä katsellen ympäriinsä. Syömässä kävin muslimien halal paikassa. Ruoka oli kuin Malesiassa, maukasta ja tulista. Filippiiniläinenkin ruoka on hyvää, mutta aika länsimaisen tylsää. Samalla tuli juteltua puheliaan omistajan kanssa reissaamisesta ja Filippiineistä.




Viiden aikoihin palasin ostoskeskukseen ja aloin kirjoittaa edellistä päivitystä (tämän takia päiväys on lauantaille ja välillä löytyy ääkköset ja välillä ei.) Seitsemältä menin leffaan katsomaan "From Paris with love", eipä ollut häävi, mutta teatteri oli iso, eikä lippukaan ollut kuin 80p, joten en valita. Leffan jälkeen ehdin jo melkein huolestua sillä laukkujensäilytyspaikka oli suljettu ja koko ostoskeskusta suljettiin. Vartija kuitenkin kertoi, että rinkkani oli kärrätty 4. kerroksen yösäilytykseen ja löysinkin sen sieltä.


Etsintäkuulutus satamassa. "Bingbong Kapina"... Ei kyllä kannata nauraa ainakaan päin naamaa...


Tämän jälkeen taksilla takaisin satamaan ja laivaan. Ensin oli check in ja sitten läpivalaisu jossa jouduin luovuttamaan puukkoni säilytykseen. Tämän jälkeen kaikki istutettiin penkkeihin ja huumekoira nuuski laukut ennen hutaisemalla tehtyä ruumiintarkastusta


Laivassa tapasin pari Dumassa opiskelevaa reggaemuusikkoa. Cagayanissa olin hämmentynyt, sillä ruokapaikan tyttö tiesi Suomen Big Brotherin, nämä heput tiesivät sen myös ja kertoivat myös syyn, sarjassa esiintyy filippiina. Vasemmanpuoleinen muusikko tiesi myös, että joulupukki on Suomesta.

Punkassa tuli katseltua Packmanin punnitus ja vanha matsi ennen nukkumaanmenoa. Dumassa otin moporiksan tutulle hotellille ja tapasin erään tuttavan jonka kanssa lähdimme sunnuntaiajelulle Baisiin, matkalla näkyi jokaisessa kylässä paikka, jossa näytettiin matsi, pysähdyttiinkin yhteen, mutta lämmittelyottelut olivat vasta menossa ja tarkoitus oli mennä rannalle, joten jatkoimme matkaa. Packman tietenkin voitti, mutta sen kummempaa juhlimista ei näkynyt illalla.

Dumaquetessa tuli osteltua lippuja. Ensin keskiviikoksi (17.3.) laivalippu Manilaan 1875 pesolla ja sitten lentolippu Suomeen...

20.5. 15.30 Lähtee AirAsian lento Kuala Lumpurista Lontooseen 345€ ja 21.5. 7.35 Lontoosta Tampereelle Ryanairilla jonne saavun 12.15 62€. Aikaisemmin koitin ostaa 330€ lennon Moskovan kautta Helsinkiin, mutta Aeroflot ei hyväksynyt korttiani ja tarjous vanheni.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kautta tsekkailet noita lentolippuja?
Tev.Tomi

Tuukka kirjoitti...

Nuo löysin suoraan lentoyhtiöiden omilta sivuilta. www.halvatlennot.fi osoitteesta löysin tuon Moskovan kautta menneen.

Siina kirjoitti...

Ja Filippiineillä taas oli vastavuoroisesti suomalainen vierailemassa niiden omassa Big Brotherissa, pitäshän sun olla asioista ajan tasalla. :)

mutteri kirjoitti...

Jotta eikun tervetuloa Suomeen!