Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Retki Padre Burgosiin


Viimeisimmän päivityksen jälkeen pakkasin rinkan, kävin syömässä aamiaiseksi haita ja suuntasin kohti Burgosia tarkoituksena selvittää mahdollisuudet snorklailla valashaiden kanssa. Olin ensimmäinen matkustaja paikallisessa songhthawissa (ei hajuakaan miks niitä kutsutaan täällä) ja kun kuski teki kierrosta kaupungilla kukaan ei näyttänyt ensin tulevan kyytiin. Kuitenkin yhden tytön tultua, pakettiauto täyttyi nopeasti. Ilmeisesti paikalliset luulivat, että kyseessä on jonkinlainen turistikuljetus. Burgosissa kävelin ensimmäisenä Peters Dive resortille, jossa oli vain 35$ huoneita vapaana, eikä tietoa onko huomenna valashaipäivä, sillä divemaster oli merellä. Jatkoin matkaa seuraavaan paikkaan, jossa ei myöskään ollut tietoa seuraavasta päivästä ja halvin huone oli 1400p. Kyselin onko lähistöllä hotellia ja he neuvoivat jatkamaan mäen päälle. Mäen päältä löytyi paikka jossa tuuletinhuoneet olivat 700p, joten päätin palata Maasiniin ja soitella illalla mahdollisista snorklausretkistä, kun divemasterit ovat palanneet tämän päivän reissuilta. Paluumatkasta puolet sujui mukavasti pakettiauton katolla, mutta Maasinin rajalle saavuttaessa kuski sanoi, että minun on mentävä sisälle. Maasinissa marssin tutulle Ampil Pensioneelle, jossa oli tällä kertaa tuuletinhuoneita vapaana ja asustan nyt 200p huoneessa, pesuhuone on käytävällä, mutta respa on niin lähellä, että netti toimii huoneen toisessa päässä.

Snorklausretkien hinnat olivat Peterillä 45$ ja toisessa paikassa 2500p. Reissut kestävät koko päivän ja 2. paikassa sisältävät myös lounaan. Snorklausvälineet kuuluvat molempiin hintoihin, jotka vähän hirvittävät, mutta päätin kuitenkin mennä, säästetään sitten muussa. Peterin hinta oli edullisempi, joten soitin sinne ensin, retki onkin heti huomenna. Puhelimeen vastannut nainen oli yllättävän tyly. Todennäköisesti häntä ei kiinnostanut juurikaan puhua snorklaajan kanssa, joka ei edes asu heillä, vaan mielenkiinto on täyden palvelun rikkaissa sukeltajissa. Jätin lounaan ottamatta, vaihtoehtoina oli 1 hampurilainen tai 2 hampurilaista... (120/180p), pitää käydä kohta ostamassa evästä. Täällä ei ilmeisesti muita näy kuin jenkkejä sillä torillakin minua sanotiin americaanoksi, ei järin imartelevaa. Toivottavasti huominen on hintansa väärti, hieman jännittää ajatus mennä mereen niin järjettömän isojen kalojen kanssa...


Bongasin hautasmaan Burgosissa, ovat täällä hieman erinäköisiä, kuin suomessa.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

No, ottivat kuitenkin reppureissaajan mukaan! Wikipediasta katsoin valashaista ja aika pieneltä se ihminen vieressä näytti. Rauhallisia joo mutta kuinhan paljon ja nopeasti ne leväyttelee pyrstöeväänsä, joka näytti about miehen korkuiselta? Onko siellä takuu valashaiden näkemisestä?

Tuukka kirjoitti...

Ei anneta takuuta ja tottahan se on, että jos ton kokoinen kala lyö pyrstöllä ihmistä, niin henki siinä voi lähtä...