Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Junamatka


Kello on 11 päivällä, istun junassa määränpäänä Kunming. Pysähdyimme hetki sitten Nanningissa, jonka laiturikojusta kävin ostamassa banaaneja ja lisää vain vesi nuudelikeiton. Junasta löytyy kuumaa vettä ja kiposta haarukka, joten sain syötyä ei niin elämyksellisen aamiaisen. Jossain vaiheessa voisi käydä kävelyllä, ehkä tästä junasta löytyy ravintolavaunu. Viimeistään päivällisaikaan. Kunmingiin saapumisajasta ei ole varmuutta. Netistä luin, että matka kestää 25 tuntia, matkaan lähdimme eilen hieman yhdeksän jälkeen. Tällä alueella viljellään ilmeisesti paljon banaaneja, sillä ikkunasta näkyy silmänkantamattomiin banaanipuita. Nanningissa jäi paljon väkeä pois, siihen asti juna taisi olla ainakin melkein täynnä. Nyt takanani käydään kiinankielistä keskustelua muutaman miehen toimesta, edessäni nuori mies torkkuu istuimella ja kauempana nainen joka aikaisemmin teki neulontatyötä alkaa syömään lounaaksi samanlaista kippoa jonka itse söin hieman aikaisemmin.


Yö meni hyvin ja heräsin vasta hieman yhdeksän jälkeen. Näin tosin unen, että Kunmingissa on metri lunta, tämä ei onneksi varsinkaan näin keväällä pitäisi olla mahdollista. Minulla on ylin punkka, jonka jalkopäässä on hyvä tila rinkalle. Eilen illalla kiinalaisilta kyseltiin paperit ja ne merkittiin ilmeisesti ylös jonkinlaisella kämmentietokoneella, minun papereistani konduktööri ei ollut kiinostunut.


Kello on kolme. Kävin lounaalla ravintolavaunussa. Tilasin "two times cooked pork" ja söin vihanneshässäkkää sienillä, ei siinä mitään, hyvää sekin oli. Lounaan jälkeen otin tunnin torkut joilta heräsin kahdelta. Juna oli pysähtynyt jollain asemalla, joten koitin ulos, mutta juna oli juuri lähdössä, joten konduktööri pysäytti minut. Jo ovelta pystyin kuitenkin tuntemaan, että tropiikki on jäänyt taakse, ulkona oli viileää. Istun taas ikkunalla ja katselen ulos. Maasto on muuttunut paljon mäkisemmäksi ja tunneleita on paljon. Viljelyksiä on edelleen, mutta myös kaivoksia ja tehtaita näkyy paljon. Kerrostaloja, patoja ja siltoja näytetään myös rakennettavan joten tämä on ilmeisesti uutta kaivosaluetta. Talot ovat lähinnä rumia betonikerrostaloja.


Kello on puoli viisi. Kävin ravintolavaunussa oluella (500ml/3,6% 8Y), ei ollut hääviä, mutta ravintolavaunussa oli huomattavasti mukavampi istua, kuin näillä kääntötuoleilla.
Maisemat ovat upeita, mutta pitkiä tunneleita on harmittavan paljon. Eilen illalla muuten soitettiin Suomen tutkimuskeskuksesta, olisivat halunneet haastatella ajankohtaisista asijoista, mutta puhelu loppui nopeasti, kun kerroin olevani Kiinassa. Nyt on menossa ilmeisesti kiinalainen siesta, sillä käytävällä on vähän väkeä, he nukkuvat punkissaan. Pitänee itekkin ottaa torkut, kun tulee pimeää.


Kuva on huono, mutta vasemmalla näkyy kaivos, jonka rajalta alkaa iso ja vanha hautausmaa, veikkaan kyllä ettei kaivos ole kunnioittanut vanhaa hautasmaata, vaan kaivanut sen läpi.

Kello on seitsemän ja alkaa tulla hämärää. Ostin juna-aterian 20 yanilla, tämä oli hyvää. Sen sijaan äskeisellä pysähdyksellä laiturilta ostamani tyhjiöpakattu siansorkka (katsoin vain, että jotain lihaa) ja tyhjiöpakatut lihavartaat eivät. Pysähdyksellä ostin myös appelsiinimehua ja paikallisia sipsejä, jotka maistuvat (yht.20Y). Maisemat muuttuvat koko ajan hienommiksi. Loppuajaksi siirryn punkkaan lukemaan Across China kirjaa ja mutustamaan sipsejä.(Päivitti Siina, Tuukalla ongelmia käyttää Kiinassa kiellettyä Blogger-sivustoa. Kommentit tervetulleita, Tuukka vastailee kun pystyy. Sähköposti kulkee myös.)

1 kommentti:

mutteri kirjoitti...

Kovin samannäkönen juna kuin Suomessa, penkit kyllä pehmeämmät ja verhot hienommat! Maisemat kieltämättä upeita. Kiinan kaivoksilla hautausmaille kyllä on uutisista päätellen tarvetta.