Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Ruta de Cafe

Girasol kahvilassa kahvilla ja tacolla. Täältä sai ostettua trekkailukarttoja 30c kappalehintaan. Mielenkiintoisin oli Ruta de Cafe, jolle päätettiin lähteä kaupungissa tarpeeksi kahvia nautittuamme. Reitti alkoi pienen bussimatkan jälkeen Las Mariasin kylästä.

Ylängöllä kun ollaan, tasaiset osuudet ovat harvinaisia. Mutta siinä missä jalat kärsivät, silmät iloitsivat. Maisemat olivat todella kauniit ja (onnellisia) tuotantoeläimiä näkyi paljon, tässä lampaita.

Myös kahvia näkyi siellä sun täällä. Kahvipensaiden seassa oli puita, ilmeisesti varjostamassa pensaita. Hyvin ekologiselta näytti viljely. Tavattiin aiemmin pariskunta, joka oli ollut täällä sadonkorjuun aikaan ja he kertoivat, että ihmisiä ei kohdeltu kovinkaan hyvin tai ainakin työ näytti hyvin rankalta. Arvostivat kokemuksen jälkeen jokaista kupillista huomattavasti enemmän.


Hieno ötökkä ja kaunis kukka

Reitti kulki vielä tässä vaiheessa tietä pitkin. Välillä oli tällaisia portteja, ilmeisesti pitämässä eläimet oikealla alueella.


Lehmiä, jotka eivät juurikaan meistä häiriintyneet, katselivat vain uteliaina.

Kahvintaimiruukkuja rinteessä.

Myöhemmin nähtiin hieman pitemmälle ehtineitäkin.

Välillä reitti kulki pieniä polkuja pitkin. Kartta ei ollut kovin yksityiskohtainen, mutta kulkuohjeet olivat loistavat. Parissa kohtaa piti hieman miettiä, mutta yleisesti ottaen reittiä oli helppo seurata. Saisivat muuallakin tehdä tällaisia karttoja. Tokihan maaseudulle voi vain lähteä kävelemään, mutta ilman ohjeita ei oltaisi uskallettu yhtä pienille poluille ja umpimetsään.

Tämä on/oli FSLN:n vahvaa tukialuetta, joten punamustaa näkyy monessa paikassa.

Myös useimmat hevoset olivat vapaina tai puun alla varjossa, kun isäntä oli lähtenyt käymään jossain. Yleisin kulkuneuvo näytti olevan hevonen.

Reitin loppupuolella nähtiin hieman isompia pensaita, joissa näkyi vihreitä kahvinpapujakin.

Hello!


Pari koiraa meinasi aiheuttaa sydänkohtauksen. Kaupungeissa koirat ovat tottuneet ihmisiin, mutta täällä maalla ilmoittivat erittäin kovaäänisesti ja äkäisesti, että outo tyyppi kulkee tiellä tai polulla. Nämäkin näyttivät suloisilta, mutta onneksi olivat köyden päässä...

Siatkin ovat täällä yleensä köyden päässä, liekkö niin fiksuja eläimiä, että karkaisivat muuten. Reitti oli reilun kymmenen kilometrin mittainen ja kannatti tehdä näin sadonkorjuun ulkopuolellakin.

5 kommenttia:

Tartsa-emo kirjoitti...

Hienoja kahvipensas viljelmiä ja maisemia! Haistelitteko kahvipensaan kukkia papuja yms?Tuiksuivatko ne?

mutteri kirjoitti...

Kun siellä kahvimaissa olette. Mikä on oikea tapa juoda kahvia? Miten paikalliset juo? Onko se kahvi siellä hyvää?

Tuukka kirjoitti...

Kukkia haisteltiin ja tuoksuivat hyvältä, mutteivat kahvilta. Raakoja papuja ei hoksattu haistella.

ollaan kahvintuottajamaassa, ei kahvikulttuurimaassa. Paikallisten kahviloissa kahvi on laihaa kuraa. Jos haluaa hyvää kahvia pitää mennä turisteille suunnattuun paikkaan, jotka ovat hyvin eurooppalaisia.

mutteri kirjoitti...

Nonni, niinhän se tietysti on. Kahvi pitää myydä, että saa syödä.

Siina kirjoitti...

Kaunis ötökkä ja hieno kukka! Mustasilmäsusannaa vaan kotona kasvattaan, normi kesäkukka.

Hiano hello-kuva!