Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pearl Lagoon

Pearl Lagoonin satamassa paikallinen mies tuli auttamaan hotellin etsinnässä. Päätettiin lähteä miehen mukaan, kun ei ollut karttaa kylästä. Aluksi mies näytti kylän suosituimman Green Lodgen, joka ei kuitenkaan miellyttänyt hinta/laatusuhteeltaan.

Seuraavaksi mies toi meidät tälle talolle, joka osoittautui hotelliksi. Saatiin siisti huone omalla pesuhuoneella 270c hintaan. Annetiin miehelle pieni tippi, tällä kertaa häsläristä oli selkeästi hyötyä.

Pearl Lagoon on kylä, jota asuttavat mustat englantia puhuvat miskitot ja creolet. Varsinkin minä olin mielissäni, että oltiin vihdoin tavallisessa kylässä, jossa pärjää englannilla. Täällä tosin häiritsivät kerjäävät känniset äijät, jotka pummivat jatkuvasti kun käveltiin pääkadulla. Olisivat nämä tehneet kalareissuja sun muitakin, mutta sönköttävä myyntipuhe ei iskenyt. Kahvilassa ja syömässä tavattiin paikallisia naisia, jotka olivat oikein mukavia ja oli kylässä pari selvääkin miestä. Oltiin ajateltu olla täällä viikon verran, mutta päätettiin lähteä heti kahden yön jälkeen. Tuli vähän Ghana mieleen, samaa kieltä puhutaan, mutta normaali juttelu on vaikeaa, kun suurin osa paikallisista näkee turistit vain kävelevinä dollareina.

Tässäkin kylässä oli hieno baseballstadioni, mutta ikävä kyllä tähän aikaan vuodesta ei ole pelejä.

Tämä kirkko on LP:n mukaan kylän ainoa nähtävyys. LP:n kirjoittajasta kuultiin valko-venäläishollantilaiselta pariskunnalta ikäviä huhuja. Pariskunta oli kuullut, että mies oli asunut täällä kauan, eikä ollut lainkaan paikallisten suosiossa. Kirjoittaja oli käyttänyt asemaansa hyödykseen ja suositellut ystäviensä paikkoja. Kuulostaa hieman samanlaiselta, kuin vastikään ollut skandaali, jossa muistaakseni Kolumbian oppaan kirjoittaja ei ollut itse tehnyt tutkivaa työtä, vaan luottanut paikallisiin kontakteihin, joiden puolueettomuudesta ei ollut mitään takeita.

Kylän ykkösravintola Queen Lobster, jossa pariskunta on töissä majapaikkaa ja ruokaa vastaan. Mies on apulaisena keittiössä ja oppi samalla karibialaisesta keittiöstä. Nainen on tarjoilijana, mikä ei mielestäni ole ihan oikein. Tämä alue on köyhän Nicaraguan köyhintä ja nainen vie varmaankin tässä "vapaaehtoistyössä" jonkun kyläläisen työpaikan.

Tämän epäkohdan takia ei käyty Queen Lobsterissa, vaan Evan paikassa, joka on suosittu perheravintola. Minna sai tuoreita herkullisia katkarapuja 100 cordoballa ja minä päätin herkutella kuvan hummerilla (170c). Karibialaisen keittiön sanotaan olevan Nicaraguan parasta, eikä syyttä.

Ainoana kokonaisena päivänä käveltiin jonkin matkaa näissä savannimaisissa maisemissa Awasiin, jonne tapaamamme paikallinen Orlando oli meidät kutsunut. Orlando oli joutunut 15-vuotiaana sotimaan Nicaraguan sisällissotaan ja haavoittunut jalkaan. Miskitot ovat maineikkaita sotureita, joten heitä haettiin väkisin rintamalle. Nähtiin Orlando heti kylän portin sisäpuolella ja mentiin hänen talonsa eteen istuskelemaan. Täällä saatiin kookospähkinät ja tavattiin aiemmin mainitsemani pariskunta, joka oli myöskin päiväkävelyllä vapaapäivänään.

Viereisen Raiti Pura kylän ranta. Tämä alue on Orlandon mukaan erittäin suosittua pääsiäisen aikaan ja jälleen kylään odotetaan tuhansia ihmisiä muualta Nicaraguasta. Meidän on tarkoitus viettää pääsiäinen Leonissa, missä pitäisi olla parhaat juhlat. Pääsiäinen on koko Nicaraguassa vuoden suurin juhla, joten silloin kannattaa olla majapaikka varattuna, eikä yrittää liikkua minnekkään.

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Osaa ne sitten muuallakin juoda kuin Suomessa. Surullista, myös niitten mukavien naisten kannalta. Rahaahan elämiseen tarvitaan mutta joissain paikoissa on tainnut löytyä sopiva tasapaino, myydään muttei kokon ajan ja jutellaan myös muusta. Ja turisti voi tulla toistekin.

Tuukka kirjoitti...

Juuri näin. Ymmärtäähän sen, että on köyhää, mutta niin on ollut monessa muussakin paikassa.

Siina kirjoitti...

No onpa ankiaa että LP:n kehuma maine saa kolauksia.