Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kunming


Saavuin tänne vähän ennen puoltayötä ja aloin etsiä yöpaikkaa. LP:tä tuli vähän ikävä, tai edes karttaa, sillä minulla ei ollut mitään käsitystä halpojen paikkojen sijainnista. Aloin kävellä yhtä katua pohjoiseen ja löysinkin muutaman pienen hotellin, mutta ilmeisesti ne olivat vain kiinalaisille tarkoitettuja, sillä minut torjuttiin jo ovelta, ja yhden ison hotellin jossa yö olisi maksanut 200y. Kävellessäni takaisin rautatieasemalle päin yhdeltä ovelta mies huitoi minut luokseen ja kysyi tarvinko huonetta, hänellä on. En ollut noteeranut paikkaa edes majapaikaksi, sillä ovella oli vain kiinalaista tekstiä. Sainkin pienen huoneen 50 yuanilla, suihkun käytöstä piti maksaa 10 yuania ekstraa.

Aamulla vilkaisin wikitravelista vinkkiä (Olen tallentanut todennäköiset kohteet läppärille) ja lähdin suunnistamaan kohti Hump hostellia. Humpista löytyikin vuode 10 hengen dormista 30 yuanilla. Hostelli on todella viihtyisä ja vuode iso. Hostelli toimii myös baarina/ravintolana, joten ainoa miinus on pieni melu joka tulee yöllä huoneeseen.


Ilmeisesti tämän takia ensimmäissä paikassa vettä tuli todella huonosti, säännöstely päällä kiinalaisten paikoissa.


Näkymä hostellin parvelta.



Kunming on hyvin moderni kaupunki ja keskusta on täynnä länsimaisia muotiliikkeitä ja varsinkin nuorten pukeutuminen on muodikkaan yksilöllistä, aivan kuten suurissa länsikaupungeissa. Mopoja on paljon, mutta ne toimivat kaikki sähköllä, tämän tajusin, kun aloin ihmetellä miten ne ovat niin hiljaisia. Englantia täällä puhutaan todella vähän. Tämä ei ollut yllätys, mutta esim. Laosiin ja Thaimaahan verrattuna iso ero on siinä, että kaikki olettavat minunkin puhuvan kiinaa. Siinä missä thaimaalainen puhuu vähän ja näyttää enemmän elein, kiinalainen vain puhuu kiinaa ja olettaa, että viesti menee perille, esimerkiksi kaupoissa. Hauskaa ja omituista.


Sokeita/liikuntarajoitteisia katusoittajia on paljon enemmän, kuin kerjäläisiä, mikä on todella positiivinen asia ja oikea suuntaus. Soittajille olenkin useimmiten antanut yuanin.

Perjantaina suuntasin LP:n kartan avulla Yantong temppelille (tulostelin vähän, Kiinassa ei kuulemma myydä LP:tä). Sisäänkäynti löytyikin (kaikki kirjoitus kiinaksi) ja maksoin 10 yuanin pääsymaksun ja kävelin portista sisään. Hetken katseltuani tajusin olevani eläintarhassa. Katsoin karttaa uudelleen ja eläintarha oli merkitty enemmän pohjoiseen ja temppeli tähän kohtaan. LP:n kartat ovat usein ennenkin olleet epätarkkoja ja kohteet jossain aivan muualla, kuin mitä kartta kertoo. Kiinassa en olisi eläintarhaan halunnut, mutta nyt kun kerran tuli jo maksettua päätin katsella ympärilleni.


Tämä oli hirvein häkki.


Ei ilvekselläkään kovin hyvin ole asiat. Näiden lisäksi näin vielä muutaman samanlaisen häkin ja käännyin takasin, en todellakaan käynyt läpi koko eläinrääkkäysaluetta. En yleensäkkään rakasta eläintarhoja ja täällä tuli todella huono olo.


Yantong temppeli


Pariskunta kaataa lisää kaloja temppelin altaaseen, jossa on myös paljon kilpikonnia.


Monikäsibuddha-alttari


Vihreän järven puistossa oli paljon tällaisia perinnemusiikkiesityksiä.


Ison urheilustadionin läheltä oli tämä autonäyttely.


Vakioruokapaikakseni ei ole muodostunut mäkkäri vaan kiinalainen ravintola jonka sapuskat ovat kaikki n.10y ja mikä parasta heillä on seinä täynnä ruokien kuvia ja englanninkielinen ruokalista, ei tarvi herkkuja tilata aivan summassa. Mäkkärissä tuli käytyä lauantaina läpällä, kun paikalliset pienet ravintolat olivat jo kiinni. 19,5y tuplajuustoateriasta, maistui samalle, kuin Suomessakin, eli ei hääviä. Lauantai-iltana suuntasin myös hieman viihteelle. Ensin seurasin musiikkia ja saavuin hienolle clubille, jossa tilasin 25y pienen oluen. Paikka oli todella tyylikäs ja äänentoistoon oli panostettu. Lisäksi paikassa oli todella hyvä meininki. Kaikkialla jammailtiin ja korokkeille nousseet todella osasivat tanssia. Juteltuani paikallisen miehen kanssa sain kuulla tulleeni gayclubille. Juotuani oluen päätin lähteä katselemaan ehkä halvempaa ja erilaista paikkaa. Harmikseni lähistöllä ei näkynyt enempää kiinalaisia clubeja ja oli kylmä, joten päätin mennä käymään hostellin alakerrassa olleessa baarissa. Menoa oli täälläkin ja tanssilattia täynnä, noin puolet asiakkaista oli tosin länkkäreitä. Lauantaiyönä muuten satoi vettä kaatamalla.

Sunnuntaina kirjauduin ulos hostellista ja lähdin bussilla linja-autoasemalle ostamaan lippua Lijiangiin. Hostellissa sanottiin, että kannattaa käydä ostamassa lippu etukäteen joten uskoin heitä. 40min bussimatka maksoi yhden yuangin. Matka kestää n. 8 tuntia, joten tarkoitus oli ostaa lippu viimeiseen kello kymmenen bussiin. Linja-autoasemalla oli taas monta luukkua ja kaikki kiinaksi. Kysyttyäni vartijalta neuvoa hän ei ensin ymmärtänyt, mutta toisella yrittämällä huiskaisi jonoa kohti. En ollut varma kaupungin ääntämisestä, enkä jonosta, joten kaivoin kamerasta esille kuvan jossa luki Lijiang ja kirjoitin 22*00 kännykkään ja näytin näitä luukulla. Nainen ymmärsi ja sain lipun 158 yuanilla. Lipussa numeroita lukuunottamatta kaikki on Kiinaksi, joten piti vielä hostellilla tarkistaa, että olen varmasti menossa oikeaan paikkaan.



(Päivitti Siina, Tuukalla ongelmia käyttää Kiinassa kiellettyä Blogger-sivustoa. Kommentit tervetulleita, Tuukka vastailee kun pystyy. Sähköposti kulkee myös.)

1 kommentti:

mutteri kirjoitti...

Kiina on kyllä varmasti mielenkiintonen maa. Kovin ristiriitasia ajatuksia herättää. On länsimaiseen kilpailuun pyrkimystä, yritystä näyttää demokraattiselta, ihmisten ja eläinten rääkkäystä ja alentamista ja vanhaa perinnekulttuuria. Jännä nähdä, mitä saat irti!