Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Shangrila-Litang

Shangrilaassa oltiin yhteensä 3 yötä, jonka jälkeen lähdettiin bussilla Xiangchengiin (85y/hlö). Bussi lähti kahdeksalta aamulla ja oli hyvinkin täynnä. Lähtöaamuna ainoat pikät housuni repesivät haaroista... Pitääkin lisätä pitkät kalsarit ostoslistalle, jotta voi pitää pakkasessa kapreja, uusia pitkiä housuja en jaksa alkaa etsimään, kauppoja on tullut kierrettyä ihan tarpeeksi.



Maisemat olivat todella upeita koko matkan ajan, vaikkeivat kuvissa näytäkkään juuri miltään.



Tie oli lappilaisen pikkutien veroinen, hiljaa mentiin.


Ja hyvä niin, sillä kielekkeen reunalla oltiin lähes jatkuvasti ja matka alas oli hyvin pitkä.


Kohtaaminen toisen bussin kanssa, vähän piti pakitella, että mahduttiin ohi. Loppumatkasta pelotti hieman parissa kohtaa, kun kuski painoi rekoista ohi paikoissa, joissa oli aika vähän tilaa ja tietenkin rotkon puolelta.


Kuski käy puskassa -tauko, muutenkin täällä on hyvin taukoja, vessaa ei vain aina löydy tai jos sellainen on, se on hyvinkin ei privaatti. Minna valitteli yhdellä tauolla, että jos tehdään vessankopit ilman ovia ja matalilla seinillä, niin voisi edes vessan ulkooven suunnata niin, ettei ulkoa näy sisään.


Aivan kuin meteoriitin tekemä kraateri.


Rawnun kylä ennen Xiangchengiä.


Tykästyin kovasti paikallisiin taloihin, kiva avoin toinen kerros ja katollakin voi oleskella. Todella tyylikkään näköisiä muutenkin.

Matkaa taitettiin yhteensä reilut yhdeksän tuntia ja reitti kulki kahden vuoren yli, korkeimmillaan oltiin kelloni mukaan 4200 metrissä. Xiangchengissä käveltiin Seven Lakes hotelliin.


Ja saatiin tämä huone 80 yuanilla. Oma kylpyhuone ja kuumaa vettä, kelpasi oikein hyvin yhdeksi yöksi, patjan lämmitinkin oli parempi, kuin Shangrilassa.


Xiangcheng on "vain" 2800 metrin korkeudessa, joten täällä oli paljon läpimämpi, kuin Shangrilassa. Vähän käveltiin kaupungilla ja käytiin syömässä pikkuravintolassa, jossa yllättäen puhuttiin englantia. Minnalle kasvis fried rice ja minulle sama possulla (18y/yht).

Aamulla herättiin seitsemältä, pakattiin kamat ja lähdettiin aamiaiselle. Minna oli ylpeä, sillä keittäjä ymmärsi heti lapun, johon hän oli kirjoittanut kiinaksi, että on kasvissyöjä. Saatiinkin hyvät nuudelisopat.

Olin lukenut aiemmin LP:sta ja wikitravelista, että bussilippuja Litangiin on lähes mahdoton saada. Oltiinkin varauduttu jakamaan minibussi, minibusseja linja-autoasemalla olikin, muttei ketään jakamassa kuluja. 400-600y oli tarjous Litangin matkasta, eli aivan liikaa, kun oltiin vain kahdestaan. Yksi kuski neuvoi, että bussilla pääsee 70 yuanin hintaan, olisi pitänyt herätä kuudeksi, jolloin bussi lähtee. Minibussin jakajiakin olisi voinut olla enemmän, jos bussiin ei oltais mahduttu. Päätettiin odotella siihen asti kyydin jakajia, että bussilippuluukku aukeaa.

Yksi nuori kiinalaismies tulikin, mutta 150 y, eli 20 euroa, oli edelleen liian kova hinta mielestämme per naama. Lisää odottelua, ketään ei tullut ja kun alettiin taas säätämään saman porukan kanssa (+1), päätettiin lähteä yhteensä 250 y hintaan, eipähän jouduta yöpymään toista yötä, mikä maksaa sekin. Paikka ei vaikuttanut niin mielenkiintoiselta, että sen takia olisi tehnyt mieli jäädä. Nuori kiinalainen oli mielissään, että lähdimme mukaan, jos oikein ymmärsin, hän olisi lähtenyt tämän neuvottelun jälkeen vaikka ilman meitä ja maksanut paljon enemmän.



Maisemat olivat jälleen hienot, vaikkeivatkaan ehkä yhtä hienot, kuin edellisenä päivänä, sillä nyt mentiin suuri osa matkasta lumisen vuoren päällä, kuvat ovat 4500 metristä.


Tässä ollaan pienellä tauolla, tuo teltta saattoi olla kauppa. Ainakin kuski kävi hakemassa sieltä keksipussin, josta tarjoili kaikille. Kiinalaiset ovat kovia tarjoamaan, joten pitää hommata itekkin seuraaville matkoille jotain.


Tässä ollaan jo Litangin tasangolla. Näytti juuri siltä, kuin olen kuvitellut ja televisiosta nähnyt Tiibetin näyttävän. Hieno fiilis, vaikka vähän kylmä onkin.


Korkeusgraaffia Xiangcheng-Litang matkalta. Kello näyttää, että Litang on 3879 metrissä, kun taas muissa lähteissä kerrotaan, että Litang on 4014 metrissä. Saatettiin siis olla yli 4700 metrissä matkalla.

- - 

Päivitti Siina, koska Tuukka ei pääse Kiinassa blogiin. Kommentit on edelleen hyvin tervetulleita, Tuukka saa ne sähköpostitse ja vastailee Siinan kautta. 

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

Nää alat nuilla paikoin käydä kohta paikallisesta mongolipoimuines ja rusketuksines!