Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kunming & Dali



Kunming näytti paljolti tältä, rakennustyömaita ja poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä. Rahaa näyttää Kiinassa olevan. Meidän Hump oli täynnä seuraavana päivänä, joten lähdimme jo illalla etsimään uutta majapaikkaa.

Tätä halpaa hotellia etsimme jonkun tovin, näyttää väistyvän isomman rakennuksen tieltä. Parin täyden paikan jälkeen päätimme muuttaa suunnitelmaa ja mennä pariksi yöksi Daliin, jossa pitäisi olla paremmin halpaa majoitusta. Suoraan Shangri-Lahan ei viitsitty vielä lähteä, sillä lämpimien vaatteiden shoppailu on kesken ja hyvä tottua hetki 2000 metrin korkeuteen, sillä Shangri-La on jo 3200 metrissä. Shangri-Lakin on korkeuteen totuttelu paikka. Pääkohteemme vuorilla on 4000 metrissä sijaitseva Litang, josta pitäisi löytyä paljon tiibetiläistä elämänmenoa.



Jättinuudeliannos (12y). Ei hajuakaan mitä kasvikset olivat, mutta hyvää oli. Ruoan suhteen Kiina on aivan erinomainen paikka, jos pystyy tilaamaan sapuskat seinän kuvista/summassa tai sitten samaa, kuin joku toinen syö. Tarkemmin ruokansa valkkaavalle tai varsinkin kasvisyöjälle ateriointi on hankalampaa tai kalliimpaa, jos täytyy mennä paikkoihin, joissa on englanninkieleiset listat.


Bussimme Daliin (110y). Tälle läntiselle bussiasemalle päästiin paikallisbussilla vierastalon ohjeita seuraten (1,5y/hlö).


Arvoitukseksi jäi mikä tämän ruuhkan aiheutti. Matka-aikaamme se pidensi kahdella tunnilla, kahdeksaan tuntiin.


Kiinassako ei satsata uusiutuvaan? Vuorien harjanteet olivat täynnä tuulivoimaloita ja tietyömaavekottimessakin oli aurinkopaneeli.

Bussi vei meidät uuteen Daliin, jossa kimppuun hyökänneet taksikuskit näyttivät oikean suunnan bussipysäkille, erittäin mukavaa ja yllätävää toimintaa. Odotin kuulevani näiltä, että ei ole busseja. Vanhaan Daliin päästyämme aloimme etsiä yöpaikkaa. Tibetan lodgesta löysimme melko pian 120 y huoneen, mutta päätimme jatkaa halvemman etsimistä. Todella monen full sanan jälkeen päätimme palata Tibetanille, toivoen, että tämä ainut löytämämme huone on vielä vapaana.


Kyllä oli, joten majoituimme tänne. Respan äijältä kuulin, että kiinalaisilla oli alkanut keskiviikkona kolmen päivän loma, tämän takia joka paikka on täynnä.


Huoneemme, ehkäpä reissun mukavin. Kuumaa vettä tulee, lämmitystä ei ole, mutta peitto on paksu. Olen huomannut tällä reissulla, että kuumuus on hieman haitannut ja viihdyn tällä kertaa erittäin hyvin täällä Suomen kesän lukemissa. Vaihtelu virkistää, mutta johtunee varmasti myös kiloista, joita on ollut edellisillä pidemmillä reissulla vähintään 10 kiloa vähemmän. Pitää ruveta laihduttamaan.


Tällaiselta näytti Dali. Paljon lähinnä kiinalaisia turisteja, sekä nättejä taloja, joissa on kauppoja. Ihan kiva paikka pysähtyä pariksi päiväksi ja shoppailla.

Olin yrittänyt ostaa kiinalaisen liittymän Kunmingista. Kortin sainkin ostettua, 100 yanilla, mutta soittaa sillä ei voinut ja myyjä koitti vain puhua minulle kiinaa ja lopulta hän kirjoitti lappuun kiinaksi jotain, alleviivasi sanan ja näytti sitä, kun yritin kysyä elein ja englanniksi miten saisin puhelimeni toimimaan. Täydellinen kielimuuri, Minnalla oli vaikeaa pidätellä naurua, kun yritin selvittää asiaa, vaikka olinkin varoitellut, että tämä on Kiinassa tavallista. Ei juurikaan elekieltä, eikä sen ymmärtämistä, vaan pölötetään vain kiinaa, eikä voida käsittää, että keskustelukumppani ei tajua. Kauppaan tuli lopulta toinen asiakas, jolle myyjä myi korttini ja sain rahani takaisin. Dalissa ei ollut ongelmaa ostaa sim-korttia, joka toimi saman tien ilman säätöä. Numero on +8613404968948.


Tossutettu koira.


Kaupasta löysin tällaisen kahden litran viinatonkan. Prosentteja 56 ja hintaa vain 24,8 y...


Viinaa en kuitenkaan ostanut vaan tämän paikallisen punaviinin (1 l, 11 % ja hintaa 22,6 y). Ei yllättäen paras punkku, jota olen maistanut, aivan liian makea. Kuva on otettu huoneemme ikkunasta.


Minnan ensimmäinen tee Kiinassa. Ihme juttua pinnassa, eikä muutenkaan kovin hyvää, mutta emmeköhän me vielä parempiakin löydä.


Tämän vegeravintolan hampurilainen sen sijaan oli aivan loistava, kuulemma reissun paras (25y).


Minä maistelin kadulta paikallista possupurilaista, erittäin hyvää tämäkin (8y).


Ruokajuomaksi toimii paikallinen jogurtti (2-3y), paljon maukkaampaa, kuin suomalainen, menee aika tasoihin iranilaisen kanssa.


Tähän torniin/temppeliin pääsi 2 yanilla, joten kiipesin ylös katselemaan maisemia.


Dalin kuuluisat kolme pagodaa.


Näkymä etelään.


Eteläinen portti toisesta suunnasta, täällä oli Red Bullin järjestämä juoksukilpailu.


Näyttelijöitä, joiden kanssa olisi päässyt poseeraamaan pienestä maksusta. Oikealla on kuvaa ottamassa yksi turistioppaista, joiden perässä kiinalaiset ryhmät kulkevat, pitempien matkojen kuljetusväline näkyy edellisessä kuvassa.


Paikallisen rullan tekijä, kaikenlaista juttua tuli väliin. Ihan jees, muttei herkkua (2 y).


Kebabkauppias, ei tullut maistettua.

Dalissa oltiin kaksi yötä, jonka jälkeen lähdettiin päiväbussilla Shangri-Lahan (115 y).




Loppumatkasta maisemat olivat upeita.

Shangri-Lassa käveltiin pari kilometriä vanhaan kaupunkiin ja alettiin etsiä majoitusta, ensimmäinen paikka oli ihan kiva, mutta 120 y oli hieman liikaa. Tämän jälkeen käyttin vielä parissa paikassa, jotka olivat vielä kalliimpia. Yhdellä aukiolla paikallinen nainen tuli kysymään tarvimmeko huoneen ja viittoi meidät mukaansa.


Olimme erittäin mielissämme naisesta, sillä häneltä saimme tämän huoneen 70 yuanilla, paljon parempi, kuin se 120 y huone. 24h kuumaa vettä suihkussa ja sähkölämmitteinen patja, jonka lämpiämistä Minna on valvomassa. Lämmitystä ei ole.


Shangri-Lassa voi olla pari astetta pakkasta yöllä, eikä päivälläkään lämpötila nouse yli 15 asteen, joten täällä tarvii lämmintä vaatetta. Minun oli uskomattoman vaikeaa löytää tarpeeksi isoja kenkiä ja takkia. Tässä onkin ainoat kengät, jotka löysin Kunmingista, ihan hyvät ja tukevat vaelluskengät 300 y. Kunmingista ei löytynyt takkia, mutta Dalista löysin tämän Wolfskinin (tod. näk. kopio, mutta siinä hommassa kiinalaiset ovat hyviä, 300 y). Koko on XXXXL, tätä kokoa testasin useampaa muutakin mallia, mutta kaikki olivat pieniä. Takista saa vuoren irti, jonka jälkeen on erikseen verkkatakki ja kansitakki. Erittäin tyytyväinen olen ostoksiini, vielä pitää pipo ja hanskat hommata, mutta niitä löytyy täältä helposti. Minna on löytänyt ponchon, vielä on hakusessa takki, pipo, villasukat ja tumput.

- - 

Päivitti Siina, koska Tuukka ei pääse Kiinassa blogiin. Kommentit on edelleen hyvin tervetulleita, Tuukka saa ne sähköpostitse ja vastailee Siinan kautta.

2 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Kiinassa on kivoja puita. Ja lyhtyjä!

Aika söpöjä majapaikkoja olette löytäneet. Ja aivan näppärää vaatetusta, nuillahan tekee Suomessakin jotaki.

mutteri kirjoitti...

Aika hurja hyppäys maisemallisesti reheviltä palmurannoilta ylängöille ja vuoristoon. Luvassa karua kauneutta?