Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 7. helmikuuta 2011

Hat Yai

Yövyimme Ranongissa perjantaina logististen ja krapulallisten syiden vuoksi yhden yön. Edellisenä päivänä nimittäin oli ollut kiinalainen uusivuosi ja musta kuu samaan aikaan, joten tätä täytyi juhlistaa rannalla nuotion ääressä.

Ranongissa oli paljon markkinahässäkkää kiinalaisen uudenvuoden takia ja erään koulun pihalla thainyrkkeilyä, hintaan 20b, joten menimme ajoissa paikalle ja saimme ringside paikat, ensimmäinen ottelu oli 6-vuotiaiden kesken, karun näköstä ja väki hurrasi, kuin aikuisten matseissa, yksi alle kymmenvuotias oli alakynnessä ja ilmeisesti äiti heilutti tuhannen bahtin seteliä, ottelu päättyi ratkaisemattomaan ja poika sai rahan. Toisen ottelun alle kymmenvuotias kannettiin kehästä, sillä hän sai kovan potkun vatsaansa.



Ainoa tyttöjen ottelu, kaikki otteliat olivat 6-14 vuotiaita, joten lähdimme kesken pois.

Meidät säikkäyttänyt ja tuomarin jalalle laskeutunut ISO yöperhonen.

Lauantai aamulla Joy lähti takaisin töihin ja minä kohti Hat Yaita kymmenen busseilla. Olin Hat Yaissa 18.30 ja muistelin, että seitsemältä lähtee bussi Kuala Lumpuriin. Bussi oli kuitenkin täynnä, kuten olivat myös kaikki seuraavan päivän bussit Malesiaan. Pakko siis yrittää Malesian puolella uudestaan, rajalle on busseja kuudesta lähtien.

Kaupungilla tajusin kuinka iso juttu kiinalainen uusivuosi todella on. Kaikki hotellit olivat yksinkertaisesti täynnä, myös isojen kalliiden hotellien kalleimmat huoneet. Kävelin 2 tuntia ympäriinsä, kiinalaisia/Malesian kiinalaisia oli varmaankin enemmän, kuin thaimaalaisia. Myöhemmin kuulin, että useimmat hotellit varataan täällä jo kuukautta ennen täyteen, kiinalaiset todella juhlivat uuttavuottansa, eivätkä säästele. Aloin jo miettiä vaihtoehtoja, mikään paikka ei näyttänyt olevan 24h auki, joten ehkäpä seven elevenin oven pieleen istumaan, enpähän ainakaan ole täysin yksin tyhjällä kadulla.

Sitten erään pienen hotellin ovella kysyin "are you full"? Mies nyökkäsi, mutta jotenkin eri tavalla, joten menin kysymään, onko teillä huoneita. Mies nyökkäsai taas ja kysyi ac vai fun, mielessäni huusin, että tä!?! Voin valita. Sanoin fun ja hän sanoi, että 350b, mietin mielessäni, että olisit voinut kysyä enemmänkin. Normaalisti tarkistan aina huoneen ensin, mutta ei tullut yhtään huonetta mieleen, jonka olen nähnyt ja hylkäisin tässä tilanteessa. Maksoinkin huoneen ja menin ylös. Tämä oli ainoa hotelli josta huikkasin ovelta, usein oli lappu "Full", minut käännytettiin tiskiltä tai jo ovella näytettiin, että täynnä.

Huone oli tilanteeseen nähden luxusta. Kadulla ja baareissa oli varmasti hyvä meno, mutta minulla oli aikainen herätys ja yritin mennä aikaisin nukkumaan, nukahdin kuitenkin vasta kahdeltatoista...

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

ac? fun? pitäskö ymmärtää? ilmastointijuttujako? Nuotioiltaa voi viettää sillaikin, ettei ole krapula seuraavana päivänä, t: ent. partiolainen

Tuukka kirjoitti...

:) Fan, eli rupellituuletin ja ac eli air conditioner eli ilmastointi.