Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 5. helmikuuta 2011

Ko Chang

Kysyin vierastalosta mikä on paras tapa mennä lentokentälle ja sain vastauksen, että taksi (200kD). Kysyin että eikö sinne mene busseja ja minulle kerrottiin, että ei niin aikaisin (lento yhdeksältä). En onneksi uskonut miestä ja löysin pian Vietnam airlinesin minibussikyydin, joka menee tunnin välein lentokentälle kai aamuneljästä lähtien (30kD). Matka kentälle ja lento meni oikein hyvin.


Jossain Isaanin yllä tuli ihmeteltyä näitä kraatereita. Meteoriitin tekemiä, tulivuoria vai mitä? Todella suuria ja niitä oli suht paljon. Bangkokiin saavuttaessa teimme kierroksen meren päällä, muuten poutaisessa säässä Bangkokin yllä leijui ruma ruskea pilvi. Koneesta ulos astuessa oli upea fiilis, kun aurinko lämmitti ja sai hengittää jälleen kostean kuumaa ilmaa. Nykyään lentokentältä pääsee kätevästi junalla keskustaan, jossa vastassa oli oululainen Mikko. Bangkokissa vietinkin yöni Mikon ja Marjon sohvalla, ilta meni oluen parissa Khao Sanilla, kuten suomalaisiin tervehtimisrituaaleihin kuuluu. Seuraavana iltana tuli ajeltua taksilla, sillä olin ymmärtänyt, että kymmeneltä menisi bussi Ranongiin, mutta linja-autoasemalta ei näyttänyt menevän siihen aikaan enää yhtään mitään, pitikin ajella takaisin rautatieasemalle. Illan viimeiseen Surat Thanin junaan ehdin, ikävä kyllä ei ollut kuin istuimia ilmastoidussa vaunussa, joten oli kylmä ja sängystä olisin pitänyt enemmän.

Surat Thanissa oli Joy vastassa ja jatkoimme minibussilla Ranongiin, jossa olimme vasta kolmen jälkeen ja viimeinen vene Ko Changille oli jo mennyt, joten piti jäädä kaupunkiin yöksi. Alunperin oltiin suunniteltu Surin saarta, mutta telttamajoitus ei nyt napannut, teltat kun ovat kuulemma vieri vieressä ja kiinalaisen uudenvuoden aikaan siellä luulis olevan melko paljon väkeä ja onhan nyt muutenkin korkea sesonki.

Jäimme veneestä pois long beachillä, mutta vanha bungalowini oli varattu, eikä pohjoispäässä ollut vapaana yhtään bungalowia rannalla, vaan olisi pitänyt mennä rinteeseen, joten lähdimme kävelemään pari kilometriä pohjoiseen Contex bungaloweille, Joy oli ollut täällä vuosi sitten. Saimmekin hyvän bungalowin merinäköalalla (300b).

Ranta ei ollut iso, mutta bungalowejakin on vain n.10. Kuvassa Ranong-Chang väliä kulkeva vene. Kerran koitin snorklausta, mutta kun näkyvyys on 2 metriä, siihen kyllästyi hyvin pian. Muuten tuli makoiltua 6 päivää riippumatossa, uitua, syötyä ja otettua rennosti, pari kertaa pelasin rantalentistä ja tehtiin 10km kävelyretki pitkin saarta Joyn ja Oton kanssa, joka oli naapuribungalowissa tyttöystävänsä kanssa. Nyt onkin tullut viikon sisällä puhuttua suomea paljon enemmän, kuin koko aikaisemmalla reissulla yhteensä. Changi on jonkin verran muuttunut vuodessa, polkuja on levennetty teiksi ja ainakin yksi auto on saapunut saarelle. Erittäin rento paikka toki edelleen

Hieno puu ja apinamies.

Tuntemattomaksi jäänyt hedelmä.

Kukkiva banaanipuu

Melkoisen hyvin naamioituva ötökkä. Eläimiä en nähnyt kovin paljoa, muutaman Hornbillin ja paljon ruskeita valkopäisiä kotkia tai haukkoja. Komein otus oli kuitenkin rannalla, lähellä Ranongin satamaa ollut 1,5 metrinen lisko.

Matkalla takaisin Ranongiin, pitempäänkin olisi viihtynyt ja tuntui ikävältä lähteä pois, mutta pakko oli lähteä, että ehdin Surabayan koneeseen, joka lähtee maanantaiaamuna (7.20) Kuala Lumpurista. (Super Bowl alkaa 9 aamulla, joten taidan missata sen taas, prkl...)

7 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Näyttää söpöltä, intiimiltä paikalta. Kuis korkealle apinamies kiipesi? Tosta banaanikuvasta mun on vaikea hahmottaa mittasuhteita, kuinka isoja noi banaanit luonnossa olivat?

Tuukka kirjoitti...

Juu oikein kiva paikka, hieman suomalaisia banaaneja pienempiä.

Tuukka kirjoitti...

Enkä mää tuota kuvaa pitemmälle menny :)

Siina kirjoitti...

Kivaisia keisarisarvinokkia! Sademetsäfiilinkiä.

Tuukka kirjoitti...

Siis noi hedelmät :D

kiva nimi ja yksinkertainen nimi

Tuukka kirjoitti...

eiku siis toi lintu :)

eng nimi tuntuu järkevämmältä, suomentajalla tainnu olla taiteellinen vaihe päällä :)

Tuukka kirjoitti...

Mutta komeita olivat.