Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 11. helmikuuta 2011

Melaka

Oasikselta lähtiessäni he antoivat minulle mainoksen Le Village nimisestä paikasta, jolla on ilmeisesti samat omistajat tai ainakin yhteistyötä. Hinta oli 20r, sijainti hyvä ja Wi-Fi löytyy, joten soitin paikkaan ja puhelimessa minulle kerrottiin, että huone löytyy. Saapuessani en nähnyt ketään muita ja nyt oltuani 2 päivää, olen todennut, että paikassa on minun lisäkseni ainoastaan yksi pariskunta. Paikka on ilmeisesti vasta avattu, eikä sijaitse LP:n kertomassa keskittymässä, vaan satamassa, joten tämä todennäköisesti selittää vieraiden vähyyden. Minua tämä ei sinänsä haittaa, keittiössä ja tv-huoneessa on hyvin tilaa oleilla, sillä varsinainen huone on samaa kokoa, kuin Oasiksessa, sänky täyttää yli puolet huoneesta. Töissä on kaksi miestä, joista toinen on varmasti sukua Oasiksen leppoisimmalle tyypille ja toisen olen tavannut pari vuotta sitten Oasiksessa, kun hän oli siellä töissä.

Alakerta, mun huone on tuo minkä ovi on auki, yläkerrassa tv-huone ja keittiö.

Nyt kun kerran on jääkaappi ja astioita, niin päätin kokeilla vaihtelun vuoks vähän erikoisempaa aamiaista.

Huoneen ainoa pistorasia on varattu tuulettimelle, joka on tarpeen, kello 00.00 ja 26 astetta lämmintä. Vaatikin hieman säätöä saada virtaa myös läppärille, hyvä etten ollut heittänyt pois vanhaa adapteria hankittuani all-in one adapterin... (en rikkonut pistorasiaa, vaan se oli jo noin)

Ensimmäisenä iltana piti saada vaihtelua läppärin tuijottamiselle, joten lähdin leffaan. Hyviä jenkkejä ei ollut, joten päätin tutustua malesialaiseen leffaan Khurafat (9r ja tekstitys englanniksi). Leffa oli kauhua ja juoni meni suurinpiirtein näin: Mies on jättänyt tytön ja mennyt uusiin naimisiin, sillä tyttö juhlii liikaa, tyttö suree ja jokin mörkö alkaa piinata pariskuntaa. Valot sammuu, mörkö ilmestyy, pelottelee ja häipyy. Meinasin lähteä kesken pois... Lopussa kuitenkin selvisi, että mies oli halunnut yökerhon kuningattaren niin kovasti, että oli mennyt noidan tai vastaavan puheille ja tämä oli siirtänyt kuolleen naisen hengen amulettiin ja neuvonut keinon, mutta hän myös varoitti, ettei mies saa koskaan jättää tyttöä tai tapahtuu hirveitä, tyttö ja kuolleen naisen henki ei jätä miestä koskaan rauhaan. Aivan lopuksi tuli pitkä varoitus painokkaalla äänellä (ja teksteillä), että ei pidä koskaa mennä mukaan paholaisen metkuihin mukaan, lisäksi tarinan opetus oli selkeästi se, ettei pidä erota. Tämä alleviivaava loppu pistikin miettimään, että kuinkahan paljon näitä leffoja käytetään tarkoitukselliseen valistukseen. Toki suomalaisissakin leffoissa on usein opetus.

"MegaMall"issa ois voinu ampua jousipyssyllä, etäisyys maalitauluun näytti kyllä olevan aika pieni...

Melaka Chicken rice. Ihan jänniä riisipalloja, muuten en löytänyt paljoa eroa normaaliin kanariisiin.

Seuraavana päivänä tutustuin pariin museoon ja käveleskelin hieman ympäri chinatownia. Ihan nätti kaupunki, tulee paljon Georgetown mieleen. Molemmat ovat vanhoja tärkeitä kauppakaupunkeja, joilla on voimakas siirtomaahistoria.

Kaakkois-Aasian kartta 1568. Tämä oli tuohon aikaan portugalilaisten siirtomaa-aluetta. Hollantilaiset kuitenkin valtasivat Malakan 1641 ja hallitsivat sitä vuoteen 1795. Tämän jälkeen tulivat britit.

Rahataulusta löytyi vanha kunnon markka.

Tyylkiäs kilpikonnaveneen pienoismalli.

Vanha kirkko ja ylikoristeltuja riksoja.

Kuiva-aine/rohdoskaupan ikkunassa haineviä.

Merimuseo oli rakennettu tyylikkäästi uudelleen rakennettuun espanjalaislaivaan. Toi oikealla oleva on jonkinlainen havupensas.



Museon kannelta näin nämä musiikkivideon tai minkä lie kuvaukset, näin saman ryhmän myöhemmin toisen nähtävyyden luona kuvaamassa paritanssiesitystä, ihan hauskan näköstä.

Jatkan varmaankin maanantaina Dumaihin, Pekanbaruun ei enää nykyään mene laivoja, sinne jatkan kuitenkin suoraan Dumaista bussilla.

Enää hieman päälle sata aamua reissua jäljellä, joten Suomeen paluuta pitää alkaa ajatella, pistinkin Iranin viisumin hakuun Iranianvisa.com matkatoimiston kautta, Iraniin on tarkoitus lentää 24.4. Oleskella siellä vajaa kuukausi, matkata maitse Istanbuliin ja lentää sieltä suoraan Ouluun 26.5 (nopea vl Riikassa). Lentoja en ole kuitenkaan vielä ostanut.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Onko noissa vierastaloissa yleensä noin paljon yhteistä tilaa? Jääkaappi ja hella yhteiskäytössä keittiössä? Kartta on kaunis, paperia vai kangasta? Aito markkahan tuo Chydenius(?)kin on mutta kyllä kunnon markasta tulee mielikuva siitä setelistä, jossa on ne viljatähkät! Oletko nyt ihan varma siitä Iranista, islamilaisessa maailmassa on nyt aika levotonta. Juu, tiedän että seuraat kyllä uutisia mutta sittenkin.

Tuukka kirjoitti...

Joskus on ja joskus ei, harvoin kuitenkaan enempää. Jääkaappi ja kaasuhella yhteiskäytössä. Ei tullu tutkittua, oli lasin sisällä, tuskin oli alkuperäinen. Olen varma Iranista, vaikka onkin levotonta monissa arabimaissa. Onnittelut egyptiläisille, mutta ei se sinne asti ainakaan näin pian leviä, kuiten aika paljon jämäkämmin pitävät kiinni vallasta, eikö siellä ollu vasta hirtetty viime vaalien aikasista hommista. Ja jos leviää, niin perun ihan mielellään matkan tai poistun vilkkaasti maasta.

Tuukka kirjoitti...

Jos tulee vastaan jonkun asiantuntian analyysi arabimaailman tilanteesta ja tulevaisuudesta, niin saa laittaa linkin. Luen mielelläni, ihan mielenkiintoista ja historiallista aikaa kieltämättä eletään.

Tuukka kirjoitti...

Laitoin tänään egyptiläisten kunniaks päälleni paidan, jossa lukee Egypt, joku keski-ikäinen mies selvästi näki Egypt tekstin ja moikkas hymyillen :)