Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kuala Lumpur (sairastarina)

Bussiasemalta otin paikallisbussin keskustaan, josta jatkoin metrolla China towniin ja siellä tuttuun Oasis vierastaloon, kysyin näkyykö heillä kaapelikanavat ja vastaus oli myönteinen, aloin piristyä, ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin, näen Super Bowlin! Muistelin, että matsi alkaa paikallista aikaa kymmeneltä, joten kävin rauhassa suihkussa, jonka jälkeen avasin tietokoneen ja aloin etsiä matsin taustatietoja, en tiennyt edes ketkä pelaa. NFL:n sivuilla ei kuitenkaan enää ollut matsin alkamiseen juoksevaa laskuria, hetki kesti ennen kuin tajusin mistä tämä johtui, matsi oli jo alkanut. Äkkiä vaatteet niskaan ja yläkerran tv-huoneeseen, hetken kanavia plärättyäni totesin, että ehkä heillä on kanavapaketti, mutta en saa näkymään urheilukanavia, joidenkin kohdalla tuli ilmoitus heikoista singnaalista ja jotkut vain näyttivät tyhjää, viritinkin oli ikivanha ja hidas. Seuraavaksi koneelle ja tarkistamaan yhteyden nopeutta, ei riitä streamiin ja pätkii ihan liikaa. Sitten nettiselain auki ja etsimään kaupungin urheilubaareja, keskustelupalstalta löysin paikan, joka näyttää matsin varmasti, mutta se oli ainakin 10km itään, joten päätin, että täytyyhän keskustassakin jonkun näyttää matsi, otin kehutun irkku-urheilubaarin osoitteen ja ajoin paikalle monoraililla, koko katu oli täynnä irkku sun muita baareja, joista yksi oli auki ja selostus kuului kadulle. Saapuessani oli jo 3. neljännes loppumassa, mutta näinpähän sentään lopun, hyvä matsi, vaikka Steelers olikin uskomattoman huolimaton. Seuraavan Super Bowlin lupaan nähdä kokonaan, siinä uudenvuodenlupaus itselleni. Baarissa join yhden tölkin coca colaa 7,8r, melko hinnakasta.

Baarista jatkoin Petronas torneille katsomaan mitä leffoja on tarjolla, heti sisään tullessani kuulin voimakasta rummutusta, joka osoittautui lohikäärmetanssiesitykseksi, tulipahan nähtyä tämäkin kiinalaiseen uutteenvuoteen voimakkaasti liittyvä perinne, vaikka Malesiassa lomat ovatkin, ohi, Kiinassa ja Vietnamissa uudenvuoden juhlinta jatkuu vielä pitkään, muistaakseni lomat kestävät yhteensä 2 viikkoa. Leffoista ainoastaan The Way Back vaikutti mielenkiintoiselta ja sitä näytettiin vain kerran päivässä, kahden tunnin päästä, joten lähdin takaisin vierastalolle.

Metroa odottaessani aloin tuntea heikotusta ja vierastalolle päästyäni mittasin kuumeen 39. Myös varsinkin jalkojen/olkapäiden lihaksia ja niveliä särki voimakkaasti, mulla on ollut kerran aikaisemmin influenssa ja tämä tuntui hyvin samalta, nokkakin on alkanut hieman vuotaa. Makoilin sängyssä ja surffailin netissä, sairaana on todella tyytyväinen, että kantaa läppäriä mukanaan. Mittasin kuumeen kolmen jälkeen uudestaan 39,7. Tässä vaiheessa otin lääkettä, kuume auttaa kehoa tappamaan bakteereja, mutta yli 40 alkaa olla vaarallista, kuume laskikin 38:aan. Kahdeksan aikaan se oli noussut yllättävän nopeasti 40:een, otin taas lääkettä ja jouduin odottamaan ikävän kauan, että paracetamoli vaikuttaa (sairaalasta saamaani kipulääkettä saa ottaa vain kerran päivässä). Päätin lähteä sairaalaan seuraavana päivänä, kun kuume nousee taas 40:een, ehkä pääsen osastolle, ei tää yksin sairastaminen pienessä kopissa, ole oikein mukavaa. Soitin myös konsultaation luottolääkärilleni Suomeen, joka oli myös sitä mieltä, että oireet viittaavat hyvin paljon influenssaan, voi olla toki jotain muutakin, todennäköinen syy miksi minua ei oltu testattu influenssan osalta, johtuu siitä, että influenssatestien tuloksia pitää odottaa kauan. Influenssaan ei myöskään ole varsinaisesti lääkitystä, mutta sairaalassa on varmasti helpompaa kärsiä.

Yö ei ollut niitä mukavimpia, heräilin paljon kipuihin ja hikoiluun, unet olivat osastolta kuumehourailua. Esimerkkinä unessa huomasin poskessani jonkin pallon, kaivoin sen pois, jäljelle jäi kuoppa ja pallo oli sinitarraa... Seuraavana aamuna kuumetta oli alle 38, aloin odottaa sen nousua, mutta koko päivän aikana kuume ei noussut yli 38:an, kurkku oli kyllä kipeä, mikä tuntui jälkioireelta. Ehkä tauti ei ollutkaan influenssa, vaan joku johon antibioottini alkoivat tehota (tai ehkä vastustuskykyni on niin rautaiseksi treenattu eksoottisten pöpöjen kanssa, että influenssan kukistaminen hoituu päivässä), olin hyvin tyytyväinen, vaikka kuumetta oli melkein 38, ei sitä enää juuri edes huomannut, lihakset olivat kyllä kipeät. Wire sarjaan koukuttuminen auttaa kuitenkin pysymään sängyssä ja lepäämään taudin kokonaan pois.

Tuli innostuttua tilaamaan ehkä hieman turhan iso annos intialaisessa (15,7r), mutta hei, sairaana pitää syödä ja hyvää oli. Ton leivän nimi on Naan, ehkä muistan sen nyt, kun kirjoitan sen tänne, alkaa ärsyttää, että joutuu selittämään aina ja aina uudestaan onko teillä semmosia pyöreitä leipiä...

Nyt on enää vain hieman lämpöä (<37 50="" aikaa="" aktiisivia="" alueen="" br="" bromon="" dumaihin="" edellisist="" ei="" etuk="" hd="" hieno="" huomenna="" ihan="" indonesian="" isesti="" iv="" ja="" jaavalle="" jatkuu="" joka="" jossa="" joten="" jotka="" juoksemiseks="" k="" kannata="" kiipe="" kuitenkin="" kunnolla="" kuukautta="" laivalla.="" lauantaille="" lennot="" liikaa="" m="" maksannet="" maksoin="" malaccaan="" matka="" matkan="" menn="" mennytkin="" mink="" monta="" mutteivat="" n="" niille="" ns="" nyt="" olisi="" olisivat="" on="" onpahan="" ostin="" ovat="" p="" paikasta="" palauttaa="" pari="" pekanbaruun="" pit="" purkaudu="" reissaaminen="" rentous="" saman="" se="" sin="" sinne="" sitten="" sumatralle="" surabayaan="" t="" tai="" teen...="" tekoon.="" todenn="" toiseen="" tulivuoret="" uudet="" varsinaisesti="" viisaasti="">
PS. Ehdin jo innostua, kun näin erään rahanvaihtopisteen ikkunassa Dongeja ja kysyessäni, he kertoivat vaihtavansa niitä. Minullehan jäi 700kD taskuun Vietnamista lähtiessä. Tarkistin xe.comista, että minun pitäisi saada 109r, joten otin rahani mukaan ja menin kysymään, he tarjosivat 77r, eli lähes 30% komissio, päätin jättää vaihtamatta, ehkä sinne Vietnamiin tulee vielä joskus mentyä.

Kun tuli Suomeen soiteltua ja sieltä tänne, niin muistelin säästövihjeen niille, joilla on asiaa ulkomaille Suomesta:

http://www.teleale.com/rates.php?language=finnish

Olen itse käyttänyt palvelua monia kertoja kahtena kesänä ja hyvin on toiminut ja hinnat pitävät paikkansa. (Yritin laittaa linkkinä, mutta silloin tämä kadottaa kaksi viimeistä kappalejakoa... Mikä lienee bugi)

1€=4r

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Kiva, kun näit ottelua, vaikka en kyllä sen tenhoa ymmärräkään. Liian aikaisin lähdit mun mielestä jatkamaan matkaa noin rajun kuumeen jälkeen. Jälkitaudit uhkaa; jos tulee, yritän olla sanomatta, että "mähän varotin".

Tuukka kirjoitti...

Oon ottanu muuten edelleen (tänäänkin) rauhallisesti, eihän tuossa ole, kuin vähän rinkan kantoa ja bussissa istumista, ei siinä niin paljon rasitu :)