Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 17. toukokuuta 2018

Bahrainin GP:n kisakylä

Aamulla katukuva ei näyttänyt kovin arabimaiselta. Kauppojen ikkunoissa mainostettiin etiopialaisia ja filippiiniläisiä ruoka-aineksia ja suurin osa ravintoloista oli intialaisia.

Päädyinkin myöhäiselle aamiaiselle 7€ maksaneeseen kiinalaiseen buffettiin, jossa tarjolla oli jopa possua.

Oli perjantaikeskipäivä, joten kaduilla oli hiljaista. Rukoilemaan menijöitä lukuunottamatta. Olin selvittänyt, että reilun kilometrin päässä hotellistani on Downtown Rotana hotelli, jonka luota lähtee ilmaisia kuljetuksia radalle.

Rotanan ympäristö oli mielenkiintoinen. Viiden tähden hotellin vieressä oli moskeija, johon läheskään kaikki halukkaat eivät olleet mahtuneet, vaan edusta oli täynnä rukoilijoita. Moskeijan vieressä taas oli Texas chicken ja KFC. Kyytejä oli ilmoitettu menevän 45 minuutin välein, mutta todellisuudessa niitä meni tiheämmin.

Samalle reitille osuivat Sheraton ja Intercontinental Regency. Tämä Bahrain World Trade Center on maailman ensimmäinen pilvenpiirtäjä, jonka arkkitehtuuri sisältää tuulivoimaloita. Tiesittekö, että Suomessa kohistujen infraäänien suurin aiheuttaja on meri. Kun tämä tulee yleiseen tietoon ja merenrantatonttejen arvo romahtaa, on aika ostaa...

Sisäänkäynnillä ei ollut ruuhkaa, kuten ei ollut muinakaan päivinä. Ainakaan kun saapui paikalle keskipäivällä.

Alue vaikutti erittäin viihtyisältä, perinteisten lekottelupaikkojen lisäksi,

tarjolla oli myös riippumattoja! Vapaata en ensimmäisenä päivänä löytänyt.

Ferraripaitaa tai lippistä kävin katsomassa, mutta hinnat olivat turhan korkeat. Paikallisen valuutan voi kertoa kahdella niin saa eurohinnan. Halvin t-paita oli siis 40€.
Olutteltat ja humalaiset kisaturistit puuttuivat täysin kuvasta. Sen sijaan lapset oli otettu hienosti huomioon. Tarjolla oli paljon esityksiä ja ilmainen iso sisäleikkipuisto.

Poliisit esittelemässä autoaan.


Myös isommille oli ilmaisia huvituksia tarjolla (tai siis lipun hintaan kuuluvia). Jonot olivat kuitenkin sen verran pitkiä, etten viitsinyt kokeilla näitä. Radan tapahtumat kiinnostivat liikaa. Niistä seuraavalla kerralla, ettei tästä tule 50 kuvan päivitykstä :)

Renkaanvaihtopiste.

F1-auton ajoasennossa formulapelin kokeileminen kiinnosti sen verran, että menin kohtuullisen pitkään jonoon. Hetken odoteltuani, kojulta meni kuitenkin sähköt, joten tämä jäi tällä kertaa testaamati.

Täältä olisi voinut ostaa itsestään 3d tulostetun kokovartaloselfien. Hinta tais olla lähempänä satasta.

Santanan esiintymisajasta sain ristiriitaista tietoa. Päätin, että oikea aika oli GP2 aika-ajojen jälkeen, jottei tarvi skipata niitä.

Ruokakojuja oli paljon ja valikoima oli kattava. Brittiruokaa, sushia, libanonilaista, burgereita, pizzaa...

Loppuun pari autoa, joita oli tietenkin esillä. Tässä Alfa Romeo 4C. Hintalappu 80 000€.Tässä taas Mercedes-Benzin AMG-GT C:stä tämän vuoden malli. Ilman arvonlisäveroa ja lisävarusteita 135 000€.

Kisakylä vaikutti kaikkineen erittäin viihtyisältä ja toimivalta. Arabeille lapset ovat kaikki kaikessa ja heidät oli huomioitu paremmin, kuin missään muussa kaikenikäisten tapahtumassa, jossa olen ollut.

Suomessa vastaaviin tapahtumiin olennaisesti kuuluvaa alkoholia olisi käsittääkseni ollut saatavilla VIP teltassa, jonne koko viikonlopun sisäänpääsylippu olisi kustantanut n. 100€.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko se hengissä vielä?

Tuukka kirjoitti...

Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. edelleen hengissä. Toivottavasti et huolestunut .