Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tupiza (2950m)

Torstaina hypättiin taas bussiin ja otettiin suunnaksi etelä, jossa hurjan joukon pääjermut Butch Cassidy ja Sundance Kid aikoinaan ratsastivat paettuaan villistä lännestä ja kokivat kuolonsa 1908. Maisemat matkalla olivat karun kauniit, valtavia kaktuksia oli kuin Suomessa metsää.

Tupizassa käytiin muutamia hotelleja läpi, kunnes päädyttiin halvimpaan ja hyvään Horizonte Coloradoon, josta saatiin huone 60 boliviaanolla. Kahden sängyn lisäksi huoneesta löytyy myös pieni telkkari, jonka yli 50 kanavaa saa hetken kelata läpi.

Kattoterassilta on komiat maisemat, tuolit pitää vain kantaa alhaalta.

Käydessämme kauppahallissa syömässä nähtiin pätkä Butch Cassidy & The Sundance Kid leffaa espanjaksi hallin telkuista. Taitavat olla ylpeitä historiastaan. Katsottiin toki kyseinen pätkä jo Sucressa.

Seuraavana päivänä käytiin kyselemässä aktiviteeteista, jotka osoittautuivat hieman liian kalliiksi. Kahden päivän hepparetki olisi maksanut melkein tonnin/hlö ja 4 päivän matka, joka päättyy Uyuniin 1400b/hlö (sisältäen pääsymaksut).

Tupiza vaikutti kuitenkin erittäin mukavalta kaupungilta. Täällä oli sattumalta käynnissä myös turistiexpot. Päivällä keskusaukiolla oli paljon kojuja. Tässä maisteltiin erilaisia viinejä läheiseltä viinitilalta. Melko makeita kaikki, vino especial cholero oli molempien suosikki.

Illalla lavalla oli livemusiikkia, muotinäytöksiä, missikisoja ja tanssia. Oltiin ymmärretty, että hotellimme ovet suljetaan yhdeltätoista, joten katseltiin Potosilaisen rokkibändin esitys loppuun telkkarista.

Ollaan todettu, että lounas kannattaa syödä vaikka ei olisi hirveän kova nälkä, neljän ruokalajin sapuskointi maksaa 15b-20b ja ruoka on hyvää.

Tässä kieltä pääruokana. Erittäin herkullista, siitä onkin aikaa kun olen viimeksi syönyt kieltä, taisi olla joskus pienenä, kun isä keitteli niitä.

Super-Jeesus!

Käytiin pelaamassa ulkoilmabiljardia 8b/tunti. Pallot liikkuivat välillä kovan tuulen voimasta ja pöytä oli kiero, mutta tämä oli molemmille sama, joten en löydä selitystä 0-4 tappiooni...

Vaikka omassa huoneessamme oli tosiaan ne 50 kanavaa, juuri se Foxin kanava jolta formulat näkyivät oli samean mustavalkoinen. Käytiinkin katsomassa aika-ajot ja kisa täällä gringoravintolassa.

Kun kerran kaikki oli kallista päädyin testaamaan jotain erikoista, laamaa ranskalaisilla. Hieman lampaan makuinen, muttei villasukan (35b). Kisa oli hyvä, mitä nyt suomalaisilla oli vähän huono tuuri. Kahden viikon päästä kauden finaali on pakko nähdä, todennäköisesti La Pazissa.

Täällä oli turistiexpon kanssa päällekkäin myös koulujen/yliopiston juhlat. Perjantaina ja lauantaina oli koululaisten/lukiolaisten paraateja, hyvin soittivat ja tanssivat/marssivat. Lauantaina luultiin, että paraatit ovat ohi, joten ajattelin lähteä formuloiden jälkeen kaupungin pohjoispuolelle maisemia katselemaan. Koko keskusta oli kuitenkin suljettu liikenteeltä, joten soitin Minnan selvittämään mitä täällä tapahtuu.

Kuultiin, että häppeninkiä olisi tiedossa, joen ostettiin 5b/hlö paikat tähän katsomoon, kadunvarrella olisi voinut katsella ilmaiseksikin, mutta päätettiin ottaa hyvät paikat ja samalla tukea vähän kouluja. Kuvassa on jo ensimmäinen koulu vauhdissa. Aika saman tyyppisiä esityksiä, kuin edellisinä päivinä.

Päivän erikoisimmat soittimet. Useimmissa kulkueissa oli modernit orkesterisoittimet, vaikka puvut ja tanssit olivat perinteisiä.

Tanssivia ja soittavia kulkueita tuli melko pitkillä väleillä pitkin päivää, illan hämärtyessä huomattiin, että ollaan istuttu jo monta tuntia paikoillaan, aika meni nopeasti. Likkuvalla hampparinmyyjällä oli gringohinnat käytössä, joten sapuskaa piti nousta hakemaan läheisestä kojusta, mutta jälkiruoksi saatiin herkullisia donitseja suoraan katsomoon (1b/kpl).

Illalla oli yliopistojen pääesityksien aika, meno oli kuin karnevaaleissa. Kuvien taso on vähän heikko, sillä olin käynyt viemässä ison kameran pois ja jouduin kuvaamaan kännyllä.


Potosi yliopisto oli illan ykkönen. Miehillä oli melkoisen vauhdikas tanssi, eivätkä naisetkaan juuri huonommaksi jääneet. Myös musiikki poikkesi, muuten melko samanlaisista soitannoista, sanat menivät jotenkin "tulemme Potosista, meillä on hopeaa jne... Karnevaalit loppuivat yhdentoista aikoihin. Aika onnekkaita oltiin, kun satuttiin tänne juuri tänä viikonloppuna.

1€=8,2b

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

0-4, mites jos Minna vaan on parempi bilistelijä? Mutta kyllä teillä tosiaan oli tuuri, perinteisiä soittimia, vaatteita. Miten muka villasukka liittyy lampaaseen, kun syömisistä puhutaan. En ole koskaan ymmärtänyt!

Tuukka kirjoitti...

Huonoa lammasta syöpöttelevät ovat kertoneet, että villasukalle maistuu. Tiedän teidät loistavaksi lampaanpaistajaksi, joten syy tietämättömyyteen on varmaankin siinä :)