Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Mahahual

Minibussin piti olla täynnä, mutta kahdeksan hengen porukka oli perunut ja autossa oli vain viisi matkustajaa me mukaan luettuna. Minä sain mukavasti vallattua takapenkin ja muutaman tunnin ajomatka meni torkkuessa. Mahahualissa alettiin etsiä majapaikkaa, ranta näytti kivalta. Pettymykseksemme emme kuitenkaan löytäneet rannalta 500 pesoa halvempaa huonetta.

Päätettiinkin pysähtyä aamiaiselle. Paikkaa pitänyt nainen täytti kuppeja kahvin huvettua ja minä sain paputäydennystäkin. Naiselta saatiin Mahahualin kartta ja delffiiniuntimainos. Delffiinit kuuluvat luontoon, joten se esite jäi pöydälle. Kartta oli kuitenkin mieluinen. Päätettiin jatkaa turistirannalta kohti oikeampaa kylää ja laituria, jossa risteilijät pysähtyvät.

Matka oli hieman pitempi, kuin oltiin luultu, mutta lopulta löydettiin hotelli. Paikan pitäjä kertoi, että hän voi antaa meille huoneen 350 pesolla, mutta vain yhdeksi yöksi. Viikonloppuna on kalastuskilpailut ja kaikki hotellit on varattu täyteen. Kysyttiin löytyykö etelämpänä olevasta Xcalakin kylästä hotelleja, johon nainen vastasi myöntävästi. Päätettiin siis jatkaa sinne seuraavana päivänä.

Huoneemme, ilmastointi pitkästä aikaa. Ei jääty kuitenkaan nauttimaan huoneesta vaan lähdettiin katsomaan risteilijäsatamaa.

Komia liikenneympyrä.

Laituria lähestyttäessä paikka vaikutti aavekaupungilta, liikepaikkoja oli paljon, mutta kaikkialla oli pellit näyteikkunoiden edessä ja paikka vaikutti hylätyltä.

Tähän tyssäsi satamaan meno. Olen kuullut näistä karibian turistiutopioista, joille risteilijät pysähtyvät ja turistit nautiskelevat aitojen sisällä, kaukana todellisuudesta ja köyhistä ihmisistä. Nyt kuitenkin näin ensimmäisen kerran tällaisen alueen, jonka sisällä taisi olla paljonkin liikkeitä ja turisteja, ainakin yksi risteilijä näytti olevan laiturissa. Ainoastaan yksi turisti nähtiin aitojen ulkopuolella.

Jatkettiin matkaa takaisin Mahahualin mannerturistialueelle. Täältä olisi löytynyt Temazcal, mutta 350p saunomisesta oli liian kova hinta. Suuntasin sen sijaan snorklaamaan ja Minna jäi rannalle lukemaan kirjaa, oli pilvistä ja täten kuulemma liian kylmää uimiselle. Se joka on tulossa vastaan voisi tuoda turkishaalarin, Minnalla voi olla rankkaa Suomeen paluu....

Snorklausreissun tein riutalle, joka näkyi rannasta. Squideja tuli vastaan ja paljon kaloja riutalla, paluumatkalla näin pienen mustekalan. Maisemat olivat ehkä Kolumbian luokkaa, mutteivat pärjänneet Cornille. Kameraa ei ollut mukana, mutta lupaan kuvia vedenalaisesta maailmasta jatkossa.

Rantabulevardi. Vähän katseltiin ruokapaikkaa, mutta hinnat olivat liian kovia. Turisteja näkyi, mutta lähinnä meksikolaisia.

Ihan kiva paikka riippumattoilla, rusketus tulee ainakin kuntoon.

Kiikkubaari.

Varokaa hulahulaihmisiä

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Tervetuloa vaan Suomeen! Yhtä lämmin täällä ei ole(toivottavasti) mutta suomalaisissaherkuissa löytyy. Lakritsia vaikka mitä sorttia, suklaata samoin, Fazerin sinistäkin. Ja mikä parasta, suklaa ei sula käsiin!

Tuukka kirjoitti...

Kaikkialla on hyvät puolensa :)