Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 1. toukokuuta 2015

Palenque

Ensimmäisenä Palenquen iltana kävin vähän pyörähtämässä kaupungilla. Siinä missä El Salvadorin kaupungit hiljenivät täysin pimeän laskeuduttua, Hondurasissa ja Guatemalassa oli hiljaisempaa, täällä kaupat pysyivät myöhään auki, eikä ovilla ollut kuin korkeintaan vartija pampun kanssa, edes kaikki poliisit eivät kantaneet asetta. Vaikka Meksikossa on käytännössä sota joillain alueilla menossa (huumesota), tämä väkivalta ei ulotu tänne asti.

Meksikolaisuus näkyi roskiksissakin, vaikka tämä ei varsinainen turistikaupunki olekkaan. Suurin osa raunioiden turisteista tulee busseilla jostain muualta. Tämä turistien vähyys näkyi myös ihmisten ystävällisyydessä, matkatoimistojen miehet olivat toki aktiivisia.

Bimbo

Minna loisti taas haastattelussa. Kovin olivat pojat ujoja, joten suhtauduttiin hieman varautuneesti näihin epävarmoihin lähestyjiin. Minna otti jo paremman otteen laukustakin.

Seuraavaksi voisi kertoa tämän miellyttävän kaupungin ruokavalikoimasta. Tacoja on tullut syötyä moneen kertaan välipalaksi, maksavat vajaan kympin kappale ja ovat aina hyviä.

Mr.Tacolla burritoilla ja quesadillalla. Nuo pöytälisukkeet ovat parasta antia, vaikka kyllä kebabtangosta vuoltu lihakin maistuu herkulliselta.

Tätä luultiin lettukojuksi, mutta saatiinkin huomattavasti rapeampaa herkkua, nerokas tuo molempipuolinen paistohässäkkä.

Tästä jännästä aamiaisesta on vielä pakko mainita. Tortilloja ja munia on ladottu päällekkäin, päälle on kaadettu melko mieto kastike ja päälle ripoteltu reilusti juustoa. Kyseessä on aamiainen.

Kiinalaisia ravintoloja on myös paljon, siis ihan oikeiden kiinalaisten pitämiä. Ruoka on erittäin hyvää ja annos maksaa 45 pesoa.

Nyt kun ruokakulttuuria on esitelty, pitää siirtyä juomakulttuurin pariin. Mezcal on paikallinen juoma ja viereisistä osavaltioista tulee meksikon paras mezcal. Myös tequila on mezcalia, mutta tarkemmin määriteltyä shamppanjan tapaan. Pullo sisälsi madon, ensin ajattelin, että mezcal maistuu madolta, mutta madon syötyäni veikkaan paremminkin, että mato maistui mezcalilta. Pullon mukana tuli chilisuolaseos.

Palenquasta lähdettiin kohti pohjoista kolmen yön jälkeen. Bussilla ajelu on Keski-Amerikkaa kalliimpaa, mutta löydettiin onnekkaasti toisen luokan bussi, jolla päästiin Tulumiin vain 300 pesolla henki. Tulumissa oltiin neljän aikoihin yöllä, jonkin 24h kaupan pihassa. Kahvit juotuani katsoin kännykän gps:stä, että bussiasema on vain muutaman korttelin päässä, joten lähdettiin kävelemään varmistettuamme tämän vielä kaupasta. Valladolidin bussi lähti mukavasti jo reilun puolen tunnin kuluttua (108p/hlö), joten sinne päästiin aamu seitsemäksi.


Valladolidissa todettiin, että majoitus on Palenqueta kalliimpaa. Lopulta otettiin tämä huone 240 pesolla. Huoneessa häiritsi enää kuumuus (40 astetta ulkona, huoneessa ainakin 50) häädettyämme entisen asukkaan, eli ison torakan.

Mahdolliseen sotaan varustauduin tällä purkilla (30p), joka hävittää myös mahdolliset skorpionit.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Miten te nuita jänniä ruokia tilaatte? Esim toi jännä aamiainen. Sanotteko vain, että aamiainen ja odotatte, mitä tulee, vai.

Tuukka kirjoitti...

Jos ei huvita mennä perus taco/burrittolinjalla, niin Minna kielitaitoisena koittaa kysellä mitä ruoat ovat ja minä arvon itselleni annoksen niistä mistä ei tullut selkoa, hinta kertoo annoksen koosta.

mutteri kirjoitti...

Siis osaks tietoa ja loput arpaonnea. Onneksi ei ole allergioita ja muutenkin sinulla aika kestävä maha. Kyllä se on hyvä, ettei äitis ollu(ole) mikään siivousintoilija, lapsilla oli rikas pöpöympäristö;)

Siina kirjoitti...

Tuli näläkä.

Ja äiti mulla ei o kestävä maha, epistä! Toisaalta hyvä jos Tuukka söi mullat mun puolesta...